پارس ناز پورتال

مصرف چه مقدار از مواد قندی مضر می باشد؟

مصرف چه مقدار از مواد قندی مضر می باشد؟


یک مقاله جدید در نیویورک تایمز، باعث شد که درباره برخی موارد، دوباره  به صورت جدی فکر کنم. این مقاله با عنوان " آیا قند ماده ای سمی و مضر است؟" نوشته گری تاوبس است. در این مقاله به صورت عمیقی درباره مطلب بحث می شود و بر نتایج کار مطالعاتی انجام شده توسط  رابرت لاستینگ که یک متخصص رده اول در ناهنجاری های هورمونی کودکان و چاقی اطفال در دانشگاه کالیفرنیا است تاکید می شود. رابرت لاستینگ قند را به عنوان یک شر و یک سم توصیف می کند.

 

تاوبس در این مقاله در هنگام بحث در این باره  با ارجاع به کار لاستینگ، می گوید: مصرف بیش از اندازه مواد قندی توسط ما، علت اصلی  رشد ناگهانی و فزاینده شمار افراد چاق و دیابتی در جامعه آمریکا در خلال 30 سال گذشته است. همچنین  قند به احتمال زیاد عامل اصلی وابسته به رژیم غذایی در بروز شمار دیگری  از بیماری های مزمنی است که عموما به عنوان بیماری های سبک زندگی غربی در نظر گرفته می شوند . این بیماری ها عبارتند از بیماری قلبی،  فشار خون بالا و بسیاری از انواع سرطانهای شایع .

اما، آیا چنانکه لاستینگ اشاره می کند، قند و هر ماده شیرینی که دارای سطح بالای فروکتوز است ، در هر اندازه ای  به صورت ذاتی سمی و مضر است؟ تاوبس به اساسی ترین پرسش در علم سم شناسی می پردازد:" در چه دوزی یک ماده از ماده ای بی ضرر بدل به ماده ای مضر می شود؟"  " پیش از رسیدن به این حد، چقدر می توانیم مصرف کنیم؟"

جواب این پرسش از آنچه فکر می کنید خیلی پیچیده تر است. اما یک چیز خیلی آشکار و بدیهی است. به عنوان یک جامعه، سطح مصرف قند  در میان ما آنقدر بالاست که یقینا اثرات مضری برای سلامت ما خواهد داشت.

در یک برنامه تلویزیونی،  مقدار قند مصرفی دانش آموزان یک مدرسه در لس آنجلس اندازه گیری شد. جالب اینجاست که این دانش آموزان مقدار زیادی قند را فقط با خوردن شیرهای طعم دارشده وارد بدن خود می کردند. این مطلب یک حقیقت  آزار دهنده است. این شیرها تنها یکی از منابع  قند موجود در رژیم غذایی این بچه ها بود، و  عجیب اینجاست که تامین کننده این شیرها ، یک موسسه مسئول  امر آموزش کودکان است.

 این چه جور آموزشی است؟
این دیوانگی است. در گذشته اشتباهات زیادی رخ داده است ولی این غیرقابل قبول است که  با وجود مواجهه با شیوع بیماری های وابسته به سبک زندگی مانند چاقی و دیابت ،ما اجازه بدهیم  که این اشتباهات ادامه پیدا کنند. بیایید در توقف این امر شایع همکاری کنیم.

 سیمرغwww.parsnaz.ir/