پارس ناز پورتال

رزرو آنلاین هتل

قاصدک 24

با روش‌های نوین استفاده از فروکروم در صنعت و فناوری آشنا شوید

مجموعه : مجله خبری روز
با روش‌های نوین استفاده از فروکروم در صنعت و فناوری آشنا شوید

فروکروم با خواص شیمیایی و فیزیکی بهینۀ خود تبدیل به یک جایگزین کم هزینه برای کروم فلزی شده است. این فروآلیاژ مهم در صنایع مختلفی مانند صنعت فولاد کاربرد دارد. در این مقاله قصد داریم دربارۀ روش‌های استفاده از فروکروم در صنعت و فناوری صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

 

انواع فروکروم و کاربرد آنها

فروکروم‌ها را بر اساس میزان کربن می‌توان به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی کرد که هرکدام از آنها در موارد مختلفی کاربرد دارند. فروکروم‌ها به سه دستۀ کم کربن، با کربن متوسط و پر کربن رده‌بندی می‌شوند.برای مشاهده قیمت فروآلیاژ ها روی لینک کلیک کنید.

 

1. فروکروم کم کربن:

در این فروآلیاژ، عنصر کروم اصلی‌ترین عنصر تشکیل‌دهنده است و عنصر آهن نیز در ترکیب آن وجود دارد. نام اختصاری این فروکروم LcFeCr است. درصد کمی از عناصر دیگر مانند کربن، سیلییس، گوگرد و فسفر نیز در ترکیب این فروآلیاژ وجود دارد. فروکروم کم کربن به طور معمول در اثر دمش اکسیژن و اکسیداسیون کربن فروکروم پرکربن به دست می‌آید.

 

از موارد کاربرد این فروکروم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1. صنعت ریخته‌گری:

به دلیل مقاومت فروکروم در برابر خوردگی و دمای بالا، از این فروآلیاژ در صنعت ریخته‌گری استفاده می‌شود.

 

2. صنعت جوشکاری:

از شکل پودر شدۀ فروکروم کم کربن در ساخت و تولید الکترودهای جوشکاری استفاده می‌شود.

 

3. واحد آهنگری، تولید میله، صنایع شیمیایی

4. ساخت فولاد مقاوم در برابر اسید:

این فروآلیاژ باعث مقاومت فولاد در محیط‌های اسیدی شده و در صنایع مختلفی مانند پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

5. تولید بیل مکانیکی و سنگ شکن فکی و ماشین‌آلات معدنی:

فروکروم کم کربن باعث افزایش سختی و مقاومت فولاد می‌شود و به همین علت در ساخت انواع مختلف ماشین‌آلات معدنی که در معادن موجود هستند به کار می‌رود. سنگ شکن فکی دستگاهی است که سنگ‌های با ابعاد بزرگ را به کمک نیروی فشاری به قطعه‌های ریزتر تبدیل می‌کند و در ساخت آن از فولاد مقاوم استفاده می‌شود.

 

برای مشاهده قیمت فروکروم روی لینک کلیک کنید.

 

فروکروم پرکربن:

این فروآلیاژ برعکس مورد قبلی از ترکیب غلظت بالایی از کروم در کنار آهن به دست می‌آید. درصد کربن موجود در آن حدود 6 الی 7 درصد است. فروکروم پرکربن نسبت به انواع دیگر فروکروم کاربرد بیشتری دارد. برخی از موارد کاربرد آن در صنعت و فناوری به شرح زیر است.

انواع فروکروم و کاربرد آنها

1. تولید فولاد ضد سایش:

از این محصول در ساخت فولاد ضد سایش استفاده می‌شود. فولاد ضد سایش به نوعی از فولاد گفته می‌شود که از ورق آلیاژی با درصد بالای کربن ساخته شده است. از فولاد ضد سایش در صنایع معدنی، صنایع فولادسازی، تولید سیمان، صنعت ساختمان‌سازی، صنعت خودروسازی، تولید ابزار برش و ساخت نوار نقاله استفاده می‌شود.

 

2. تولید ناخن لودر و ماشین‌های حفاری:

ناخن لودر به علت برخورد مداوم با مواد یخی، سنگی و محیط‌های سخت در معرض سایش و خوردگی است و طول عمر آن پایین است. لذا از این فروآلیاژ مقاوم در ساخت آن استفاده می‌شود تا علاوه بر افزایش قدرت نفوذ آن در محیط‌های سخت، طول عمر بالای آن را نیز تضمین کند.

