پارس ناز پورتال

در دوران نامزدی باید چگونه رفتار کنیم؟ +رابطه زناشویی در دوران نامزدی

در دوران نامزدی باید چگونه رفتار کنیم؟ +رابطه زناشویی در دوران نامزدی

در دوران نامزدی باید چگونه رفتار کنیم؟ 

باید توجه کنید که دوران نامزدی با ازدواج کاملا متفاوت است و شما باید عده اي از کارها را انجام ندهید، مانند رابطه جنسی به صورت کامل. امروزه بدلیل شرایط کاری دختر و پسر، زندگی کردن نامزدها زیر یک سقف قبل از ازدواج تان بسیار رواج پیدا کرده است. دراین مقاله قصد داریم ضررهای این مدل نامزدی را برای شما بگوییم.

 

جذابیت هاي زندگی دریک خانه و زیر یک سقف، تلاش دختر و پسر را برای برگزاری مراسم ازدواج زود صد چندان می کند اما گاهی نامزدی هاي طولانی بدون مرز محدودیت موجب می شود زوجین به ویژه مردان تعهد اولیه خود مبنی بر ازدواج و تشکیل خانواده رابه روزهایی که از راه نمیرسند موکول کنند.

 

ماجرای نامزدی و نوع ارتباط هاي بین دختر و پسر داستان طولانی است که هنوز انتهای آن نوشته نشده است. آهن ربای کشش و علاقه بین دختر و پسر در نخستین روزهای بعد از خواستگاری، فکر این‌که او همسر آینده من است، دقیق شدن در رفتار و حرکات و خلقیاتش همه ی و همه ی دوره نامزدی را بیش از هر دوره اي دیگر تجسسی و حساس می کند.

 

سبک زندگی و آداب و رسوم در مناطق مختلف کشور و حتی دریک شهر بین خانواده ها، اعتقادات و نگاه هاي گوناگونی رابه تشریفات و دوره هاي قبل از ازدواج بوجود می آورد. از طرف دیگر سبک ازدواج هاي دانشجویی، همکاری و آشنا شدن افراد توسط دیگران در شهر های مختلف موجب شده تا پیوند و وصل هاي بین شهری افزایش یابد. از این رو نامزدها در شهر های متفاوت دشواری بیشتری نسبت به کسانی که دریک شهر ساکن هستند را تجربه می کنند.

 

دوره نامزدی افراد را می توان به چند دسته تقسیم کرد

1 – نامزد هایي که با خانواده خود دریک شهر ساکن هستند.

 

2 – نامزدهایی که یکی از آن ها « در اکثر موارد پسر » به دلایل شغلی یا تحصیلی بدون حضور خانواده اش در شهری که نامزد او زندگی می کند، ساکن است.

 

3 – نامزدهایی که به دلایل شغلی یا تحصیلی دریک شهر واحد بدون حضور خانواده ساکن هستند. « اکثرا دانشجو در خوابگاه هستند و یا بعلت وضعیت شغلی یک خانه اجاره کرده اند»

 

زوجین تازه بهم رسیده که حرارت عشقی بین آن ها نقطه جوش را هم گذرانده است، نوع ارتباط و با هم بودنشان را فرهنگ و اعتقاداتی که دارند تعیین می کند. بر این اساس، چه هردو دریک شهر باشند یا نباشند و یا هردو در شهری بدون خانواده در خوابگاهی یا خانه اجاره اي زندگی می کنند میزان رفت و آمد و حدود ارتباط شان بسته به نوع افکار و اعتقادات خود و خانواده شان است.

 

انچه دراین پست قصد داریم به آن بپردازیم این‌که، اگر پسری بر اساس شغل یا تحصیل اش در شهر نامزد خود خانه اي اجاره اي داشت، بالاخره دختر در روزهایی از هفته یا ماه دوست دارد که در خانه نامزدش آشپزی کند، آنجا را برای حضور نامزدی که قرار است شوهرش شود مهیا سازد

 

