پارس ناز پورتال

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟ 

ماساژ تایلندی یا ماساژ تای ترکیبی از حرکات کششی یوگا و طب فشاری می باشد. ماساژ تایلندی برخلاف سایر روش های ماساژ، سنگین و در مواردی کمی دردناک است. اگر قصد دارید بدن خود را کمی منعطف کنید یا از آرتروز رنج می برید یا اینکه به دنبال تجربه ای جدید هستید، می توانید ماساژ تایلندی را امتحان کنید. امروز به طور کامل با ماساژ تای و هم چنین فواید آن آشنا خواهیم شد، با پارس ناز همراه باشید.

 

ماساژ تایلندی چیست؟

ماساژ تایلندی تشکیل شده از حرکات منظم و پرفشار می باشد که جریان انرژی در بدن انسان را آزاد می کند. در این روش ماساژ از هیچ روغنی استفاده نمی شود، ماساژ تای قدمت تاریخی زیادی دارد، قدمت آن حدود 5000 سال می باشد و زادگاه اصلی آن کشور هندوستان است، یک پزشک در زمان بودای کبیر ماساژی طراحی می کند که از تلفیقی از یوگا و طب آیورودا بود.

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

این روش که در آن زمان نوعی درمان مذهبی محسوب می شد کارآمد واقع شد و دکتر شیواگو کومارپای روش انجام این ماساژ را به راهبان بودایی آموخت، راهبان همیشه در حال کوچ بودند و روش دکتر کومارپای به تایلند رسید. ماساژ تایلندی انعطاف پذیری بدن را افزایش داده، انرژی حبس شده در بافت های بدن را آزاد می کند و باعث خروج سموم از مفاصل و ماهیچه ها می شود.

 

در این نوع ماساژ گرفتگی های عضلانی و ماهیچه ای بدن به طور کلی برطرف می شوند به طوری که بعد از ماساژ تای احساس سبکی و آرامش دارید. ماساژ تایلندی به صورت ریتمیک انجام می شود ( ضربه ها و کشش های پیاپی )، در زمان انجام ماساژ باید لباس گشاد و سبک به تن داشته باشید و مدت زمان انجام آن چیزی بین یک تا دوساعت می باشد.

 

ماساژ تایلندی دردناک است؟

همان طور که گفتیم، این ماساژ ترکیبی از فشار و کشش است. در مرحله اول ممکن است کمی دردناک باشد البته نه به حدی احساس آزار دهنده ای داشته باشید.

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

ماساژ دهنده در حین انجام کار خود، واکنش شما نسبت به فشار و کشش را در نظر می گیرد و سپس مطابق با بازخودهای بدن شما فشار را کاهش یا افزایش می دهد. با اعمال فشار و کشش روی اندام گره های عضلانی باز می شوند و ماهیچه های شما شروع به آزاد کردن انرژی های حبس شده می کنند، فشارها ملایم هستند و در امتداد خطوط انرژی بدن اعمال می شوند.

 

انواع ماساژ تایلندی

دو نوع ماساژ تایلندی وجود دارد: ماساژ جنوبی و ماساژ شمالی. هر دو یک تکنیک دارند اما شیوه انجام و قدرت آنها کمی با هم تفاوت دارد، در ماساژ جنوبی طب فشاری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، اما در ماساژ شمالی حرکات کششی در اولویت هستند. سبک رایج جهانی، ماساژ شمالی است و بیشترین کاربرد آن در ایالات متحده آمریکا می باشد. روش جنوبی در ماساژ تایلندی رواج کمتری دارد.

 

فواید ماساژ تایلندی

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

این ماساژ به یوگای افراد تنبل نیز مشهور است. فشار و کشش خطوط انرژی بدن را تحریک می کنند، به طور مثال: اعمال مقدار کافی ( فشار و کشش ) روی ستون فقرات موجب تسکین کمر درد می شود. هم چنین فشاری که توسط انگشتان دست اعمال می شود، روی نقاط اصلی در طب فشاری هستند و این فشارهای پی در پی می توانند در نقطه ای دیگر باعث آزاد شدن انرژی شوند.

