پارس ناز پورتال

چطور از دروغگو بودن یک فروشنده آگاه شویم؟

چطور از دروغگو بودن یک فروشنده آگاه شویم؟

چطور از دروغگو بودن یک فروشنده آگاه شویم,هنگام خرید به نشانه های دروغگو بودن فروشنده توجه کنید

 

بارها برای‌تان پیش آمده که برای خرید وارد یک مغازه می‌شوید، فرقی نمی‌کند در حال خریدن چه هستید؛ لباس، تلویزیون یا یخچال یا حتی یک کیف کوچک.

 

بعد از خریدن کالای مورد نظرتان با خوشحالی از مغازه خارج می‌شوید و وقتی به منزل می‌رسید بعد از گذشت چند روز متوجه می‌شوید فروشنده در مورد قیمت، مدل یا جنس خریداری‌شده به شما دروغ گفته و با خود می‌گویید چرا همان جا متوجه نشدید اما دیگر دیر است…

 

نشانه‌ها را بشناسید

برای تشخیص یک فروشنده دروغگو از یک فروشنده راستگو ما باید یک سری نشانه‌ها را بررسی کنیم، تعدادی از نشانه‌ها باید همزمان با هم دیده شوند تا به دروغگویی شخص اطمینان پیدا کنیم.

 

زبان بدن افراد دروغگوی حرفه‌ای می‌تواند به مرور زمان دستخوش تغییرات بسیار گسترده‌ای شده و تشخیص آن سخت‌تر شود. اینکه چگونه فروشنده‌هایی که دروغگو هستند را بشناسیم؛ یک ویژگی است که با کمی دقت به آن دست پیدا خواهیم کرد.

 

نکته طلایی : هیچ‌گاه دروغ یک فروشنده را مستقیم افشا نکرده و سعی در اثبات دروغگو بودن او نکنید.

 

های دروغگو مواظب چشمات باش

چشم‌های فروشنده دروغگو دچار تغییر و تحول می‌شود و چشم‌ها تنها قسمتی از بدن هستند که حتی دروغگو‌های حرفه‌ای هم نمی‌توانند آن را تغییر دهند! مردمک چشم‌ها شروع به تنگ شدن می‌کنند و سعی می‌کنند نور کمتری را جذب کنند تا مغز برای دروغگویی تحلیل کند و داستان دروغ خود را بسازد.

 

برای همین است که اکثر آقایان برای گفتن دروغ‌های خود از شب استفاده می‌کنند یا محیط کافی‌شاپ را بر می‌گزینند، چون در این مکان‌ها و موقعیت‌ها چشم‌ها برای رهایی از تاریکی، مردمک را گشاد می‌کنند و این کار را برای فرد دروغگو راحت‌تر می‌کند.

 

خانم‌ها به صورت غریزی توسط نگاه کردن به مردمک چشم‌ها دروغگو را تشخیص می‌دهند. پس اگر فاصله با فروشنده‌ کم است توصیه می‌کنیم که به مردمک چشم‌های او دقت کنید.

 

اشتباه مغز هنگام دروغ گفتن

وقتی ما دروغ می‌گوییم مغز ما میزان بیشتری اکسیژن و خون مصرف می‌کند درنتیجه مغز علائمی را به اشتباه آنالیز و اجرا می‌کند مثلا خاراندن دماغ، خاراندن شقیقه‌ها و پشت گردن که با علائم دیگر دروغگویی همراه می‌شود.

 

استفاده از اصطلاحات غیرضروری و جزئیات بسیار ریز جهت منحرف‌کردن افکار خریدار به کلیات کالا یا خدمات برای عدم تصمیم‌گیری درست و صحیح ازجمله حیله‌های یک فرد دروغگو است.

 

فروشنده دروغگو سعی می‌کند به صورت ناخودآگاه اشیائی مانند فنجان قهوه و کالای مورد بحث یا هر چیز دیگر را بین شما و خودش قرار دهد. این کار به صورت غریزی برای حمایت از خود در برابر احساس گناه و برملا نشدن دروغگویی به کار می‌رود.

 

فروشنده دروغگو گاهی اوقات دست‌های خود را به صورت، گلو یا دهانش می‌مالد؛ ترشح هورمون‌هایی که دروغگویی را جرم و خلاف برای مغز تعریف می‌کند، باعث این کار می‌شود. پوشاندن دهان بین خانم‌های فروشنده دیده شده که وجدان آنها می‌گوید دیگر بس است، دروغ نگو

 

زبان بدن یک فروشنده دروغگو

فروشنده اگر دارای تیک عصبی باشد هنگام دروغگویی این تیک عصبی به وضوح در مقاطعی دیده خواهد شد. مثلا بالا انداختن چندین باره شانه‌ها، بالا انداختن ابروها، تکان دادن پاها و تیک‌هایی از این قبیل. تن صدای فروشنده دروغگو معمولا یکنواخت و بدون تغییر در لحن و تن صداست.