و آراسته منتظر برگشتن او از دانشگاه یا محل کار باشد و یا اگر هردو در شهری به دور از خانواده در خوابگاه یا در خانه اجاره اي زندگی میکردند، پس از نامزدی با این هدف که اینک زن و شوهر محسوب میشوند و قرار است سالیان سال کنار هم زندگی کنند، این خوابگاه و خانه رابه یک سقف مشترک تبدیل و تا قبل از برگزاری مراسم ازدواج کنار هم برای شناخت بیشتر زندگی می کنند، نگاه به زندگی پس از ازدواج برای آن ها چگونه است؟ آیا میزان انگیزه برای تشکیل خانواده در زوج هاي دور از هم به همان نسبت زوج هایي است که روزبعد از نامزدی زندگی مشترک را آغاز می کنند؟

 

انتخاب یک راه دو طرفه

نامزدی شروع یک آشنایی برای زندگی طولانی است. راهی که در میانه به دو بخش تقسیم می شود. یک جاده سمت زندگی دائمی می‌رود و زمانی است که دو فرد بر اساس اصول و معیار های ازدواج و تطابق با یک دیگر آنرا انتخاب می کنند. مسیر دیگر بازگشت به سوی شروعی دوباره برای زندگی است.مسیری که اگر دو طرف بعد از فهم یک دیگر به این نتیجه رسیدند که متناسب با اصول و معیار های همسر آینده اي که در ذهن متصور بودند نیست، به سادگی قابل بازگشت است.

 

در حالتی که دو فرد به این سطح از درک رسیده باشند که نامزدی تنها برای شناخت بیشتر و نه دلبستگی و زندگی هایي فراتر از حد نامزدی است، چرا که اگر دو فرد نامزدی را بیش از حدی که دارد جدی بگیرند ودر مقابل در انتهای بازه زمانی این دوره متوجه شوند به درد هم نمی‌خورند ولی علاقه بین شان مانع از قطع این ارتباط شود، هردو در شانه خاکی زندگی قدم برداشته اند که بعد از مدتی گرد و غبار روی زندگی شان را می‌گیرد و زمانی دیرتر به این اشتباه خود پی می برند که کمی دیر شده است.

 

در دوره نامزدی دختر و پس هر کدام انگیزه هاي قوی برای تشکیل زودتر زندگی شان را دارند. ممکن است بین آن ها بارها این مکالمه صورت بگیرد که زندگی مشترک شان را چگونه آغاز کنند، از رفتار هاي بعد از ازدواج خود حرف بزنند، شوق انتظار و دیدن هم در خانه خودشان را داشته باشند ودر یک عبارت مرد خانه و خانم خانه بودن را تجربه کنند، هر کدام به تنهایی یک انگیزه قوی برای برگزاری مراسم ازدواج و مستقل شدن است. دراین شکل از نامزدی هاي دو فرد بی صبرانه تلاش می کنند تا مقدمات برگزای مراسم ازدواج خودرا سریعتر فراهم کنند تا زودتر طعم شیرین زندگی مشترک را بچشند.

 

حال زوجینی که انگیزه با هم بودن زیر یک سقف مشترک را پیش از مراسم ازدواج تجربه کرده اند و خودرا از شوق آن بعد از مراسم محروم ساخته اند، تلاش شان برای ساخت یک خانه واقعی کم می شود. بویژه این مسئله برای مردان بیش از زنان است ودر مقابل وابستگی که برای دختران حاصل می شود بیش از پسران.

 

نامزدهایی که دراین دوره نیز مانند یک زن و شوهر واقعی دریک خانه زندگی کرده اند و هر رفتار و عملی که متناسب با فرهنگ کشورمان برای بعد از مراسم ازدواج دختر و پسر بوده است را تجربه کرده اند، دیگر آن تلاش لازم برای یک زندگی واقعی را ندارند، گاهی اگر پسر از نظر اخلاقی فرد مناسبی نباشد

 

بعد از مدتی بدون آنکه تعهدی در قبال نامزد خود داشته باشد رابطه را به اتمام می‌رساند. این همان دو راهی اول نامزدی است؛ تابلوی سمت راست یا چپ؟ وقتی بعد از یک دوره زندگی مشترک دریک خانه و وابستگی عاطفی تازه به این نتیجه برسند که به درد هم دیگر نمی‌خورند، حتی بازگشت به اول راه هم نه امیدی برای یک زندگی جدید که راهی برای نابودی تمام احساسات و علاقه اي است که تاکنون داشته اند و این امر به خصوص برای دختران امری دشوار تر است.

