پارس ناز پورتال

مهارت های اجتماعی خود را اینگونه تقویت نمایید

مهارت های اجتماعی خود را اینگونه تقویت نمایید

مهارت های اجتماعی خود را اینگونه تقویت نمایید 

موفقیت هرکسی به مقدار زیادی به مهارت های اجتماعی وی نیز بستگی دارد،مهارت هاي اجتماعی می‌توانند ما را با افراد زیادی آشنا کنند. تعداد زیادی از مردم از جمله خود من، پیشنهاد هاي زیادی در مورد بهبود ارتباط با دیگران کرده اند. اینکار نیازمند تعامل با دیگران هست، بنابراین ارزش آن را دارد که بدانیم افراد معمولی چه نکاتی را در دیگران می پسندند. در واقع چه چیزی باعث میشود که فردی را در اساس ارتباط اجتماعی فردی ماهر بدانند.

 

من اخیرا 3400 پرسشنامه برای افراد شاغل در سراسر جهان ارسال کرده و پاسخ هاي شان را دریافت کرده ام. در این پرسشنامه ها بیست ویژگی شخصیت را لیست کرده و از شرکت کنندگان خواسته بودم که ویژگی هاي رفتاری را علامت بزنند که در افرادی با مهارت اجتماعی بالا میبینند. از این طریق توانستم هفت ویژگی شخصیتی برتر را در این اساس کشف کنم که با شما در بین می‌گذارم:

 

1. شنونده خوبی باشید: 61 درصد
2. رویکرد مثبتی در ذهن تان به وجود آورید: 56 درصد
3. برای کمک به دیگران تلاش کنید: 52 درصد
4. صادق و اصیل باشید: 52 درصد
5. پیگیری کنید: 52 درصد
6. معتمد بودن تان را اثبات کنید: 47 درصد
7. قابل دسترس باشید: 32 درصد

 

رسیدن به مهارت اجتماعی بالا با این 7 روش

1. شنونده خوبی باشید

شنونده خوبی بودن در بالاترین جایگاه لیست قرار دارد. موفقیت ما در ارتباط با دیگران به این بستگی دارد که چقدر خوب بتوانیم حرف آن ها را گوش بدهیم و آن ها را بشناسیم. هر چه شما و طرف مقابل تان سریع تر بتوانید یکدیگر را بشناسید، با سرعت خواهید توانست ارتباط اي ارزشمند خلق کنید.

 

فردی که در اساس ارتباطات اجتماعی مهارت خوبی دارد، می‌داند که دو گوش و یک دهان دارد و باید به نسبت این اعداد از آن ها بهره گیری کند. زمانی که وارد مکالمه اي شدید، به حرف هاي طرف مقابل به توجه گوش دهید تا نیازها یا دغدغه هایش را بشناسید و بتوانید گامی در جهت رفع آن ها بردارید.

 

2. رویکرد مثبتی در ذهن تان ایجاد کنید

رویکرد شما نسبت به امور کلی نخستین چیزی هست که مردم از شما می‌بینند. اگر رویکردی منفی نسبت به وضعیت داشته باشید باعث میشود که مردم از شما خوششان نیاید و ازتان دور شوند. در عوض یک رویکرد مثبت باعث میشود که مردم تمایل داشته باشند به سوی شما بیایند و با شما ارتباط برقرار کنند.

 

به همین علت هست که افراد حرفه اي دنیای کسب و کار مثل آهن ربا عمل میکنند. دیگران دوست دارند دور و بر آن ها باشند و این فرد را به دوستان و آشنایان شان نیز معرفی میکنند.

 

3. برای کمک به دیگران تلاش کنید

برای دیگران مهم نیست چقدر چیزی را بلد هستید؛ این مهم هست که چقدر برای انها اهمیت قائل هستید. کمک کردن به دیگران به آن ها نشان می‌دهد که برای شان اهمیت قائلید. یکی از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی گفته بود: «مردم میخواهند با کسانی ارتباط برقرار کنند که رویکردی همکاری محور داشته باشد.»

 

به روشهای گوناگونی می‌توانید به مردم کمک کنید، میتوانید مطلب مفیدی را برای انها ارسال کنید یا شخصی را بهشان معرفی کنید که به طریقی برای شان خوب هست.

 

4. صادق و اصیل باشید

میتوانید به دیگران کمک کنید یا گوش شنوایی برای حرف هایش داشته باشید، اما اگر واقعا به او علاقه اي نداشته باشید او متوجه خواهد شد. افرادی که روابط خوبی با دیگران برقرار می‌کنند، می‌دانند که چطور باید صادقانه رفتار کنند. همۀ چیز به اصالت رفتاری بستگی دارد که از خود نشان میدهید. همۀ ما افرادی را دیده ایم که می‌خواهند صمیمانه رفتار کنند اما مشخص هست که دارند ادا در می آورند. ادا در آوردن هیچ گاه ماندگار نیست.

 

5. پیگیری کنید

زمانی که موقعیت یا شانسی را به کسی ارائه می‌کنید که هیچ وقت ماجرا را پیگیری نمیکند، خیلی زود از اینکه وقت تان را صرف این شخص کنید، ناامید خواهید شد. مهم نیست که فراخوان شما بخش کوچکی از اطلاعات، ملاقاتی خاص یا یک ارجاع کاری مهم باشد. یکی از پاسخ دهندگان نوشته بود که وقتی بحث شبکه سازی و ارتباط با دیگران پیش می‌آید، «مهم این هست که پیگیری کنید». تعداد زیادی از مردم فراموش میکنند که پیگیری کنند.

 

6. معتمد بودن تان را اثبات کنید

یکی از پاسخ دهندگان نکته جالبی نوشته بود: «مهم نیست که شخصی چقدر پیروز هست. اگر من به او اعتماد نداشته باشم با او کار نخواهم کرد.» زمانی که شخصی را به کسی معرفی میکنید، دارید آبروی تان را گرو میگذارید.باید بتوانید به آن ها اعتماد داشته باشید تا مطمئن باشید که آبروی تان در خطر قرار نمیگیرد.

 

7. قابل دسترس باشید

 به گزارش پارس ناز یکی از پاسخ دهندگان نوشته بود: «مردم آن چه که گفته اید یا انجام داده اید را فراموش خواهند کرد اما هیچ گاه از دلیل نمیبرند که چه احساسی بهشان داده اید.» شبکه سازی کارآمد نیازمند این هست که قابل دسترس باشید و اگرچه این مورد در انتهای لیست هفت تایی ما قرار گرفته، اما چیزی هست که افکار و عمل دیگران بستگی زیادی به آن خواهد داشت.

 

همه ي ویژگی هایي که برشمردیم، به مقوله «کاشت» مربوط می‌شوند. شما باید روابط متقابل و سودمندی را پایه ریزی کنید تا در آینده از مزایای انها بهره مند شوید.