پارس ناز پورتال

رابطه سرطان کولورکتال و درمان آن با ویتامین D

رابطه سرطان کولورکتال و درمان آن با ویتامین D

سرطان روده بزرگ یا چنگار روده بزرگ یا سرطان کولون گونه‌ای سرطان است که در آن سلول‌های سرطانی در درون بافت روده شروع به تکثیر می‌کنند.

 

اگر چه این سرطان از جمله معمول‌ترین سرطان‌های بشر به‌حساب‌می‌آید اما به‌دلیل بهبود روش‌های غربالگری و تشخیصی، تعداد موارد جدید این بیماری و مرگ ناشی از آن به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته‌است. این بیماری در هر سنی بروز می‌یابد اما میزان بروز در سن بالای ۵۰ سال بیشتر است.

 

زمانی‌که در مراحل اولیه تشخیص داده‌می‌شود، این سرطان درمان‌پذیر است، اما تشخیص آن در این مراحل هیچ‌گونه علامتی ندارد. روده بزرگ بخشی از سیستم گوارشی می‌باشد.

 

روده باریک از انتهای معده شروع و به روده بزرگ ختم می‌شود و سپس روده بزرگ نیز از آنجا تا محل مقعد ادامه‌می‌یابد. روده بزرگ شامل دو بخش است: بخش اول کولون نامیده می‌شود که حدود ۱۸۰ سانتی‌متر طول دارد. بخش دوم راست روده است که طول آن به ۱۵ تا ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد.

 

پژوهشگران انستیتوی سرطان Dana-Farber  در یک تحقیق دریافتند که در مقایسه با بیمارانی که قبل از شیمی درمانی میزان ویتامین D خونی کمی داشتند، آن گروه از بیمارانی که میزان ویتامین D زیادتری داشتند، طول عمر بیشتری نیز داشتند.

 

این مطالعه، حاصل تجزیه و تحلیل  داده های 1000 بیمار با سرطان کولورکتال است که تحت درمان با ویتامین D و نیز شیمی درمانی قرار گرفتند.

 

بیماران با مقادیر 8 نانوگرم در میلی لیتر ویتامین D در گروه کمبود و بیماران با مقادیر 5/27 نانوگرم در میلی لیتر در گروه زیاد قرار گرفتند. به بیان دقیق تر، یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که بیمار با مقادیرخونی زیاد ویتامین D حدود 6/32 ماه زنده می مانند در حالی که بیماران با مقادیر خونی کم ویتامین D، حدود 5/24 ماه زنده می مانند.

 

به بیان نویسنده مسئول این مقاله، دکتر Kimmie Ng؛ “این مطالعه، پژوهشی بزرگ است که بروی ارتباط بین سرطان کولورکتال و مقادیر ویتامین D خونی انجام شده است.” وی در ادامه افزود: ” این مطالعه لزوم ارزیابی مقادیر ویتامین D بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال را برجسته می سازد.”

 

این مطالعه به چگونگی و سازوکار ارتباط بین مقادیر ویتامین D خون بیماران مبتلا و طول مدت حیات آن ها را نپرداخته است. محققین براساس نتایج این مطالعه پیشنهاد کردند که ارزیابی مقادیر ویتامین D بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال و نیز مکمل یاری این ویتامین باید در راهبردهای درمانی مورد توجه قرار گیرد.

 

منبع :یور دکتر