در دوران نامزدی باید چگونه رفتار کنیم؟ +رابطه زناشویی در دوران نامزدی

از دیدگاه خانواده‌هاي ایرانی دوران نامزدی دو تعریف متفاوت دارد. برخی خانوداه‌ها فاصله بین بله بران و زمان عقد را بعنوان دوره نامزدی می‌شناسند و برخی خانواده‌ها دوران بین عقد و عروسی رابه این نام می‌شناسند که از دیدگاه شرع مقدس اسلام نیز دوران نامزدی، این دوران است.

 

نامزدی بدون جاری شدن صیغه عقد دائم

به هنگام توافق طرفین برای ازدواج، طبق معمول داماد حلقه‌اي به نشانه قول ازدواج به عروس خانم تقدیم می کند. این حلقه نامزدی است که بعنوان نشانه نامزدی از یک رسم قدیمی گرفته شده است. در آن رسم قدیمی، از یک حلقه بعنوان نشانه صحت یک ادعا یا مهر کردن یک قرارداد یا نامه استفاده می‌شده است.

 

در برخی خانواده‌هاي امروزی ترجیح بر آن است که فاصله بین بله بران و عقد کمی طولانی‌تر شود تا دختر و پسر آشنایی بیشتری با یدکدیگر پیدا کنند. رابطه جنسی در دوران نامزدی که هنوز صیغه عقدی خوانده نشده است از دیدگاه عرف ناپسند و از دیدگاه شرع حرام و گناه است.

 

برخی خانواده‌ها ترجیح میدهند جهت حفظ حدود دینی یک صیغه محرمیت بین آن‌ها خوانده شود تا رفت و آمد آنان اشکال شرعی نداشته باشد؛ ولی با این وجود هر گونه رابطه جنسی در دوران نامزدی که بدین شکل تعریف شده است، ناپسند است و یک دلیل ساده برای آن این است که درصورت منتفی شدن ازدواج، طرفین آسیب‌هاي روحی و روانی نبینند.

 

نامزدی به معنای جاری شدن صیغه عقد دائم

تعداد زیادی از خانواده‌هاي ایرانی چنین تعریفی از دوران نامزدی دارند؛ جاری شدن صیغه عقد دائم و محرمیت بین عروس و داماد. تقریباً بین تمام خانواده‌هاي ایرانی فاصله بین عقد و ازدواج وجوددارد که بنا به هر دلیلی زوجین نمیتوانند زندگی مشترک خودرا زیر یک سقف شروع کنند.

 

در فرهنگ ایرانی، دراین دوران زن و شوهر جوان دریک وضعیت خاکستری و غیر مشخصی از نظر جنسی به سر می برند. از نظر شرع و قانون زن و شوهر قانونی هستند و از نظر عرف هنوز کاملا زن و شوهر نیستند و رابطه جنسی در دوران نامزدی برای آنان ناپسند است و خانواده‌ها رابطه جنسی که یک زن و شوهر می توانند با یک دیگر داشته باشند را برای آنان جایز نمی‌شمارند. حال سوال اغلب زوج‌ها این است که رابطه جنسی آنان در دوران نامزدی چه کمیت و کیفیتی می تواند داشته باشد؟

 

رابطه دوران نامزدی – دوران عقد – عکس دوران نامزدی – رابطه جنسی در دوران نامزدی – آموزش رابطه جنسی – رابطه جنسی زناشویی

 

رابطه جنسی در دوران نامزدی، آری؟ نه؟

از نظر شرع مقدس اسلام بعد از جاری شدن صیغه عقد دائم روابط جنسی و زناشویی بین آنان کاملا آزاد و پسندیده است و زن و شوهر میتوانند روابط آزادی داشته باشند و غریزه جنسی یک دیگر را کاملا ارضا کنند که این آمیزش جنسی حتی پرستش محسوب می شود. اما عده اي از خانواده‌ها و حتی عده اي از مشاوران به زوج‌هاي جوان و خصوصا به دختر توصیه میکنند که از برقراری رابطه کامل جنسی در دوران عقد خودداری کنند و رابطه کامل زناشویی رابه پس از عروسی موکول کنند.

