پارس ناز پورتال

ترس از اجتماع را درمان کنیم

ترس از اجتماع را درمان کنیم

ترس از اجتماع را درمان کنیم 

ترس از اجتماع و حضور نیافتن در اجتماع باید درمان شود چون باعث جلوگیری از پیشرفت اجتماعی امروزی می گردد. شرایطی که موجب بروز علایم این ترس می شوند متفاوت اند.برخی از افراد دچار اختلال و اضطراب کلی اجتماعی هستند که باید تحت نظر روانپزشک درمان شوند اما برخی در مواردی خاص دچار این نوع اضطراب می شوند.

 

مانند وقتی با غریبه ای روبرو می شوند یا می خواهند در جمع گروهی از مردم صحبت کنند یا در رستوران و یا مهمانی هستند. رایج ترین این نوع ترس نیز ترس هنگام صحبت کردن است.

 

شرایط زیر معمولا اینگونه افراد را نگران می کند

دیدن افراد ناآشنا، در مرکز توجه بودن، در جمع سخن گفتن، مورد انتقاد قرار گرفتن، صحبت کردن با افراد “مهم” و به طور کلی کسی که مقامی دارد، هنگام تلفن زدن، حضور یافتن در مهمانی ها یا گردهمایی های اجتماعی

 

علایم روانی

فردی که این نوع اضطراب را دارد معمولا علایم زیر را بروز می دهد

علایم احساسی، خودآگاهی بیش از حد و نگرانی در هر موقعیت اجتماعی، نگرانی بسیار در روزها ، هفته ها و حتی ماه ها قبل از برگزاری گردهمایی و یا مهمانی، ترس افراطی از انتقاد دیگران نسبت به خود، ترس از اینکه مبادا کاری کنند که مورد تمسخر دیگران قرار گیرند، ترس ازاینکه دیگران متوجه شوند او عصبی و نگران شده است.

ترس از اجتماع را درمان کنیم

علایم فیزیکی

صورت سرخ شده از خجالت، تنفس های کوتاه، معده درد و یا حالت تهوع، لرزش، تند شدن ضربان قلب، عرق کردن، سر گیجه داشتن و در موارد شدیدتر بیهوش شدن

 

علایم رفتاری

دوری از اجتماع و محدود کردن فعالیت ها، گوشه ای ساکت نشستن، همیشه یک نفر را همراه خود داشتن تا در مواقع لزوم یاری رساند، مصرف دایمی داروهای آرام بخش قبل از وارد موقعیت های اجتماعی شدن

 

درمان

اگر شما نیز چنین ترس هایی دارید، با روش های زیر می توانید به خود کمک کنید:

 

1- افکار منفی را از خود دور کنید

مبارزه با افکار منفی روشی موثر برای کاهش علایم ترس از اجتماع است.هرگز با خود جملاتی مانند جملات زیر تکرار نکنیدچقدر رفتارم احمقانه است، وقتی حرف می زنم صدایم می لرزد و باعث تحقیر خود می شوم، مردم فکر می کنند من نادان هستم و …

 

2- تنفس تان را کنترل کنید

برای انجام این کار تمرین های خاصی وجود دارد که باید به آنها بپردازید. مثلا:روی صندلی نشسته و کمر وشانه هایتان را صاف نگه دارید. یک دست روی سینه و دست دیگر را روی شکم تان قرار دهید.سپس از راه بینی هوا را آهسته در مدت 4 ثانیه به درون بکشید به طوری که آن دست تان که روی شکم تان قرار دارد بالا بیاید اما دستی که روی قفسه سینه دارید تکان اندکی بخورد.

 

دو ثانیه نفس تان را حبس کنید. سپس هوای استنشاق شده را به مدت 6 ثانیه از راه دهان خارج سازید.بازهم آن دستی که روی شکم تان است باید تکان بیشتری داشته باشد. این تنفس 4و 6 ثانیه ای را به طور مرتب انجام دهید تا بتوانید روی تنفس تان کنترل داشته باشید.

 

3- با ترس هایتان روبرو شوید

هرچقدر به ترس هایتان اهمیت دهید آنها بزرگتر و مهار نشدنی تر می شوند. بنابراین ابتدا با گام های کوچک به جنگ شان بروید.

 

4- روابط اجتماعی تان را بزرگتر کنید

بدین وسیله می توانید مهارت های ارتباطی بهتری بیاموزید و راحت تر با مردم برخورد نمایید. یکی از این راه ها شرکت کردن در کارهای عام المنفعه است.

 

5- سبک زندگی تان را تغییر دهید

نوع نوشیدنی و یا خوراکی که مصرف می کنید باید تسکین دهنده باشند. مثلا تاجایی که می توانید از مصرف نوشیدنی های کافئین دار بپرهیزید.

 

6- خواب کافی داشته باشید

خواب کافی حدود 7 تا 8 ساعت، آرامش فرد را افزایش می دهد.

 

7- کمک بگیرید

اگر احساس کردید هیچ کدام از موارد فوق نمی توانند موثر واقع شوند حتما از روانشناسان، کمک حرفه ای دریافت کنید.