پارس ناز پورتال

رابطه درد شانه و خطر حمله قلبی و سکته

رابطه درد شانه و خطر حمله قلبی و سکته

رابطه درد شانه و خطر حمله قلبی و سکته 

درد ناحیه شانه و قفسه سینه می‌تواند از علایم حمله قلبی باشد که فورا باید با دکتر در بین گذاشته شود. ناراحتی ناشی از حمله قلبی می‌تواند موجب احساس درد در ناحیه سینه یا حتی شانه شود. از این رو، اگر درد در ناحیه شانه یا دست سمت چپ را تجربه می‌کنید، ممکن است با حمله قلبی مواجه شده باشید.

 

هنگامیکه جریان خون به سمت قلب مسدود شده باشد، اغلب به واسطه تجمع چربی، کلسترول یا دیگر موادی که در شریان هاي منتهی به قلب پلاک تشکیل میدهند، حمله قلبی را تجربه میکنید. انسداد در جریان خون منتهی به قلب می‌تواند به بخشی از عضله قلب آسیب وارد کرده یا آنرا از کار بیندازد. این شرایط میتواند به مرگ نیز منجر شود.

 

روشهای درمانی طی سالیان اخیر بطور قابل توجهی ارتقا یافته اند. اگر یک حمله قلبی را تجربه میکنید باید بلافاصله با مرکز فوریت هاي دکتری تماس گرفته یا از فردی بخواهید اینکار را انجام دهد. اما تعداد زیادی از علائم حمله قلبی ممکن است گیج کننده باشند. بعنوان مثال، افراد بسیاری درد در ناحیه شانه را تجربه میکنند و فکر می‌کنند جای نگرانی وجود ندارد. اما حقیقت این است که شانه درد ممکن است نشانه اي از حمله قلبی باشد.

 

ارتباط بین شانه درد و حمله قلبی

ناراحتی ناشی از حمله قلبی می‌تواند موجب احساس درد در ناحیه سینه یا حتی شانه شود. از این رو، اگر درد در ناحیه شانه یا دست سمت چپ را تجربه می‌کنید، ممکن است با حمله قلبی مواجه شده باشید. با این وجود، حمله قلبی تنها دلیل تجریه این نوع درد محسوب نمیشود. از این رو، آگاهی از دردهایی که میتوانند نشان دهنده حملات قلبی باشند، اهمیت دارد.

 

نشانگرهای قوی یک حمله قلبی

احساس سوزش، فشار، تنگی، یا درد

افزایش تدریجی درد طی چند دقیقه

درد منتشر شونده از جمله در میانه سینه

گسترش درد به سمت پشت، فک، گردن، و دست چپ

 

همراهی درد یا فشار با علائم دیگر مانند حالت تهوع ناگهانی، عرق سرد، و مشکلات تنفسی

احساس درد یا فشار طی استرس احساسی، فعالیت جسمانی یا در زمان استراحت «آنژین ناپایدار»

 

نشانگرهای ضعیف یک حمله قلبی

درد تیزی که در زمان سرفه یا عطسه احساس میشود

درد دریک بخش متمرکز است

درد بطور آشکار دریک سمت بدن شکل می‌گیرد

درد شدید ناگهانی که مدت زمان بسیار کوتاهی طول میکشد

دردی که برای روزها یا چند ساعت بدون هیچ نشانه دیگری ادامه دارد

درد به واسطه فشار دادن سینه یا حرکت بدن احساس می‌شود

 

به علائم همراه با شانه درد توجه داشته باشید

جدا از شانه درد، حمله قلبی ممکن است با علائم زیر همراه باشد:احساس ناراحتی یا درد در سینه: شما ممکن است در ناحیه سینه درد یا ناراحتی که همانند اعمال فشار یا احساس پری بنظر میرسد را تجربه کنید که مدتی ادامه می‌یابد.

 

درد در قمست بالایی بدن: احساس درد یا ناراحتی ممکن است از ناحیه سینه به قسمت هاي دیگر بدن مانند فک، دندان، گردن، پشت، دستها یا شانه ها گسترش یابد. احساس درد در قسمت بالایی بدن ممکن است بدون هیچگونه ناراحتی در ناحیه سینه باشد.

 

معده درد: درد میتواند به قسمت شکم گسترش یابد و احساسی شبیه به سوزش سردل در شما شکل بگیرد. همچنین، ممکن است حالت تهوع یا حتی استفراغ را تجربه کنید.

 

تنگی نفس: حمله قلبی می‌تواند با تنگی نفس و تلاش فرد برای تنفس عمیق یا نفس نفس زدن همراه باشد. این شرایط عمدتا پیش از تجربه ناراحتی سینه شکل میگیرد. در برخی مواد ممکن است احساس ناراحتی نداشته باشید.

 

اضطراب: ممکن است این احساس در شما شکل بگیرد که یک حمله هراس را تجربه می‌کنید، یا این‌که در شرف مرگ هستید.

 

سبکی سر: ممکن است احساس سرگیجه یا این‌که در شرف غش کردن هستید را تجربه کنید.

 

تعریق: ممکن است به ناگاه عرق کنید در شرایطی که پوست سرد و آرام است.

 

زمانی که حمله قلبی رخ میدهد چه کاری انجام دهیم

اگر شما یا فردی در نزدیکی شما علائم حمله قلبی، مانند شانه درد، را تجربه میکنید، بلافاصله با مرکز فوریت هاي دکتری تماس بگیرید. افراد بسیاری بدلیل نادیده گرفتن علائم حمله قلبی و عدم انجام اقدامات لازم، مرگ را تجربه میکنند.

 

ممکن است برای این‌که خودتان به اورژانس مراجعه کنید وسوسه شوید، اما بهتر است منتظر آمبولانس باقی بمانید. پرسنل آمبولانس از چگونگی زنده نگه داشتن بیمار آگاهی دارند. اگر حمله قلبی را تجربه کردید از رانندگی پرهیز کنید، مگر این‌که انتخاب دیگری برای شما باقی نمانده باشد.

 

پیش از رسیدن آمبولانس تلاش کنید بیمار را آرام کرده و روی صندلی نشانده یا کمک کنید دراز بکشد. اگر بیمار به آسپرین آلرژی ندارد، یک آسپرین بچه به وی بدهید تا جویده و قورت دهد. اثرگذاری این دارو هنگامیکه جویده و بلعیده شود، سریع‌تر است. اگر بیمار نفس نمیکشد، درصورت آشنایی با عملیات احیا اینکار را انجام دهید. اگر با اینکار آشنا نیستید، اپراتور فوریت هاي دکتری میتواند شما را راهنمایی کند.