 

جملات را مسلسل‌وار و بدون مکث ادا می‌کند. فروشنده دروغگوی غیرحرفه‌ای نمی‌تواند بر استرس و تعرق بدنش کنترل داشته باشد و غالبا دچار تعرق در کف دست‌ها و پیشانی خواهد شد.

 

اگر می‌خواهید بدانید که فروشنده صادق است یا نه، موضوع فروش را سریع عوض کنید؛ فروشنده دروغگو خیلی از این مسئله خوشحال شده و راحتی در صورت و حرکاتش دیده خواهد شد و بحث جدید را با آرامش و اشتیاق بیشتری ادامه خواهد داد.

 

فروشنده دروغگو علاقه زیادی به عوض شدن بحث دارد درحالی‌که کسی که صادق است از این تغییر ناگهانی بحث استقبال نمی‌کند و بحث ناتمام را ادامه می‌دهد.

 

اگه راست میگی دستاتو نشون بده

فروشنده دروغگو برای کنترل دروغ‌های خود شروع به بازی کردن با انگشتان دست یا وسایل همراه خود می‌کند که اینها همه نشانه دیگری از استرس داشتن برای برملا شدن موضوعی خاص است. فرد دروغگو معمولا هنگام حرف زدن حرکت اضافی زیادی از خود بروز می‌دهد.

 

یکی دیگر از نشانه‌هایی که می‌توانید با آن به دروغگویی طرف مقابل‌تان شک کنید این است که به‌طور ناگهانی دست‌هایش را در جیبش می‌گذارد اما اینکه چرا این عمل می‌تواند نشانه دروغگویی باشد به این دلیل است که وقتی فردی کف دست‌هایش را نشان می‌دهد یعنی اینکه او راحت و صادق است،

 

بنابراین وقتی دروغ می‌گوید به‌طور غریزی احساس می‌کند که باید دست‌هایش را پنهان کند. همچنین ممکن است فرد دروغگو دست‌ها را پشتش پنهان کند یا اینکه سعی کند با دست‌هایش با یک چیز بازی کند، مثلا با گوشی موبایلش دست‌هایش را مشغول کند و به این طریق اجازه ندهد که شما دست‌هایش را آشکار ببینید.

 

دروغ نگو دروغگو

فروشنده دروغگو سعی می‌کند هنگام توضیح یک محصول به یک ستون یا میز تکیه کند؛ چون از دروغگویی خود مطمئن نیست، ستون یا وسایل را پشتیبانی برای خود می‌داند.

 

فروشنده دروغگو هنگام صحبت و رسیدن به کلمات و جملات دروغ سعی می‌کند صورت خود را از شما برگرداند و به چشم‌های‌تان مستقیم نگاه نکند.

 

اگر فروشنده دروغگو با شما در حال صحبت است و در حالت عادی و معمولی که صحبت می‌کرده از پلک‌زدن‌های پی‌درپی خبری نبود ولی در حال صحبت دچار این عارضه شد، به درستی و نادرستی حرف‌های او شک کنید.

 

فروشنده دروغگو با ژست‌های غیرمعقول سعی در منحرف کردن ذهن شما دارد. سرفه کردن درون مشت، بالا بردن دست روی سر و عقب بردن بالاتنه موقع حرف زدن ازجمله ژست‌های آدم‌های دروغگو است.

 

البته باید مراقب هم بود، برخی دروغگوها برای آنکه احساسات‌شان نمایان نشود حین حرف زدن کاملا خنثی عمل می‌کنند و معمولا بدن را جمع کرده و حرکات خود را محدود می‌کنند.

 

به دهان و حالت ‌لب‌های طرف مقابل نیز باید خیلی توجه کنید؛ وقتی او دهانش را جمع می‌کند یا زبانش را روی لب‌هایش می‌کشد، باید به حرف‌هایش شک کرد چون این کار می‌تواند نشان دهد که فرد خیلی عصبی است و می‌خواهد اطلاعاتش را بروز نداده و عصبی بودنش را نیز نشان ندهد.

 

وقتی لب‌ها سفت می‌شوند نشان‌دهنده این است که فرد می‌خواهد حقیقت را پیش خود نگه دارد. زبان‌زدن به لب‌ها می‌تواند نشانه فروخوردن عصبانیت نیز باشد. وقتی فردی عصبی می‌شود لب‌هایش خشک می‌شود و سعی می‌کند با لیسیدن لب‌ها و قورت دادن آب دهان لغاتی که می‌خواهد بگوید را پیدا کند.

 

خنده اجباری یکی دیگر از نشانه‌های دروغگویی است. یک لبخند واقعی به سمت بالا امتداد یافته و سبب چین خوردن چشم‌ها می‌‌شود، درحالی‌که لبخند زورکی بیشتر شباهت به دهن‌کجی دارد که معمولا نشانه بی‌صداقتی و دروغگویی است.

 

 

 

منبع:زندگی ایده آل