پارس ناز پورتال

درباره ویروس سین‌سیشیال تنفسی در نوزادان

درباره ویروس سین‌سیشیال تنفسی در نوزادان

درباره ویروس سین‌سیشیال تنفسی در نوزادان 

بیماری تنفسی که ممکن هست تعداد زیادی از کودکان با آن درگیر شوند،سین‌سیشیال تنفسی نام دارد و بهتر هست والدین درمورد آن اطلاعاتی کسب کنند. اگر فرد مبتلا به این ویروس در نزدیکی کودک نوپای شما عطسه یا سرفه کند، و یا چیزی را لمس کند و پس از آن فرزند شما آن شی را لمس نموده و به دهانش ببرد، این ویروس به همین سادگی وارد بدن فرزندتان خواهد شد

 

ویروس سین‌ سیشیال تنفسی (RSV) در کودکان
ویروس سین‌ سیشیال تنفسی (RSV)، اغلب بچه ها را دیر یا زود مبتلا می ­سازد (معمولاً گذشته از دو سالگی). اما جایی برای نگرانی وجود ندارد. ویروس سین‌سیشیال تنفسی به ندرت مشکلاتی اکثر از یک سرماخوردگی ساده برای کودکان ایجاد می­ کند. اابته ویروس سین‌ سیشیال تنفسی برای نوزادان تهدید بزرگی بشمار می ­آید، زیرا می­ تواند به عفونت ­هاي تنفسی جدی تری (مثل برونشیولیت و ذات الریه) در نوازادان منجر شود

 

چگونه می­توانم بفهمم که آیا فرزند نوپای من به RSV مبتلا می­ باشد یا خیر؟
احتمالاً، فرزند شما در ابتدا علائم سرماخوردگی مثل آبریزش و یا گرفتگی بینی، سرفه ­هاي جزئی و تب، خواهد داشت و ممکن هست پس از چند روز دچار سرفه ­هاي بارزتری بشود. در این مقطع سنی، ویروس سین‌سیشیال تنفسی معمولاً مشکلات جدی­تری ایجاد نمی­ کنند. با این حال، به توجه مراقب علائم مربوط به ناراحتی ­هاي تنفسی در کودک نوپای خود باشید و اگر او یک یا چندین مورد از علائم زیر را دارد، بلافاصله با دکتر فرزندتان تماس بگیرید

 

– تنفس سریع یا دشوار (سریع­تر از ۴۰ تنفس در هر دقیقه زمانی که گریه نمی­ کند).

– داغ بودن حفره ­هاي بینی.

– بالا رفتن بیش از حد معمول قفسه سینه با هر نفس.

– خس خس سینه.

– خس خس حتی حین تنفس.

– سرفه ­هایي که پس از گذشت چند روز بدتر شده­ اند.

– مشکلاتی در غذا خوردن.

– لب ها و یا ناخن هایي با رنگ متمایل به آبی.

 

همین طور رهنمودهای پزشکتان برای تماس با وی در صورت بروز تب را جدی بگیرید. بعنوان مثال، ممکن هست پزشکتان به شما پیشنهاد کند تا در صورت افزایش تب کودک نوپای­تان به ۱۰۳ درجه فارنهایت و یا اکثر حتماً با وی تماس بگیرید.به هر حال، شیوع ویروس سین‌سیشیال تنفسی در طول فصول سرما، میان ماه­ هاي آبان و اسفند شایع می ­باشد

 

و از آنجایی که گونه­ هاي متفاوتی از ویروس وجود دارند – همانند ویروس سرماخوردگی معمولی – احتمال ابتلای مجدد به ویروس سین‌سیشیال تنفسی وجود دارد. ویروس سین‌سیشیال تنفسی می­ تواند به عفونت گوش نیز منجر شود.

 

دکتر چه کارهایی برای فرزندم انجام خواهد داد؟
چون ویروس سین‌سیشیال تنفسی نوعی ویروس هست، بنابراین نمی ­توان از آنتی ­بیوتیک­ ها برای درمان بهره برد. به احتمال قوی دکتر به شما پیشنهاد خواهد نمود تا اسباب راحتی و آسودگی کودک نوپای خود را فراهم نموده و پدیدآیی علائم جدی­ تنفسی را به توجه زیر نظر بگیرید. ممکن هست دکتر بخواهد برای بررسی وجود ویروس سین‌سیشیال تنفسی در بدن فرزندتان، مشابه­ ای از مخاط بینی و یا دستگاه تنفسی فوقانی فرزندتان را به آزمایشگاه بفرستد

 

گرچه به احتمال قوی پزشکان به سادگی و فقط از طریق بررسی کودکتان قادر به تشخیص خواهند بود (از آنجاییکه هیچ دارویی برای عفونت با ویروسRSV وجود ندارد، معمولاً در صورت خفیف بودن علائم نیازی به تشخیص قطعی وجود ندارد).در صورت ابتلای کودک نوپایتان به عفونت شدید، این امکان وجود دارد که دکتر فرزندتان را در بیمارستان بستری نماید.

