پارس ناز پورتال

10 ضرر هندوانه برای سلامت انسان را بدانید

10 ضرر هندوانه برای سلامت انسان را بدانید

10 ضرر هندوانه برای سلامت انسان را بدانید 

درست هست که هندوانه به عنوان یک میوه آب دار در تابستان فواید و مصارف بسیاری دارد اما باید بدانید که این میوه ضررهایی نیز دارد. همانگونه که هر میوه اي برای سلامتی خواصی دارد مصرف چندان از هر میوه نیز میتواند عوارضی داشته باشد. در این نوشتار در کنار ما بمانید تا مهم‌ترین ضررها هندوانه را بدانید.

 

در طول فصل تابستان, هندوانه را در همۀ جا می توانیم بیابیم! هندوانه, این میوه‌ي کامل تابستانی, با داشتن مقدار زیادی آب به همراه خود, یکی از برترین انتخاب‌ها برای تسکین و بر طرف کردن تشنگی هست. هندوانه نه فقط لذیذ و شادی‌آور هست, بلکه برای سلامتی هم فایده دارد! این میوه حاوی مقادیر زیادی ویتامین A, ویتامین C, ویتامین B6, و پتاسیم هست.

 

هندوانه همین طور حاوی مواد شیمیایی گیاهی نظیر سیترولین و لیکوپن نیز هست. این مواد شیمیایی, هندوانه را به یک انتخاب‌ي مفید برای حفظ سلامتی‌مان تبدیل کرده‌اند. ولی مانند هر چیز دیگر, مصرف بیش از حد‌ي هندوانه نیز میتواند مشکلاتی برای بدن به وجود بیاورد.

 

ضررها هندوانه
ترکیبات زیادی در هندوانه وجود دارند که می توانند سبب ایجاد برخی عوارض جانبی شوند. در ادامه به برخی از ضررها مصرف این میوه‌ي آبدار و لذیذ اشاره میکنیم:

 

۱. اختلالات روده

هندوانه غنی از لیکوپن هست. بنابراین, نباید هندوانه را به مقدار بسیار چندان مصرف کنید. این ماده ممکن هست باعث ایجاد تهوع, نفخ, اسهال, استفراغ, سوءهاضمه, و گاز معده شود. این علائم می توانند برای افراد سالخورده شدیدتر باشند, زیرا معمولاً دستگاه گوارش انسان کم کم زمان ضعیف‌تر میشود.

 

۲. اختلالات قلب و عروقی

هندوانه حاوی سطح بالایی از پتاسیم هست. مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم به مقدار بسیار چندان میتواند به ایجاد دشواری های قلبی و عروقی منجر شود. برخی از این دست دشواری های و مریضی‌ها عبارت میباشند از فقدان یا ضعف نبض, تپش قلب نامنظم, ایست قلبی و غیره میباشند. این ماده همچنین می تواند بر بازرسی حرکتی و دستگاه عصبی بدن نیز تاثیر بگذارد.

 

۳. برای دیابتی‌ها مناسب نیست

وقتی فردی دچار پایداری در مقابل انسولین باشد, معمولاً قند در خون وی باقی می ماند و وارد سلول‌هاي بدن نمی شود. وقتی سلول‌ها با کمبود گلوکز مواجه شوند, آن‌گاه مقدار بیش‌تری انسولین در بدن فرآوری میشود. همچنین قند باقی باقیمانده در خون میتواند بر سطح تری‌گلیسرید بدن تاثیر بگذارد. به همین علت نیز بیماران دیابتی باید از مصرف هندوانه پرهیز کنند.

 

۴. کاهش سطح فشار خون

مصرف بیش از حد‌ي هندوانه می تواند به کاهش خفیف و کوتاه مدت سطح فشار خون بدن منجر شود. اگر فردی از پایین بودن فشار خون رنج می برد, بهتر هست به طور کلی از مصرف هندوانه به هر شکل پرهیز کند.

 

۵. واکنش‌هاي آلرژیک «حساسیتی»

مصرف هندوانه همچنین می تواند در برخی آدم ها باعث بروز واکنش‌هاي حساسیتی شود. این واکنش‌ها عبارت میباشند از بثورات خفیف یا شدید پوستی, آنافیلاکسی, و تورم صورت. آدم‌هایي که به هویج, شیره‌ي گیاهان, و خیار حساسیت دارند بسهولت میتوانند به هندوانه نیز حساسیت داشته باشند.

 

۶. پرهیز از مصرف هندوانه در دوران بارداری

دیابت بارداری یکی از دشواری های شایع و در عین حال, خطرناکی هست که میتواند شمار زیادی از زنان حامله را با دشوار مواجه کند. مصرف بسیار چندان هندوانه سطح قند خون را افزایش میدهد, که این مسئله می تواند به دیابت بارداری منجر شود. بنابراین, زنان حامله باید در طول چند ماه بارداری از مصرف هندوانه امتناع کنند. همۀ وقت} پیشگیري بهتر از درمان هست.

 

 ۷. اسهال و مدفوع آبکی

هندوانه حاوی نوعی خاصی از قند به اسم سوربیتول هست. آدم‌هایي که دچار عدم بردباری سوربیتول میباشند با مصرف هندوانه به اسهال و گاز معده مبتلا میشوند.

 

۸. دشواری های مربوط به اعصاب و ماهیچه‌ها

آدم‌‌هایي که به مقدار بسیار چندان هندوانه مصرف می کنند ممکن هست دچار دشواری های عصبی, ماهیچه‌اي, و کلیوی شوند.

 

۹. اضطراب نعوظ

از دیگر ضررها احتمالی مصرف بیش از حد‌ي هندوانه میتوان به ناتوانی جنسی و اضطراب نعوظ در مردان اشاره نمود.

 

۱۰. خستگی مفرط

کارکرد ضعیف کلیه‌ها به کاهش تصفیه‌ي خون و اضطراب در دفع مواد زیان آور از بدن, و متعاقبا به تورم پاها منجر میشود. مصرف بیش از حد‌ي هندوانه می تواند میزان حجم آب را در بدن افزایش دهد. اگر آب اضافی از بدن خارج نشود, آن‌گاه باعث افزایش حجم خون میشود. این مسئله تورم پاها, و همچنین میزان خستگی و فرسودگی بدن را شدیدتر میکند.

 

بنابراین, هنگام نوش جان کردن هندوانه, حواس‌تان به میزان مصرف باشد! این میوه آنقدر لذیذ هست که با کم‌ترین غفلت ممکن هست به راحتی در مصرف آن زیاده‌روی کنید. ولی حالا دیگر از عوارض جانبی هندوانه با خبر شده‌اید, و همین‌طور می دانید که نباید در مصرف چیزهای مفید نیز زیاده‌روی کرد.

 

چنان‌چه هر یک از این عوارض جانبی را بدنتان دیدن کردید, نباید به راحتی از آن‌ها بگذرید و باید به سرعت به دکتر مراجعه کنید.