پارس ناز پورتال

آگهی تبلیغاتی درخواست همسفر در ایران !

آگهی تبلیغاتی درخواست همسفر در ایران !

آگهی تبلیغاتی درخواست همسفر در ایران,یکی از سایت‌های تبلیغاتی و جذب آگهی، مدتی است نوع خاصی از آگهی را با موضوع «درخواست همسفر» روی خروجی خود قرار داده است !

 

یک زمانی، در گذشته ی خیلی دور، آدم ها یک جایی هم دیگر را می دیدند، نگاهی و سلامی رد و بدل می کردند، بعد شروع می کردند به صحبت کردن، بعد چند بار و چند جا هم دیگر را می دیدند، بعد یک رفاقتی بین شان شکل می گرفت، روابطشان را با هم گسترش می دادند،

 

دوستان صمیمی که می شدند شاید یک مسافرتی هم با هم می رفتند. اصلا برای همین بود که می گفتند رفیق را در سفر بشناس . یعنی شما به درجه ای از راحتی و شناخت با دوستتان رسیده بودید که تصمیم می گرفتید چند شب و روز را با هم در سفر سر کنید.

 

البته همان طور که ذکر آن رفت، این مقرره برای گذشته های خیلی دور بود. نه برای الان که افراد در سایت های تبیغاتی تقاضای «همسفر» می کنند و عده ای نیز خود را به عنوان «همسفر» معرفی می کنند.

 

با نگاهی گذرا به طیف متنوع این تیپ آگهی ها در می یابیم که هیچ حریمی در آنها وجود ندارد و بدین ترتیب به طور رسمی جذب همسفر با هدف خاص آگهی دهنده صورت می پذیرد

 

وقتی برای اولین بار پای وبسایت های همسریابی به اینترنت باز شد ، کمتر کسی فکرش را میکرد که حتی کار از این هم فراتر برود . این روز ها اگر سری به وبسایت های نیازمندی بزنید کاملا متوجه منظور من خواهید شد .

 

بله ؛ آگهی های همسفر یابی و ترجیحا خانم این روزها در وبسایت های نیازمندی به وفور یافت میشود .

 

پسران پولدار و بعضا خوشتیپ بالا شهر که اغلب در زعفرانیه یا نیاوران هم اقامت دارند و تعداد سفر های خارجی شان هم بعضا از مسئولان نیز بیشتر است اقدام به نشر آگهی هایی با مضمون همسفر یابی کرده اند .

 

نکته ی جالب اینجاست که اغلب این افراد خواهان همسفر خانم برای خود هستند و دقیقا همین موضوع است که جای نگرانی بسیار دارد .

 

سایت های نیازمندی امروزه به دست مایه ای برای دوست یابی تبدیل شده اند و اگر فقط نگاهی اجمالی به بخش همسریابی این وبسایت ها بزنید به عمق موضوع پی خواهید برد .

 

جدا از مغایرت هایی که این موضوع با فرهنگ ایرانی دارد ، گسترش و همه گیری آگهی هایی با چنین موضوعاتی میتواند زنگ خطری بسیار جدی برای همگان باشد .

 

زیرا از یک سو نگاه فست فودی و کالا مانند به زنان ایرانی را افزایش میدهد و از سوی دیگر سفر با کسی که هیچ شناختی از او ندارید ممکن است نتایجی بس تاسف بار در پی داشته باشد .

 

با بررسی اجمالی درخواست همسفر های این سایت می توان در این مورد به قطعیت رسید :

 

پسری هستم 28 ساله به دنبال یه همسفر خوش مسافرت و باکلاس برای رفتن به آنتالیا میگردم / در ضمن هزینه سفربه عهده اینجانب می باشد.

 

امیرم مجرد برای سفر یک هفته ای به ارمنستان جهت تفریح و….دنبال همسفر باحال و مجرد آقا هستم . قول میدم خوش بگذره اگه کسی پایه هست اس م اس بده. فقط آقایون مجرد

 

آرش هستم حدود 30 سالمه به دنبال یه دوست و همسفر و همراه خانم جهت رستوران گردی و تهران گردی و ایران گردی می باشم. همچنین براساس موقعیت شغلی سالی 2 بار هم به کشورهای اطراف سفر می کنم.