 

ممکن هست فرزندتان در بیمارستان با اکسیژن­ درمانی، تزریق مایعات وریدی، گشاد کننده ­هاي برونشی (داروهایی که به باز کردن مجاری تنفسی کمک می ­کند)، و (به ندرت) داروهای ضدویروسی تحت درمان قرار بگیرد.با این وجود به احتمال چندان علائم خفیف فرزندتان در عرض پنج تا هفت روز خود به خود فروکش خواهند نمود (گرچه سرفه ­هاي وی ممکن هست برای هفته­ ها دوام داشته باشند)

 

برای فراهم آوردن راحتی اکثر کودک نوپای خودم چه کارهایی می­ توانم انجام دهم؟
همانند سرماخوردگی ­هاي معمولی، هیچ پادزهری برای RSV وجود ندارد، ولی با این حال شما می­توانید با برداشتن چندین گام ساده اسباب راحتی کودک نوپای خود را فراهم آورید

 

– مقادیر فراوانی از مایعات را برای حفظ آب بدن فرزندتان به وی بنوشانید. اگر او هنوز هم با شیر مادر تغذیه می­ شود، هر باری که به او غذا می­ دهید حتماً او را شیردهی نیز بکنید.

 

– موقع خواب سر فرزندتان را اندکی بالاتر از حد معمول نگه دارید. بالا بردن سر، تنفس وی از طریق بینی گرفته ­اش را آسانتر می­ سازد.

 

– چند قطره از محلول سرم را برای نرم کردن مخاط بینی در درون بینی او بریزید و سپس با بهره گیری از یک سرنگ پاک کننده حبابدار، مخاط درون بینی فرزندتان را تخلیه کنید. شما می­ توانید محلول سرم بینی و سرنگ پاک کننده حبابدار را از داروخانه­ ها تهیه نمایید.

 

– از یک دستگاه بخور برای مرطوب کردن مجاری هوایی فرزندتان بهره گیری نمایید، زیرا تنفس را برای او آسانتر می­ سازد. حتماً از دستورالعمل ­هاي کارخانه سازنده دستگاه برای تمیز نگه داشتن آن پیروی کنید، زیرا یک دستگاه کثیف می­ تواند میکروب ها را از طریق هوا انتشار دهد.

 

-کودک نوپای خود را به دور از دود سیگار، بوی رنگ تازه، چوب در حال سوختن و سایر بوها و گازهای محرک نگه دارید، زیرا ممکن هست تنفس او را دشوارتر سازند. مواجهه با دود سیگار احتمال ابتلای فرزندتان به اشکال جدی­تری از RSV یا سایر ویروس­هاي تنفسی را افزایش می­دهد.

 

– می­ توانید دوز صحیحی از استامینوفن یا ایبوپروفن را جهت کاهش ناراحتی­ هاي حاصل از تب به فرزندتان بدهید.

 

– بدون تجویز دکتر از داروهایی سرماخوردگی برای فرزند نوپای خود بهره گیری نکنید. ممکن هست به نظر برسد که این درمانها در کوتاه مدت موثر واقع شده ­اند، اما در واقع آن ها می ­توانند مشکل را حتی وخیم­ سازند و همین طور ممکن هست عوارض جانبی جدی هم داشته باشند. در سال ۲۰۰۷ سازمان غذا و داروی ایالات امریکا هشدار داد که کودکان زیر دو سال هرگز نباید بدون تجویز دکتر داروی سرما خوردگی دریافت نمایند

 

چگونه می ­توانم از ابتلای فرزندم به RSV جلوگیري نمایم؟

 به گزارش پارس ناز ویروس سین‌سیشیال تنفسی به راحتی از طریق قطرات ریز موجود در هوا و یا سطوح آلوده منتقل می­ شود. بنابراین اگر فرد مبتلا به این ویروس در نزدیکی کودک نوپای شما عطسه یا سرفه کند، و یا چیزی را لمس کند و پس از آن فرزند شما آن شی را لمس نموده و به دهانش ببرد، این ویروس به همین سادگی وارد بدن فرزندتان خواهد شد.

 

این ویروس می­تواند بر روی دست­ها و یا بعضی از سطوح تا حداکثر شش ساعت زندگی کند. از آنجاییکه ویروس RSV توسط تماس فیزیکی منتقل می شود، انتشار آن در محیط­ هایي مثل مهد کودک بسیار بالا هست. دست هاي خودتان و همین طور فرزند نوپای خود را برای کمک به پیشگیري از ویروس سین‌سیشیال تنفسی مرتباً بشویید.

 

عمل شستشو را بالخصوص گذشته از شروع به پخت و پز و صرف غذا حتما انجام دهید. گرچه بهتر هست پس از بازگشت فرزندتان از مهد کودک به خانه، پس از بازگشت او از زمین بازی و یا هر گونه گردش دیگری دستهای او را بشویید. همین طور اطمینان حاصل کنید که مهدکودک فرزندتان نسبت به شستشوی دست هاي کودکان و ضد­عفونی نمودن سطوح و اسباب بازی­ ها جدی هست. نهایتاً این که کودک نوپای خود را از دود سیگار و افراد مبتلا به علائم سرماخوردگی دور نگه دارید.