پارس ناز پورتال

ثبت شدن نام دو سیاره کوچک به نام اولین زن فضانورد

ثبت شدن نام دو سیاره کوچک به نام اولین زن فضانورد

ثبت شدن نام دو سیاره کوچک به نام اولین زن فضانورد ، خواستم اولین زن فضانوردی باشم که وارد فضای آزاد کیهان شده استسی سال پیش در ماه ژوئیه سال 1984 میلادی برای نخستین بار در جهان، یک زن فضانورد وارد فضای آزاد کیهان شد و 3 ساعت و 35 دقیقه را در خارج از سفینه فضایی گذراند. این دستاورد به سوتلانا ساویتسکایا – فضانورد – خلبان شوروی تعلق دارد.

 

 ورود یک زن فضانورد به فضای آزاد کیهان یک لحظه تاریخی در رشد وتوسعه فضانوردی جهان شد. سوتلانا ساویتسکایا با یادآوری خاطرات خود گفت که تا حد زیادی ورود به فضای آزاد کیهان به ابتکار او انجام شد.

 

پس از اولین پرواز به مدار زمین در سال 1982 میلادی به عنوان پژوهشگر فضایی، او به فکر افتاد این ایده را عملی سازد.

 

ساویتسکایا گفت: « من لباس فضایی را دیدم و داخل سفیه فضایی را نگاه کردم و فهمیدم چگونه می توان این کار را انجام داد. » با توجه به این نکته که آمریکایی ها پرواز به فضا را با « شاتل» آغاز کرده بودند و پس از یک سال و حداکثر یکسال و نیم قصد داشتند زنان فضانورد را در اکیپ فضانوردان شامل کنند ، من متوجه شدم که آنها حتما سعی خواهند کرد ورد اولین زن فضانورد به فضای آزاد کیهان را به خود نسبت بدهند.

ثبت شدن نام دو سیاره کوچک به نام اولین زن فضانورد

از اینرو تصمیم گرفتم اولین زن فضانوردی باشم که وارد فضای آزاد کیهان شده است». سوتلانا ساویتسکایا این ایده را با رهبری در میان گذاشت و پس از مدتی دستور پرواز به فضا را دریافت کرد.

 

سوتلانا ساویتسکایا از دوران کودکی در آرزوی پرواز به فضا بود. همانا به این دلیل او به ورزش هوایی پرداخت. تقریبا 10 سال سوتلانا عضو گروه منتخب شوروی در ورزش هوایی بود. در سال 1970 میلادی او اولین زنی بود که با هواپیماهای ورزشی 3 رکورد جهانی در ورزش چتر بازی در پرش های گروهی و 18 رکورد هوانوردی با هواپیماهای جت برقرار کرد.

 

 پس از فارغ التحصیل شدن از انستیتوی هوانوردی مسکو به عنوان خلبان – مربی و بعد از آن خلبان آزمایشگر کار کرد. او هواپیماهای « میگ -21» ، « میگ -25« و « ایل -28: را آزمایش کرد. در سال 1980 میلادی سوتلانا ساویتسکایا وارد دسته خلبانان – فضانوردان شد.

 

17 ماه ژوئیه سال 1984 میلادی در پایگاه فضایی بایکانور سفینه فضایی « سایوز – ت -12» به فضا پرتاب شد. ولادیمیر جانی بِکوف، سوتلانا ساویستکایا و ایگور ولک از اعضای اکیپ فضانوردان بودند. فضانوردان به ایستگاه مداری « سالوت -7» پرواز کردند که سه همکار آنها مشغول کار بودند. « تیم فضایی» که سوتلانا ساویتسکایا باید در آن کار می کرد می بایست پژوهش های پزشکی را به انجام برساند.

 

سوتلانا ساویتسکایا همراه ولادیمیر جانی بِکوف فرمانده اکیپ وارد فضای باز کیهانی شد. این آزمایش کلیدی تمام این سفر فضایی بود. ساویتسکایا با موفقیت تمام وظایف محوله را به انجام رساند.

 

سوتلانا ساویتسکایا قهرمان دوباره اتحاد شوروی و خلبان – فضانورد اتحاد شوروی به فعالیت سیاسی و اجتماعی می پردازد. در کمیته دفاع وابسته به دومای کشوری روسیه کار می کند. وی معاون رئیس انجمن قهرمانان شوروی روسیه است.

 

نام او در تاریخ فضانوردان به عنوان اولین زن فضانورد که وارد فضای باز کیهانی شده است به ثبت رسیده است. دو سیاره کوچک در کهکشان به نام او نامیده شده است.

 

منبع:صدای روسیه