در اینبخش بیوگرافی و تصاویر مهناز شیرازی مجری جنجالی اینروزها را مرور میکنیم. مهناز شیرازی یکی از مشهور ترین گوینده هاي خبر تلویزیون ملی بود، او در شبکه 2 و هم چنین شبکه 4 سیما فعالیت میکرد و بـه قدری در کار خود خاص و منحصر بفرد بود کـه بارها در برنامه هاي طنز سوژه کارگردانان شده بود. در ادامه عکسها و بیوگرافی مهناز شیرازی رابه همراه هم مرور میکنیم.
مهناز شیرازی متولد بروجرد اسـت، از بیوگرافی او اطلاعات دقیقی در معرض نمی باشد. از سن 18 سالگی وارد تلویزیون شده و یکی از نخستین و جوانترین مجریان زن صدا و سیما بود. او در اواخر دهه هشتاد از فعالیت هاي خود کناره گیری کرد و حالا مدرس فن بیان و گویندگی میباشد، تصاویر او در صفحه اینستاگرامش اینروزها حواشی زیادی رابه راه انداخته و نام مهناز شیرازی دوباره شنیده می شود.
مهناز شیرازی، از گویندگان نسل اول خبر صدا و سیما معتقد اسـت رابطه بیشتر از ضابطه اهمیت دارد و از اعمال سلیقه و نظر شخصی افراد در اجرای خبر تلویزیون مثال می آورد. شیرازی گرچه بـه صدا و سیما انتقاد دارد اما همه ی ي این انتقادها را از سر دلسوزی میداند. او کـه اینروزها یک موسسه ي فرهنگی هنری تاسیس کرده اسـت، درباره بعضی بخشهای خبری نظر نمیدهد چون خودرا متخصص این زمینه نمیداند.
سالها قبل در حالیکه یک دختر جوان بودم و تحصیلاتم را در مقطع دبیرستان بـه اتمام نرسانده بودم وارد این عرصه شدم و از همان مقطع شیفته این هنر و یادگیری در آن بودم. بهمین دلیل تمام سختیهاي کـه در اینکار وجود داشت رابه جان خریدم و بدون کوچک ترین چشمداشتی بـه مسائل مالی، با عشق و علاقه خاصی کار کردیم.
اصلاً برایمان مهم نبود یک شبه جلوی دوربین قرار بگیریم و خبر بخوانیم. بهمین علت ورودمان دراین عرصه پله پله و از اعلام زمان و مکان تا خواندن اخبار شهرستانها شروع شد و بعد از گذشت سالها، خبر سیاسی را در ساعتهاي پر مخاطب خواندیم.
وقتی مـا در جایگاه گوینده سیاسی خبر گزینش شدیم، بـه مـا گفتند شـما پیشانی نظام هستید و باید تلاش کنید کـه این پیشانی، سفید باقی بماند. مـا هم تلاشمان رابه کار بستیم تا پیشانی نظام، سفید و بی خط و خش باشد و نسبت بـه این موضوع بسیار حساس و مسئولیت پذیر بودیم؛ اما خب باید دید نسل جدید هم همین گونه تعلیم دیده اسـت یا نه.
اینروزها ترجیحم این اسـت کـه بـه استراحت بپردازم ودر حوزه دیگری دست بـه فعالیت بزنم. این موضوع ارتباطی با کناره گیری ام از گویندگی ندارد. در یکی از معدود گفتگو هایي کـه طی سالهاي گذشته داشتم بـه این موضوع اشاره کردم کـه ورود نسل جوان مـا در حرفه خبر کمی شتاب زده انجام می شود. وگرنه مـن با حضور نسل جوان هیچ مشکلی ندارم و از ورود آنها استقبال میکنم.
بر این باورم کـه مردم بهترین قاضی دراین زمینه بـه شمار میروند و بـه خوبی می توانند تفاوت بین گوینده خوب، متوسط و ضعیف را متوجه شوند. نکته پر رنگی کـه دراین مورد وجوددارد این اسـت کـه در نوع گزینش گویندگان نسل قدیم و جدید تفاوتهاي اساسی وجوددارد و همین تفاوتها هم در نوع خودش باعث بروز اختلافهایي بـه لحاظ نوع و سطح اجرا شده اسـت.
در آن مقطع، شیوه جالبی وجود داشت و آن این بود کـه افراد درکنار گزینش، آموزش هم می دیدند و همین موضوع باعث می شد کـه در مسیر درستی قرار بگیرند. اما خب متأسفانه در حال حاضر نیمی از نیروهایی کـه گزینش شدهاند از استانداردهای یک گوینده خارج هستند.
ببینید مـن 25 سال مقابل دوربین بودم و می توانم بگویم بین مردم هم جایگاه خوبی دارم. پس دنبال خراب کردن چیزی یا آباد کردن خودم نیستم. واقعا دلسوزانه در مورد این موضوع صحبت می کنم. زمان مـا تنها دو شبکه تلویزیونی بود، ماهوارهاي وجود نداشت و همه ی پای تلویزیون مینشستند اما حالا کـه ماهواره آمده، شبکههاي پارسیزبان هم زیاد شده و از طرف دیگر تعداد شبکههاي مـا هم گسترش پیدا کرده اسـت.
مـا باید ببینیم مردم کدام را انتخاب میکنند. محاسبه در شرایط فعلی مهم اسـت کـه مخاطب قدرت انتخاب دارد و حالا باید ببینید او چـه چیزی را انتخاب می کند. اگر همین حالا مخاطب مـن مقابل تلویزیون نشست و خبر را گوش داد برگ برنده برای مـن اسـت و این اتفاق زمانی میافتد کـه هر چیز از کانال درست خودش انجام شود. در حال حاضر شـما صداهایی را از رادیو و تلویزیون می شنوید کـه صدا نیستند و گوش را اذيت می دهند.
اصلا بـه فرد کاری ندارم. حرف مـن این اسـت کـه این صدا و تصویر مناسب نیست. واقعا میگویم مسوولانی کـه در خبر هستند افراد این کاره نیستند و یکبار هم دوربین را تجربه نکردهاند. اگر برای این مدیران مسوول یک دوره فن بیان بگذارند و آن ها با استادان مختلف کار کنند و ببینند فن بیان چـه پایه، اساس و استانداردهایی دارد خودشان متوجه می شوند کـه کدام یک از این افراد قابلیت و شایستگی اینکار را دارند و کدام ندارند.
در شرایطی کـه مـا تک رسانهاي هستیم، بیش از سایر کشورها در مقابل افکار عمومی باید پاسخگو باشیم و کارمان رابه درستی انجام دهیم و بهترینها را در کارمان گزینش کنیم، نه اینکه در مورد آنها سلیقهاي رفتار کنیم ودر نهایت باعث از دست رفتن مخاطب شویم.
متأسفانه اکثر افرادی کـه وارد این عرصه می شوند، مراحل رابهطور جهشی پشت سر گذاشتند. این توجیه نامناسبی درخصوص حذف همکاران هم دوره اي ماست کـه مثلا چهره آنها برای مخاطب تکراری شده اسـت. بـه نظرم، با یک نظر سنجی ساده می توان بـه علاقه مندی مردم بـه این فراد پی برد.