 

علت اصلی این توصیه، اختلافات مرسومی است که در دوران نامزدی پیش می آید و متاسفانه باعث جدایی زوجین میشود. بنابر این قبل از برقراری رابطه جنسی، این موضوعات را بررسی و سنجیده عمل کنید.دلایل زیادی نیز برای به تعویق انداختن هر گونه رابطه جدی جنسی تا بعد از عروسی وجوددارد که مهم ترین آن‌ها عبارتند از:

 

وجود ریسک در تداوم ازدواج
بی‌قراری و انحراف فکری زیاد بدلیل بیدار شدن میل شدید شهوانی
دلبسته شدن دو طرف و عدم توانایی در شناخت کامل یک دیگر
احتمال باردار شدن ناخواسته در دوران نامزدی

 

از بین رفتن انگیزه‌هاي دو طرف و خصوصا پسر برای تشکیل زندگی مشترک؛ چرا که مشاوران معتقدند مردان بعد از ارضای میل جنسی، انگیزه خودرا برای برگزاری مراسم عروسی از دست میدهند.اما حامیان این دیدگاه، برقرای رابطه جنسی در دوران نامزدی رابه کلی منع نمی کنند؛ بلکه توصیه میکنند زن و شوهر جوان به شیوه هایي غیر از رابطه کامل زناشویی یک دیگر را ارضا کنند.

 

شیوه‌هایي مثل : لمس کردن، بازی‌هاي عاشقانه، لمس قسمت‌هاي حساس بدن، بوسیدن و معاشقه و … که البته ارضا شدن از این راه‌ها برای زن و شوهر از نظر شرعی نیز هیچ اشکالی ندارد.

 

علت تمامی این توصیه‌ها بر پایه “ترس” است. مشاهدات گوناگون از تجربه‌هاي تلخ طلاق و شکست ازدواج دلیلی بر آن شده تا خانواده و مشاوران این توصیه‌ها رابه جوانان عرضه کنند که البته قابل درک و تامل است.

 

اما آیا واقعا بهترین راهکار همین است؟ آیا می بایست در دوران عقد از یکی از حلال‌ترین لذت‌ها چشم پوشی کرد و این میل و عطش جنسی را محدود کرد؟ آیا همین محدود کردن روابط جنسی باعث ایجاد برخی کج خلقی‌ها، اختلافات در دوران نامزدی و گاه انحرافات نخواهد شد؟ فراموش نکنیم که ازدواج بهترین راه برای ارضای امیال یاغی جنسی است

 

و چنانچه حتی بعد از ازدواج نیز به بهانه هاي مختلف فرد امکان بهره بردن جنسی از همسر خودش را نداشته باشد، خود باعث سرخوردگی، افسردگی و خدای نکرده انحراف خواهد شد.

 

محدود کردن رابطه جنسی در دوران نامزدی و عواقب ناخواسته آن

همانطور که برقراری رابطه جنسی در دوران نامزدی ممکن است باعث ایجاد مشکل شود، محدود کردن این رابطه نیز می تواند عواقب خاص خودش را داشته باشد. سرپوش گذاشتن بر میل یاغی شهوت آن هم زمانی که دوطرف احساس می کنند این حق قانونی و شرعی آنهاست که از یک دیگر بهره ببرند، می تواند باعث برخی اختلافات و کج خلقی‌ها در زمان قبل از عروسی شود. از طرفی زمینه ایجاد انحراف را نیز فراهم نماید. تصمیم با شماست، اما درست تصمیم بگیرید!

 

برقراری رابطه جنسی بین شما و نامزدتان در دوران عقد یک تصمیم کاملا شخصی است و به حریم خصوصی شما مربوط می شود. از نظر شرعی و قانونی روابط جنسی بین پسر و دختری که صیغه عقد بین آن‌ها جاری شده است هیچ اشکالی ندارد. روابط زناشویی بین زن و شوهر بسیار مورد تاکید و سفارش اسلام قرار گرفته است

 

ودر بسیاری روایات ازآن بعنوان شکلی از پرستش یاد شده است. بنابر این تنها کسیکه می تواند در خصوص رابطه جنسی شما و نامزدتان در دوران عقد تصمیم گیری کند خود شما هستید. اما گرفتن این تصمیم کار ساده‌اي نیست و نباید از کنار آن به سادگی عبور کنید.