 

شیوع این موضوع که افراد بدون گذراندن مرحله آشنایی و دوستی با دیگران، به یک باره رو به معاشرت و همسفری – به ویژه سفر های خارج از کشور –  با افراد غریبه بیاورند و حریم خصوصی خود را با آنان به اشتراک بگذارند ،

 

فارغ از مسائل امنیتی و تهدیداتی که متوجه اشخاص مخاطب این درخواست ها است،

 

پدیده ای است نگران کننده که نمایان گر ناتوانی بخشی از افراد جامعه در تامین نیاز های اجتماعی خود و رو آوردن آن ها به تطمیع دیگران با یک مسافرت رایگان یا خرج کردن برای آن ها، برای به دست آوردن همراهی یک انسان دیگر است.

چه خطراتی متوجه مخاطبان این آگهی ها می باشد؟

با نگاهی گذرا به طیف متنوع این تیپ آگهی ها در می یابیم که هیچ حریمی در آنها وجود ندارد و بدین ترتیب به طور رسمی جذب همسفر با هدف خاص آگهی دهنده صورت می پذیرد.

 

اما نقطه خطرناک داستان آنجایی است که به طور طبیعی هیچ احراز هویتی از شخص آگهی دهنده وجود ندارد و بدین ترتیب امکان هر سوءاستفاده و حتی کشانده شدن به صحنه های اخاذی نیز وجود دارد.

 

از سوی دیگر این موضوع بر همگان واضح است که در فرهنگ ایرانی انتخاب یک همراه در اشکال مختلف آن(همسفر، دوست و…) با مقتضیات خاص خود همراه است

 

و هنجارهای مختص به خود را دارد و این شکل «باز» از یافتن یک همسفر حتی در کشورهای غربی نیز پذیرفته شده نیست که در ادامه به ذکر مثالی از آن می پردازیم.

 

مسلما این آگهی نقطه پایانی بر ورود پدیده های فرهنگی غربی در فرهنگ ایرانی نخواهد بود و همانطور پیش از این نیز ناهنجاری های دیگر با فرهنگ ایرانی مواجهه کرد، در ادامه نیز این روند ادامه خواهد داشت

واضح است افرادی که به سراغ جذب همسفر از این طریق می روند اولا(و در خوش بینانه ترین حالت) در برقراری ارتباط با محیط های پیرامونی خود(دانشگاه، محل کار، خویشاوندان و…) ناتوانند و ثانیا در برقراری روابط با دیگران هیچ حریمی قائل نیستند

 

و از آنجایی که جامعه ایرانی نیز به این شکل از روابط واکنش منفی نشان می دهد برای رسیدن به اهداف خود به این شکل از آگهی ها روی می آوردند

 

چه کنیم که از چنین آسیب هایی در امان بمانیم

مسلما این آگهی نقطه پایانی بر ورود پدیده های فرهنگی غربی در فرهنگ ایرانی نخواهد بود .تلاش نهادهای حکومتی برای تسهیل در امر ازدواج از جمله راحت ترین و سهل الوصول ترین راه هاست تا بدین ترتیب افراد برای برطرف نمودن نیازهای اصلی خود به سراغ ساختارهای فرهنگی پذیرفته بروند.

 

علاوه بر این ترویج سبک زندگی ایرانی و جلوگیری از نفوذ سبک زندگی غربی از دیگر راهکارهای موثر در جلوگیری از چنین ناهنجاری های اجتماعی است چرا که هر چه زیرساخت های فرهنگی تقویت شود، به طور طبیعی جامعه به واردات پدیده های فرهنگی واکنش منفی نشان می دهد.

 

علاوه بر این چنین اتفاقات و اقداماتی بر لزوم سامان دهی هر چه زودتر فضای مجازی و تقویت هر چه بیشتر شورای عالی فضای مجازی اشاره می کند تا این شورا با دارا بودن اختیارات قانونی لازم به طور قاطع در مقابل چنین معضلاتی بایستد.

 

 

منابع: فارس / خبرنامه دانشجویان ایران / تبیان