پارس ناز پورتال

دنیای جالب اسب ها

دنیای جالب اسب ها

دنیای جالب اسب ها,با انتخاب سوارکاری به عنوان ورزش، می توانید راهی مفرح و جذاب برای آشنایی با افراد و دنیایی جدید پیدا کنید. ورزشی که در آن با یک موجود زنده سر و کار دارید؛ موجودی زنده که چند برابر شما قدرت بدنی دارد و از لحاظ جثه هم یک سر و گردن از همه بالاتر است.

 

اسب سواری و آشنایی با اسب از موضوعاتی است که تا به آن نپردازید و تجربه اش نکنید، این حس عجیب و دوست داشتنی را درک نخواهید کرد.

 

آشنایی با اسب و سوارکاری مقوله ای پیچیده است، چرا که هر اسب خلق و خوی منحصر به خود را دارد. یک اسب بازیگوش است، یکی سرکش و دیگری رام و فرمانبر. این ویژگی هایی است که در دنیای اسب ها به راحتی می توانید مشاهده کنید.

 

اسب هم مانند انسان روح دارد و تمامی آدم های مرتبط با اسب معتقدند که اسب جزو معدود حیواناتی است که خواب می بیند و در خواب دست و پایش را تکان می دهد. آنچه را که می خوانید حاصل گزارش میدانی از یک باشگاه اسب سواری داخل شهر تهران است.

 

لازم به ذکر است که مجموعه سمند در ابتدای جاده دماوند واقع شده و این گزارش در آنجا تهیه شده است. باشگاه سمند متعلق به سازمان شهرداری تهران است و هزینه ها طبق تعرفه شهرداری است. در کنار این هزینه های دولتی، اشاره ای هم به مجموعه های خصوصی و هزینه های مربوط به آن شده است.

 

بیماری های مشترک

متداول است که هر بیست روز دکتر برای معاینه اسب ها می آید و دندان هایشان را سوهان می کشد و واکسن شان می زند. بیماری مشترک بین اسب و انسان و شیر، مشمشه است.

 

البته انگل های فصلی هم اغلب برای اسب ها مشکل ایجاد می کنند که باید هر فصل واکسن های مخصوص زده شود. اسب هایی هم که عضله هایشان آسیب می بیند فیزیوتراپی می شوند.

 

آموزش آقایان و بانوان

بیشتر افرادی که برای آموزش سوارکاری می آیند خانم هستند. بانوان معمولا رابطه بهتری با اسب برقرار می کنند.

 

مثلا در جایی که ضربه ای با شلاق باید به اسب زده شود تا سرعتش را بیشتر کند، خانم ها به دلیل آن ارتباط عاطفی که با اسب دارند از زدن این ضربه به گردن اسب خودداری می کنند. مسئولان باشگاه سمند مدعی اند که نود درصد مشتریان آنها بانوان هستند.


ورود چاق ها ممنوع

وزن افراد در سوارکاری بسیار حائز اهمیت است، به طوری که اگر وزن سوار بیشتر از حد مجاز باشد به اسب آسیب های جدی وارد می شود.

 

به همین دلیل است که بیشتر باشگاه های سوارکاری حداکثر وزن 75 کیلوگرم را برای سوارکار در نظر گرفته اند. اگر کسی وزنش زیاد باشد و علاقه به اسب و سوارکاری داشته باشد، می تواند با هزینه شخصی اسب تهیه کند و هزینه نگهداری اش را به باشگاه های سوارکاری بپردازد تا بتواند سوارکاری را تجربه کند.

 

قیمت یک اسب معمولی

اسب هایی که در مجموعه سمند مشاهده کردیم، قیمتی بالغ بر 7، 8 میلیون تومان داشتند ولی اسب های شخصی که در این باشگاه نگهداری می شوند، قیمت شان بالای 100 میلیون تومان است. جالب است بدانید گران ترین اسبی که تا به حال وارد ایران شده، یک میلیارد و دویست میلیون قیمت داشته است.

 

این در حالی است که هزینه نگهداری و علوفه اسب در یک ماه 800 تا یک میلیون است. اگر شما اسبی شخصی داشته باشید و بخواهید در باشگاه از آن نگهداری شود، 500 هزار تومان هزینه اولیه دریافت می شود و ماهی 450 هزار تومان هزینه برای علوفه اسب گرفته خواهد شد. البته این هزینه شامل معاینه پزشک و زدن واکسن نمی شود.

 

هزینه کلاس های آموزشی

هزینه آموزش کلاس ها در دوره ابتدایی 60 هزار تومان بابت هشت جلسه 40 دقیقه ای است که این هزینه در باشگاه های خصوصی 400 هزار تومان است. اگر شما مایل باشید به صورت خصوصی آموزش ببینید هزینه آموزش در 10 جلسه معادل 180 هزار تومان است.

 

نکته ای که باید به آن توجه شود تفاوت بین کلاس های عمومی و خصوصی است. در کلاس های عمومی، داخل پیست حداکثر بیست اسب و سوار حضور دارند ولی در آموزش خصوصی حداکثر چهار سوارکار آموزش می بینند.

