پارس ناز پورتال

بهترین غذاهای آرام بخش برای افراد عصبانی

مجموعه : رژیم و تغذیه
بهترین غذاهای آرام بخش برای افراد عصبانی

بهترین غذاهای آرام بخش برای افراد عصبانی 

اگر عصبانی شدید بدانید که میتوانید با استفاده از مواد خوراکی خودرا آرام کنید تا عصبانیت شما کاملا فروکش کند و آسان شوید. تمامی کربوهیدرات‌ها «اعم از ساده و پیچیده»، مغز را تحریک میکنند تا سروتونین بیشتری تولید کند. برای تنظیم میزان سروتونین بهتر است کربوهیدرات‌هاي پیچیده مصرف شود که آرام‌تر هضم می شوند. بهترین منابع این مواد، غلات و نان‌هاي سبوس‌دار است. مصرف قندها همچنین باعث تولید ترکیبات شیمیایی به نام اپیوئیدها در بدن میشود.

 

اپیوئیدها ترکیبات آرام‌بخشی هستند که نه تنها خاصیت ضد درد دارند، بلکه بر روحیه هم اثر مطلوب می گذراند.همچنین تحقیقات نشان می دهد مصرف حتی مقدار کمی قند، قدرت یادگیری و حافظه انسان را التیام می‌بخشد و مصرف یک تا 2 قطعه کوچک شکلات در روز میتواند تأثیر خوبی بر روحیه فرد داشته باشد.

 

ویتامین B12

کمبود این ویتامین سبب رفتارهای روانی، جنون، کاهش حافظه و هذیان‌گویی می شود. منابع غذایی آن عبارتند از جگر، قلوه، شیر، پنیر، تخم مرغ و ماهی، گوشت قرمز و مرغ.

 

ویتامین B1

علائم کمبود این ویتامین عبارتند از افسردگی، بداخلاقی، کاهش تمرکز و حافظه و احساس خستگی. این ویتامین در غلات صبحانه نخود فرنگی، تخمه آفتابگردان، ارزن، جوانه گندم، کنجد، سویا و آجیل «به خصوص بادام هندی، بادام و گردو» موجود است.

 

پیش‌ساز ناقلان عصبی

زیر واحدهای اسیدآمینه پروتئین‌ها منبع سرشاری از پیش‌سازهای ناقلان عصبی است. میتوان به اسید آمینه تریپتوفان، گلوتامات و تیروزین اشاره نمود که به ترتیب پیش‌ساز سروتونین، دوپامین و GABA هستند و به وفور در پروتئین‌هاي حیوانی و گیاهی پراکنده‌اند.

 

موادمعدنی، تقویت‌کننده اعصاب

یکی از موادمعدنی که در سلامت جسمی و روحی تاثیر زیادی دارد، آهن است. آهن اکسیژن را از ریه به بافت‌ها و اندام‌هاي بدن می رساند و کم‌خونی ناشی از فقر آهن، اکسیژن رسانی به بافت‌ها، از جمله مغز و اعصاب را مختل میکند. به‌علاوه، آهن در ساخت و عملکرد میانجی‌هاي عصبی نیز دخالت دارد. غذا هاي غنی از آهن مانند جگر، گوشت، مرغ، ماهی و حبوبات هستند و بهتر است همراه منابع ویتامین C مصرف شوند تا آهن انها بهتر جذب شود.

 

ویتامین‌هاي روحیه بخش

ویتامین‌هاي E و C: آسیب‌هایي که اکسیدان‌ها به سلول‌هاي مغز وارد می کنند می تواند منجر به نابهنجاری‌هاي عصبی و افسردگی شود. بهمین دلیل استفاده از ویتامین‌هاي E و C که آنتی‌اکسیدان‌هایي قوی هستند در حفظ سلامت سیستم عصبی بسیار مفید خواهد بود.

 

انواع میوه‌ها و سبزی‌ها منابع غنی ویتامین C هستند «به ویژه فلفل، مرکبات، گوجه فرنگی و کلم بروکلی». ویتامین E نیز در روغن‌هاي گیاهی به وفور یافت میشود.اما مهمترین ویتامین‌هایي که کمبود انها باعث ناکارآمدی مغز انسان می شود، عبارتند از: ویتامین گروه B «به ویژه ویتامین‌هاي B1,B6,B9,B12.

 

ویتامین B6

کمبود این ویتامین موجب جنون و افسردگی میشود و منابع غذایی آن عبارتند از جوانه گندم، آرد جو، آجیل «مخصوصا گردو»، حبوبات، «سویا، عدس و لوبیا»، جو، موز، بادام زمینی، کره بادام زمینی، آووکادو، گندم و کشمش.

 

اسیدفولیک

علائم کمبود اسیدفولیک خستگی مزمن، پریشانی، بی‌خوابی فراموشی و گیجی هستند. منابع غذایی آن عبارتند از مخمر، لوبیا، کلم بروکلی، کاسنی، حبوبات«به خصوص نخود»، سویا، سبزی‌ها «مخصوصا اسفناج، کلم و بامیه»، بادام، چغندر، هویج،‌ گردو،‌ برنج قهوه‌اي و ذرت.

 

بیوفلاونوییدها، هدیه گیاهان

این ترکیبات طبیعی که به وفور در میوه‌ها و سبزی‌ها، چای سیاه و سبز، شکلات و… یافت می شوند، به واسطه خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود از سیستم عصبی در برابر آسیب‌ها محافظت می کنند. همچنین، از بسیاری بیماری‌هاي عصبی جلوگیري کرده ودر التیام روحیه و خلق و خو موثر هستند.

 

چربی‌هاي ضدافسردگی

چربی‌ها، به‌ویژه چربی‌هاي غیراشباع مانند اسیدهای چرب امگا -3 و امگا -6 در ساختمان سلول‌هاي عصبی بکار میروند بهمین دلیل مصرف مقادیر مناسبی از روغن‌هاي گیاهی مایع مانند روغن ذرت، سویا، کانولا، روغن زیتون و همچنین روغن ماهی برای سلامت و عملکرد سیستم عصبی ضروری است. مطالعات جدید نشان میدهد که مصرف روغن ماهی و یا مکمل اسیدهای چرب امگا – 3 در پیشگیری و درمان افسردگی و پریشانی تاثیر شگفت‌انگیزی دارد.