 

3. تولید ابزارهای مختلف و ساچمه‌های فولادی:

ساچمه فولادی نوعی ساینده است که جهت لایه‌برداری و تمیز کردن سطح فلزات کاربرد دارد و لذا باید از مقاومت بالایی در مقابل سایش برخوردار باشد به همین دلیل در ساخت آن از این فروآلیاژ مقاوم استفاده می‌شود.

 

4. تولید فولاد بل‌برینگ یا یاتاقان توپی:

این فولاد نیاز دارد که در برابر فرسایش و فشار مستقیم مقاومت زیادی داشته باشد و حد خستگی آن نیز بالا باشد.

 

5. تولید فولاد ضد زنگ:

برای تولید فولاد ضدزنگ باید مقادیر بالایی کروم به فولاد کربنی اضافه شود به همین دلیل از فروکروم پر کربن برای ساخت آن استفاده می‌کنند. از فولاد ضد زنگ برای ساخت بدنۀ خودرو، بدنۀ هواپیما، بناها و مجسمه‌ها، معماری و ساختمان‌سازی، ساخت ایمپلنت‌های جراحی، روکش‌های موقت دندانپزشکی، واگن‌های ریلی و … استفاده می‌شود.

 

همچنین از فولاد ضد زنگ می‌توان برای ساخت دیگ بخار، قطعه‌های الکترونیکی، تجهیزات راه‌آهن، مبدل‌های حرارتی، مخازن شیمیایی، صنعت هوانوردی و … استفاده کرد. این فولاد جزء مواد قابل بازیافت به حساب می‌آید.

 

6. تولید فولاد ریخته‌گری:

از فروکروم پرکربن که درصد نیتروزن بالایی داشته باشد برای تولید فولادهای ریخته‌گری با ساختار کریستالی درشت استفاده می‌شود. این قطعه‌های فولادی بسیار مقاوم هستند و در ساخت توربین شارژر، تجهیزات دریایی، توربین هیدروالکتریک و …. کاربرد دارند.

 

7. صنعت ماشین‌سازی:

از فروکروم به عنوان یک ترکیب کلیدی در تولید قطعات مختلف خودرو استفاده می‌شود. قطعه‌هایی مانند توربین‌ها، پیستون و سوپاپ از جمله این قطعات هستند.

سایر موارد مصرف فروکروم در صنعت و فناوری

سایر موارد مصرف فروکروم در صنعت و فناوری

 

علاوه بر مواردی که ذکر شد، فروکروم موارد استفادۀ دیگری نیز دارد که به ذکر برخی از آنها می‌پردازیم.

 

1. تولید چدن:

در تولید چدن از این فروآلیاژ استفاده می‌شود. از فروکروم‌های با کربن متوسط که در ترکیب آنها حدود 64 درصد کروم موجود باشد برای ساخت چدن استفاده می‌شود.

 

2. تولید مواد نسوز:

از سرباره‌های فروکروم برای تولید مواد نسوز استفاده می‌شود. این سرباره‌ها پایداری و مقاومت بالایی دارند. این سرباره‌ها در طی ذوب آلیاژهای حاوی فروکروم تولید می‌شوند.

 

3. تولید فروکروم لیگنو سولفونات:

لیگنو سولفانات‌ها از افزودنی‌های شیمیایی قدیمی هستند که در صنعت بتن، به عنوان روان‌کننده بتن و یا کاهش دهندۀ آب بتن استفاده می‌شوند. این ماده در صنعت ساختمان‌سازی کاربرد دارد.

 

4. راه‌سازی عمرانی:

یکی دیگر از موارد استفادۀ سرباره‌های فروکروم در راه‌سازی عمرانی است.

 

5. مصارف آبکاری و تولید ابزار برش

6. افزایش سختی فولاد در تماس با روغن و هوای آزاد

7. استفاده از پودر فروکروم در تولید الکترودهای لوله‌ای و فولادهای مهندسی

8. کلوخه‌سازی، ساخت فولاد مقاوم به خوردگی، فولاد مقاوم به حرارت و فولادهای ابزار

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با انواع موارد استفادۀ فروکروم در صنایع مختلف آشنا کنیم. فروکروم را می‌توان یک جایگزین بسیار مناسب و کم هزینه برای کروم فلزی به حساب آورد و مهم‌ترین کاربرد آن در ساخت انواع فولاد است.

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد این فروآلیاژ و همچنین خرید فروکروم می‌توانید به سایت تجارتگرام مراجعه کرده و از قیمت‌های روز این محصول مطلع شوید. قبل از خرید و استفاده از این محصول از نکات مهم ایمنی و موارد دیگر اطلاع حاصل کنید و با کارشناسان تجارتگرام برای خرید در ارتباط باشید.