 

جالب است بدانید اگر قصد داشته باشید فقط به صورت تفریحی سوارکاری کنید، 20 هزار تومان هزینه سوارکاری به همراه مربی است؛ به این صورت که در طول یک ساعت سوارکاری تان، مربی در کنارتان است و اگر مشکلی داشته باشید، مربی رفع می کند.

 

هزینه های جانبی

پوشیدن لباس مخصوص سوارکاری در کلاس های آموزشی اجباری نیست و فقط داشتن کلاه الزامی است ولی اگر تمایل داشته باشید لباس سوارکاری تهیه کنید، بین یک تا پنج میلیون است. سوالی که پیش می آید این است که حالا اگر لباس مخصوص نپوشیم، چه اتفاقی می افتد؟

 

این سوال را از مسئولان باشگاه پرسیدیم که در پاسخ گفتند: حفظ تعادل مهمترین عامل در سوارکاری است و نبود لباس های مخصوص که اغلب جنس چسبنده ای دارند شما را از این فاکتور مهم محروم می کند.

 

حسادت اسبی

اگر شما در اصطبل به سراغ اسبی بروید و به او خوراکی متداول از جمله سیب، قند، هویج یا کاهو بدهید، آن اسب از آن زمان به بعد با دیدن شما شیهه می کشد و واکنش نشان می دهد و می توان گفت دیگر با شما دوست شده است.

دنیای جالب اسب هاحال اگر شما دفعه بعد برای دادن خوراکی به سراغ اسب دیگری بروید، آن اسب با دیدن شما و این حرکت تان بسیار ناراحت می شود و امکان دارد از دادن سواری به شما خودداری کند، که این حکایت از حسادت اسب دارد.

 

نژادهای اسب

«دو خون»، «دو رگه ایرانی»، «عرب»، «کرد» و «خزر» جزو نژادهایی هستند که در آموزش سوارکاری بسیار رواج دارند.

 

همگی اینها در زمره اسب های زحمتکش دسته بندی می شوند. زحمتکش به این معنا که مربیان وقتی از خصوصیات این اسب ها می گفتند یادآور می شدند که این نژادها از صبح تا شب مشغول سواری دادن به سوارکاران هستند و به دلیل همین فرسایش، نعل آنها هر 40 روز تعویض می شود.

 

این را هم باید درخصوص نژاد اسب ها گفت که زیباترین نژاد اسب عرب است و بهترین اسب ها متعلق به نژاد هلند، آلمان و روس هستند. اگر اسب سرعتی بخواهید، برترین نژاد متعلق به نژاد کرد است، نژاد «پونی» هم به دلیل جثه کوچکش مخصوص سوارکاری کودکان است.

 

فواید اسب

سوارکاری از لحاظ فکری فرد را درگیر خود می کند؛ به طوری که محال است شما سوار اسب باشید و فکرتان درگیر مسئله دیگری باشد. تمام حواس شما درگیر اسب و سوارکاریتان است؛ از همین رو سوارکاری بسیار به بیماران روحی توصیه می شود.

 

از لحاظ جسمی هم به دلیل تکان هایی که دارد برای افتادن سنگ کلیه و باز شدن رگ ها بسیار توصیه شده است. مسئولان باشگاه سمند این نکته را هم یادآور شدند که در حال حاضر هنرجویی دارند که رگ مغزش گرفته است و دکتر سوارکاری را برای او تجویز کرده است.

 

مورد دیگر که این روزها بسیار مورد توجه قرار می گیرد، لاغر کردن است. افرادی که ران های چاقی دارند با یورتمه رفتن اسب ران شان لاغر می شود.

 

اطلاعات کوتاه و مفید اسبی

– یکی از دلایل نجابت اسب این است که هیچ گاه کره اش را جلوی کسی به دنیا نمی آورد.

 

– دل پیچه و نفخ بیماری رایج اسب است.

 

– اسب، سوارش را همیشه در نرم ترین جا به زمین می اندازد.

 

– زمانی که اسب گوش هایش را به عقب می دهد عصبی است و احتمال حمله او وجود دارد.

 

– استخوان پای اسب مانند شیشه است و اگر شکسته شود؛ دیگر امکان ترمیم آن وجود ندارد؛ به همین دلیل است که وقتی پای اسب می شکند برای اینکه بیشتر زجر نکشد، حیوان را می کشند.

دنیای جالب اسب هاآسیب دیدگی های رایج

آسیب دیدگی برای سوارکار فقط به دلیل افتاده از روی اسب است که امکان دارد سبب شکستن دست و پا شود. نکته قابل تامل که همه کارکنان باشگاه به آن توجه داشتند این بود که هرگز امکان ندارد اسب از روی شما رد شود، به طوری که اسب حاضر است خودش زمین بخورد و آسیب ببیند ولی به سوارش آسیبی نرسد.

 

آسیب های متداول برای اسب هم شامل کش آمدن عضله و تاندون، بیرون زدن دیسک و آسیب دیدگی جودوگاه اسب (گودی بین کمر و گردن اسب) است.


110

110 کیلومتر در ساعت حداکثر سرعت اسب

 

40

40 روز یک بار نعل اسب تعویض می شود

 

60

60 هزار تومان بابت هشت جلسه 40 دقیقه ای آموزش سوارکاری

 

1 تا 5

1 تا 5 میلیون تومان هزینه لباس سوارکار است.

 

 

 

منبع:همشهری تماشاگر