پارس ناز پورتال

تصاویر فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص

تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص

این آثار با تاکید بر فیلم های گروه هنر و تجربه و البته هر فیلم محترم و استانداردی است که مخاطب می تواند با دیدن آن به دنیای جدیدی ورود کند و به معنای واقعی فیلم دیدن را تجربه کند. بعد از بحث و صحبت پیرامون مستند “من می خوام شاه بشم” این بار به سراغ درام مستند “آتلان” رفتیم تا فیلمی که جوایز سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند جشنواره فجر و جایزه بهترین فیلم بخش مسابقه بین‌الملل، بهترین کارگردانی، بهترین تصویربرداری و بهترین تدوین بخش مسابقه ملی جشنواره سینماحقیقت را کسب کرده است بیشتر بشناسیم.

در خلاصه داستان فیلم آمده است: علی، پدرش و برادرانش مربی اسب هستند. اسب تمام هستی آنهاست. “ایلحان” نام اسبی است که مقام های زیادی نصیب خانواده ی آنها کرده. علی قرار است با پولی که از جوایز ایلحان و بقیه اسبها در می آورد ازدواج کند اما همیشه در کورس همه چیز بر وفق مراد پیش نمی رود. ایلحان در شرایط پیش بینی نشده ای قرار می گیرد و علی می جنگد برای قهرمانی اسبش…

آتلان بی شک مستند موفقی است که در زمان 60 دقیقه ای اش بی ادعا و سرراست روایتش را پیش می برد. مخاطب از همان ابتدا در مواجهه با روایتی قرار می گیرد که از زبان شخصیت اول فیلم است و ما در جغرافیایی خاص که کمتر با آن مواجه بوده ایم (بندر ترکمن) پیگیر روایتی هستیم که علی قرار است در کنار ایلحان رقم بزند. برگ برنده فیلم همین روایت راحت و گیرای فیلم است.

معین کریم الدینی، کارگردان فیلم در یادداشتی در مورد فیلم می گوید: “باید دیده باشی ترکمن صحرا را تا واژه هایم را درک کنی. در ترکمن صحرا انگار جغرافیا به شعر تبدیل شده. هیچ چیز در این سرزمین قطعی نیست…جایی که سبزی مطلق یک دشت درچشم به هم زدنی به صحرایی خشک و عمیق تبدیل می شود. ترکمن صحرا تنها جایی است که می توانی عشق بازی تضاد معانی را ببینی … احساس و خشونت؛ آرامش و بیتابی؛ شاعرانه گی و روزمره گی؛ چنگ انداخته اند در رابطه ی انسان و حیوان و وقتی پای طبیعت به میان می آید، آن مثلث دیوانه شکل می گیرد، که یک ضلعش انسان است، یک ضلعش اسب و ضلع دیگرش طبیعت. آنگاه دیگر هیچ چیز قابل پیش بینی نیست. مثلثی که تعادلی ندارد، گاه به منطق گرایش دارد، گاه بیرحم می شود، گاه سر می خورد به سمت غریزه ودر می پیچد در عشق. علی با اسبش زندگی می کند. گاه تنبیه اش می کند و شلاقش می زند، گاه با او به لجبازی می افتد و گاه سر در گوش ایلحان نجوا می کند. من و تو هیچ وقت نجوای یک ترکمن را در گوش اسبش نمی فهمیم. این است عشق پنهان ترکمن صحرا….”

کریم الدینی آنقدر گزیده شده و حساب شده به تدوین فیلم پرداخته که در نشستی مدعی شده بود حدود ۱۶۰۰ گیگ راش فول اچ دی در اختیار دارد و این که تنها خروجی پایانی 60 دقیقه ای از این فیلم بر پرده سینماها نمایان است نشان می دهد در حد توان و نیاز فیلم، زواید را از آن برداشته و به همین دلیل فیلمی که ما بر پرده می بینیم فیلمی دلنشین، گیرا و بی ادعاست که از ثانیه اول تا آخر سرنوشت علی و ایلحان ما را رها نمی کند.

این فیلم در عرصه بین المللی هم قطعا حرف هایی برای گفتن دارد و حضور در بخش مسابقه فیلم‌های مستند بلند نهمین دوره جوایز سینمایی آسیا – پاسیفیک استرالیا و جشنواره های دیکر خارجی نیز حکایت  از دیده شدن این مستند موفق دارد.

شاید برای نوشتن و گفتن از آتلان کمی دیر باشد چون این فیلم روزهای پایانی اکرانش را سپری می کند اما باز هم اگر گذرتان به سینماهای گروه هنر و تجربه افتاد دیدن این مستند دلنشین را از دست ندهید.

عوامل این فیلم که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده، عبارتند از: نویسنده، کارگردان، تدوین‌گر و تهیه‌کننده: معین کریم‌الدینی، پژوهشگر: فاطمه سرافراز، مدیر تصویر‌برداری: سامان لطفیان، موسیقی: آریا عظیمی‌نژاد، صدابردار: طاهر پیشوایی، طراحی و ترکیب صدا: مهرداد جلوخانی.

 

تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص
تصاویر  فیلم موفق و دلنشین آتلان در جغرافیایی خاص