پارس ناز پورتال

نکات مهم درباره تغذیه نوزاد از شیر خشک

نکات مهم درباره تغذیه نوزاد از شیر خشک

نکات مهم درمورد تغذیه نوزاد از شیر خشک 

شیر خشک غذای کمکی هست که بعد از چندی می‌توان به کودک داد اما بعضی از مادرانی که شیر کمی دارند نیز کودک خود را با شیر خشک تغذیه میکنند.شیر مادر برترین و کامل‌ترین غذا برای کودکان هست. اما گاهی به ناچار و به دلایلی نمی توان کودک را با شیر مادر تغذیه کرد. در این مواقع باید ضمن رعایت نکاتی، از شیر خشک بهره گیری نمود.

 

منافع مصرف شیر مادر
طبیعتا همۀ پزشکان و متخصصان تغذیه تاکید دارند که مادران تا حد امکان از شیر خود برای تغذیه نوزاد بهره گیری نمایند.حتی عنوان میشود تا سن دو سالگی کودک از شیر مادر تغذیه نماید تا از بروز تعداد زیادی از مریضی‌هاي مزمن در سال‌هاي بزرگسالی در او جلوگیري شود.شیر مادر اضافه بر اینکه از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه هست از لحاظ بهداشتی نیز نسبت به سایر شیرهای سنتتیک بهتر می‌باشد.

 

همین طور حجم بالایی از مواد مغذی و ترکیبات تقویت‌کننده سیستم ایمنی نوزاد را در خود دارد، به همین علت پیشنهاد می شود که نخستین گزینش برای تغذیه نوزاد حتما شیر مادر باشد، اما در بعضی موارد مثل کم بودن حجم شیر مادر، عدم نوشیدن شیر از پستان مادر توسط نوزاد و یا تمایل مادر به دادن شیرخشک به نوزاد باعث میشود

 

تا تعداد زیادی از مادران در برهه اي از دوران شیردهی به سمت مصرف شیرهای خشک روی بیاورند و نوزاد خود را با انواع شیرهای خشک تغذیه نمایند.در این مورد ضروری هست که به چند نکته مهم دقت شود.

 

نکات مهم در تغذیه با شیر خشک
نکته 1: دقت به گزینش صحیح شیرخشک: امروزه متناسب با سن نوزاد و کودک و بر زمینه نیازهای او، نوع شیرخشک مصرفی نیز متفاوت می‌باشد.بنابراین در نخستین قدم والدین باید با مشاوره با یک متخصص تغذیه یا دکتر اطفال آگاهی‌هاي لازم را برای تهیه مناسب ترین نوع شیرخشک کسب نمایند.

 

نکته 2: دقت در زمان تهیه شیرخشک: قطعا شیر مادر از لحاظ بهداشتی مشکلی در برندارد، اما در مورد تهیه شیرخشک باید دقت شود که حتما از آب جوشیده شده و در شیشه استریل، شیر خشک تهیه شود.به علاوه اینکه شیر خشک تهیه شده باید سریعا مورد بهره گیری قرار گیرد.

 

نکته 3: در صورت نیاز نوزاد باید حتما از شیرخشک‌هاي غنی شده بهره گیری شود.در صورتی که رشد نوزاد کم می‌باشد، حتما ضروری هست که از شیرخشک‌هاي غنی شده برای او بهره گیری شود.

 

نکته 4: گزینه سرپستانکی که شبیه نوک پستان مادر باشد، میتواند نوزاد را به مصرف اکثر شیر ترغیب نماید.در کل نوع سرپستانک باید به گونه‌اي باشد تا نوزاد را ترغیب به مکیدن اکثر شیر نماید.

 

نکته 5: شیر خشک‌هاي آماده شده‌اي که باقیمانده اند باید دور ریخته شوند.باید دقت شود که امکان بهره گیری مجدد شیر خشک موجود در شیشه شیر که از وعده گذشته باقیمانده، برای وعده بعدی مناسب نیست و حتما باید دور ریخته شود.

 

نکته 6: سعی گردد حجم زیادتر از نیاز نوزاد یا کودک به او شیر خشک داده نشود.چون که نوشیدن چندان شیرخشک با افزایش وزن بدن و ماندگاری چاقی در سنین بالاتر در ارتباط مستقیم می‌باشد.

 

و در پایان
 به گزارش پارس ناز همان طور که عنوان شد نخستین و برترین گزینش برای تغذیه نوزاد، شیر مادر می‌باشد که اضافه بر فراهم سازی مواد مغذی مورد نیاز بدن نوزاد مانع از بروز انواع سرطان‌هاي سینه و رحم و تخمدان در مادر میشود.اما در صورتی که چاره‌اي جز بهره گیری از شیر خشک برای تغذیه نوزاد نیست، دقت شود که از شیر خشک‌هاي متناسب با سن نوزاد بهره گیری شود،

 

در صورت کندی رشد نوزاد از انواع شیرهای غنی شده بهره گیری گردد.اما بی‌علت نوزاد با حجم چندان شیر خشک تغذیه نشود، چون که این امر باعث چاقی‌هاي ماندگار در او در سنین بالاتر می شود.