 

کاهش استرس و اضطراب

ماساژ تایلندی سطح ترشح هورمون کورتیزول را کاهش می دهد. هورمون کورتیزول از غدد فوق کلیه ترشح می شود، کورتیزول ضربان قلب را افزایش داده، سطح تعریق بدن را بالا می برد و در نتیجه حالت بی قراری آزاد دهنده ای به نام (استرس) پدیدار می شود. در ماساژ تای سطح ترشح این هورمون تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و شما آرامش درونی را احساس خواهید کرد.

 

هورمون کورتیزول علاوه بر استرس یکی از عوامل تولید چربی در ناحیه شکم می باشد. افسردگی و استرس موجب انباشته شدن چربی ها در شکم می شوند، هورمون استرس باعث افزایش مصرف کالری بدن می شود، این هورمون در مواقع خطر ترشح شده و میزان سرعت واکنش های بدن را افزایش می دهد، وقتی این انرژی مصرف نشود تبدیل به چربی شکمی می شود.

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

هورمون کورتیزول هم چنین موجب بروز اختلالات خواب و ناهنجاری هایی در سطح قند خون می شود. شما با انجام ماساژ تای و کاهش سطح ترشح کورتیزول علاوه بر آرامش و بهبود خلق و خو، مانع سوختن کالری اضافی در بدن تان می شوید و همچنین خطر ابتلا به دیابت کاهش پیدا می کند.

 

کاهش دردهای مزمن

فشار و کشش کنترل شده در این ماساژ سبب افزایش گردش خون در بدن می شود، یکی از فواید افزایش گردش خون، تحریک مغز با هدف ترشح هورمون های سیتوکین است.

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

هورمون های سیتوکین توسط سلول های مربوط به سیستم ایمنی بدن ترشح می شوند. این هورمون ها در مقابل پروستاگلاندین که موجب بروز درد در مغز می شوند قرار گرفته و سطح آنها را کاهش می دهند، هورمون های سیتوکین در مواردی به سلول های سرطانی بدن نیز حمله می کنند.

 

توانبخشی بدن

ماساژ تایلندی در درمان مشکلات حرکتی نقش مهمی دارد. در یک تحقیقات افرادی که دچار سکته مغزی شده بودند تحت درمان ماساژ تای قرار گرفتند و علائم بهبودی حرکتی ظرف یک ماه اول دیده شدند. پس از این دوره درمانی مشخص شد: دردهای مزمن کاهش یافته، افسردگی بعد از سکته مغزی بهبود پیدا کرده و توان حرکتی بیماران افزایش چشمگیری داشته است.

 

ماساژ تایلندی آرتروز را درمان می کند

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

هنوز درمان قطعی برای بیماری آرتروز وجود ندارد، اما انجام ماساژ تایلندی می تواند به خوبی این بیماری آزار دهنده را کنترل کند. آرتروز نوعی بیماری مفصلی است که باعث بروز درد و هم چنین خشکی مفاصل می شود. افرادی که به آرتروز زانو مبتلا بودند و تحت درمان با ماساژ تایلندی قرار گرفتند علاوه بر بهبود درهای مزمن شان، موفق شدند آزمایش پیاده روی را بهتر از دیگران بیماران انجام دهند.

 

نکات مهمی که باید به خاطر داشته باشید

قبل از انجام ماساژ یک جلسه با ماساژور صحبت کنید و وضعیت سلامت بدن خود را به خوبی به او توضیح دهید. انجام این ماساژ برای افراد مسن، باردار، خانم هایی که در دوران قاعدگی هستند یا کسانی که مبتلا به: پوکی استخوان، دیسک، بیماری قلبی و فتق هستند توصیه نمی شود. هم چنین اشخاصی که به تازگی عمل جراحی را پشت سر گذاشته اند نباید ماساژ تایلندی را انتخاب کنند.

انواع ماساژ در تایلند | ماساژ تایلندی چیست و چه فوایدی دارد؟

دو تا سه ساعت قبل از انجام ماساژ چیزی نخورید، اگر غذایی مصرف کردید حتما به ماساژور اطلاع دهید تا فشار روی شکم را کاهش دهد. بعد از ماساژ نیز: وعده غذایی سنگین نخورید و هم چنین از دوش گرفتن اجتناب کنید، بهترین راه استراحت کردن و دراز کشیدن است تا جریان انرژی بعد از ماساژ را حفظ کنید. در آخر نیز، در هر مرحله از ماساژ اگر احساس درد یا ناراحتی داشتید حتما به ماساژور اطلاع دهید.

 

اختصاصی از بخش سلامت مجله پارس ناز