 

پنج نکته‌ اي که میتواند بشما کمک کند تا تصمیم درست بگیرید:

1 – از وجود تمام ریسک‌ ها باخبر شوید

بارداری ناخواسته در دوران نامزدی یکی از ریسک‌هایي است که باید ازآن آگاه باشید و درباره آن فکر کنید. احتمال به هم خوردن ازدواج شما به هر دلیلی نیز یکیدیگر از ریسک‌هایي است که باید به آن فکر کنید. باید بدانید که اختلافات در دوران نامزدی بسیار متداول هستند، اما کم نیستند شمار کسانی که در همان ابتدای راه زندگی ودر دوران عقد از یک دیگر جدا شده‌اند. بنابر این قبل از برقراری روابط کامل جنسی با نامزدتان، به این موضوعات خوب فکر کنید.

 

2 – آیا خاطرجمعی دارید که با هم میمانید؟

این‌که شما تا آخر عمر با هم میمانید کاملا مبهم و نامعلوم است. زندگی مشترک از همان ابتدا با فراز و نشیب‌هاي زیادی مواجه است. اما اگر قصد دارید با نامزدتان همبستر شوید، بهتر است یک شناخت و خاطرجمعی نسبی بین شما وجود داشته باشد. هرچقدر این شناخت و خاطرجمعی بیشتر باشد،

 

ریسک مواجه شدن با اتفاقات احتمالی مثل طلاق و جدایی در دوران عقد کمتر خواهد شد. فراموش نکنید که درصورت به هم خوردن ازدواج شما، چنانچه رابطه زناشویی بطور کامل بین شما برقرار شده باشد، هر دوی شما آسیب خواهید دید. شاید در نگاه اول بنظر برسد در چنین موقعیتی فقط دختر آسیب می بیند، اما مسئولیت‌هاي قانونی پسر نیز درصورت برداشته شدن پرده بکارت نامزدش، بیشتر خواهد شد. پس اگر هنوز مطمئن نیستید که ازدواج شما دوام خواهد داشت یا خیر، بهتر است همبستر شدن با نامزد خود رابه تاخیر بیندازید.

 

3 – احتمال بارداری ناخواسته را جدی بگیرید

هیچ یک از راه‌هاي پیش گیری از بارداری 100% تضمین شده نیست. کاندوم میتواند احتمال بارداری تا حدود 85% کاهش دهد اما هنوز 15% احتمال حاملگی وجوددارد. بنابر این اگر آمادگی بچه‌دار شدن در دوران عقد را ندارید، بهتر است روابط کامل زناشویی را تا بعد از عروسی به تعویق بیندازید.

 

4 – موقعیت مکانی و زمانی خودرا بسنجید

بهتر است بدانید که نخستین رابطه کامل جنسی با نامزدتان، الزاماً یک تجربه رمانتیک و لذت بخش نخواهد بود! در اغلب مواقع این رابطه با درد و خون ریزی شدید همراه است. بنابر این مطمئن شوید که در مکان و زمانی اقدام به اینکار می‌کنید که امکان مقابله با هرنوع اتفاق ناخوشایندی را دارید. بعنوان مثال دسترسی به جعبه کمک‌هاي اولیه، دسترسی به درمانگاه و… از نکاتی است باید به آن توجه کنید.

 

5 – هرگز فقط به خاطر نامزدتان  اقدام به اینکار نکنید

پس از درنظر گرفتن تمام موارد فوق، شما باید زمانی اقدام به برقراری رابطه جنسی کنید که خودتان نیز به آن تمایل کامل داشته باشید. هرگز به خاطر نامزدتان کاری راکه آمادگی آنرا ندارید انجام ندهید. این‌که “او می‌خواهد” و یا دوست صمیمی شما نیز در دوران نامزدی‌اش با همسر خود همبستر شده است و یا دلایلی از این قبیل هرگز دلیل کافی برای این‌که با نامزد خود همبستر شوید، نیست.