پارس ناز پورتال

5 قانون روان شناسی برای زندگی راحت تر

5 قانون روان شناسی برای زندگی راحت تر

5 قانون روان شناسی برای زندگی راحت تر 

5 اصل روان شناسی را به شما معرفی می کنیم که میتوانند در ایجاد حس راحتی در زندگی موثر باشند. پس بیایید راحت تر زندگی کنیم! شناختن روانشناسی خود ما و اطرافیان‌مان نقش بزرگی در خوشحال بودن‌مان دارد. همه ي‌ي ما از باورهای محدود‌کننده که از تجربیات قبل‌ي خود و تعامل با دیگران کسب کرده‌ایم رنج می بریم و راحتی و آسایش زندگی‌مان را از دست داده‌ایم.

 

باورهای غلطی چون قبول این که ما به اندازه‌ي کافی مفید نیستیم، به جایی که باید می‌رسیدیم نرسیده‌ایم، و یا عدم درک قصد و نیت دیگران یا واکنش‌شان نسبت به خود ما باعث شده که از لذت‌ها و واقعیت‌هاي جاری زندگی دور بمانیم و خوشحال بودن برای اکثر ما، صرفا یک تظاهر باشد. لازم هست نگرش و طرز فکرمان را بهتر کنیم و به درک بهتری از اتفاقات اطراف‌مان برسیم تا دید منفی که نسبت به خود داریم، محدود شود.

 

۱. مردم آنقدرها هم که فکر میکنید به شما اهمیت نمی دهند

شاید تلخ و ناگوار به نظر برسد اما واقعیت دارد. اگر همۀ وقت} فکرمان درگیر برداشت دیگران در مورد خود ما باشد، باعث میشود نظرات و توقعات دیگران برای‌مان تعیین کننده بشود، اما واقعیت این هست که هر شخصی دغدغه‌ها و مسائل خودش را دارد. بهتر هست یادتان باشد برخلاف انچه که اکثر ما تصور میکنیم، این ذهن‌ ِ خود ِ ماست که طبق تجربیات یا دریافت‌هاي نادرست قبل و تفسیرهای اشتباه، نتیجه گیری میکند. خودتان باشید، بدون این که نگران نظر دیگران باشید.

 

۲. این که چه کسی هستیم، مدام در حال تغییر هست

بسیار ساده‌لوحانه هست که فکر کنیم ما همان کسی هستیم که ده سال پیش بودیم و همان طرز فکر و احساسات را در ده سال بعد هم خواهیم داشت. قبل، حال و آینده‌ي ما کاملا با هم متفاوت هست زیرا نگرش ما طبق شرایط زندگی و تجربیات، تغییر می کند. به همین علت ما باید همۀ وقت} هنگام تصمیم‌گیری‌ها، زمان حال‌مان را ارزیابی کنیم.

 

ما هرگز نمی توانیم پیش‌بینی کنیم در آینده چطور قرار هست فکر کنیم و احساس کنیم و هر چیزی که در قبل روی داده هست، مربوط به قبل هست. تمام قدرت ما در همین زمان هست.

 

۳. دست از مقایسه‌ي خودتان با دیگران بردارید

با فشارها و استرس‌هایي که امروزه رسانه‌هاي اجتماعی بر ما وارد میکنند، به سادگی در دام مقایسه‌ي نابجای خود با دیگران گرفتار می شویم و زندگی خود ما را با زندگی به ظاهر «کامل» و «همه ي‌چیزتمام» دیگران مقایسه می کنیم. در زندگی حقیقی همۀ‌ي افراد معمولا سعی میکنند برترین جنبه‌هاي زندگی خود را در معرض نمایش بگذارند تا توسط دیگران نقد نشده یا طرد نشوند.

 

واقعیت این هست که همۀ‌ي ما آسیب‌پذیر هستیم و همه ي‌ي ما دوست داریم توسط دیگران تائید و پذیرفته شویم. این اشتباه و اتلاف وقت بسیار بسیار بزرگی هست که فکر کنیم دیگران به هر حال از ما بهتر میباشند و زندگی‌شان کاملا ایده‌آل هست. مقایسه و احساس پایین‌تر بودن از دیگران، بیفایده و نادرست هست زیرا حتی پیروز‌ترین و قوی‌ترین انسان‌ها نیز نگرانی‌ها و دغدغه‌هاي خودشان را دارند و خیلی چیزهای درونی دیگر که ما از انها بیخبریم.

 

۴. فکر نکنید دیگران به پند و نصیحت شما گوش می دهند

حتما برای‌تان پیش آمده که دوست‌تان درگیر مشکلی باشد و شما دوستانه و دلسوزانه نصیحتش کنید و تمام تلاش‌تان را برای کمک به او انجام دهید، اما به نظرتان رسیده باشد که انگار او گوش شنوایی ندارد! شما احساس فرسودگی و ناتوانی خواهید کرد چون واقعا قصد دارید به او کمک کنید.

 

موضوع این هست که هیچکس هرگز به پند و اندرز دیگران گوش نمی دهد مگر این که آن پند و پیشنهاد، در زمان درست و در شرایط مناسب ارائه شود. گرچه شاید هم بعدا متوجه شوید او مشکلش را به شیوه‌ي شما حل کرده هست، اما احتمالا خودش به آن نتیجه رسیده هست. پس احساس ناامیدی و دلسردی نکنید، شما کارتان را درست انجام داده‌اید!

 

۵. شما تنها می توانید واکنش خودتان را نظارت کنید

واکنشی که شما نسبت به یک مشکل، حادثه و یا موقعیت بسیار مهم نشان میدهید، از خود ِ آن موضوع بسیار مهم‌تر هست. در زندگی، این نگرش ماست که تعیین می کند چقدر خوشحال یا نارحت باشیم. شما می توانید واکنشی را گزینش کنید که پژواک مثبت یا منفی روی زندگی و افکار و احساسات و هیجانات آینده‌تان داشته باشد.

 

گرچه تحت یک شرایط سخت و دشوار، بازرسی واکنش کار سختی هست، اما یاد بگیرید که چند ثانیه از آن حال و هوا خارج شوید و ذهن‌تان را قبل از واکنش نشان دادن، ری‌سِت کنید تا پیامدها و عواقب‌‌ ممکن و احتمالی برای خود و دیگران را بررسی کنید.