پارس ناز پورتال

رزرو آنلاین هتل

قاصدک 24

جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین

جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین

از آنجایی که اربعین امسال با شهریورماه سال ۱۴۰۲ مصادف شده است، آب و هوای گرمی در انتظار زائران کربلاست. بخصوص اینکه شهر عراق نیز به خودی خود کشوری گرم و خشک بوده و در تابستان دمای آن بیشتر خواهد بود.

 

به همین دلیل یکی از خطراتی که مسافران تور کربلا و زائران را تهدید می کند، گرمازدگی در پیاده روی اربعین است. در ادامه، به بایدها و نبایدهای پیاده روی  اربعین پرداخته و راه حل هایی برای مقابله با گرمازدگی شرح خواهیم داد.

 

بایدها و نبایدهای پیاده روی اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی

 

برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین باید نکات زیر را رعایت کنید:

 

مایعات فراوان بنوشید

فعالیت پیاده روی در اربعین یک فرآیند پیوسته است که به مرور باعث ایجاد گرما در بدن و تبخیر آب بدن می شود. در نتیجه برای جلوگیری از گرمازدگی باید به طور مداوم آب بنوشید تا آب بدن شما حفظ شود. آب باید در دمای ولرم باشد و به صورت یکباره نوشیده نشود. با این حال در مصرف آب، زیاده روی نکنید. زیرا آب بیش از اندازه نیز می تواند تنظیمات بدنی  شما را به هم بریزد.

 

پوشیدن لباس های گشاد و آزاد

زائران اربعین به احترام ائمه اطهار در پیاده روی اربعین از لباس های رنگ تیره استفاده می کنند. این لباس های تیره نور را جذب کرده و موجب افزایش حرارت می شوند. در نتیجه توصیه می کنیم در صورت استفاده از رنگ تیره، از لباس های گشاد و آزاد و تا جای ممکن نخی استفاده کنید.

 

نوشیدن شربت های سنتی

نوشیدن شربت هایی مانند شربت سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی یکی از راه های موثر برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین است. به عنوان مثال تخم شربتی به تنظیم تعادل مایعات در بدن کمک می کند و باعث خنک ماندن بدن در هوای گرم می شود . علاوه بر این، تخم شربتی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که به کاهش التهاب و گرمای بدن کمک می کند.

 

برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین، از خوردن میوه غافل نشوید

 

میوه ها بخصوص میوه های تابستانی مانند هندوانه دارای آب فراوانی هستند و به حفظ تعادل مایعات در بدن کمک می کنند. میوه ها مملو از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین های A، C و E هستند که با استرس ناشی از گرما، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل محیطی مبارزه می کنند.

 

در سایه قرار بگیرید

برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین سعی کنید در مناطقی حرکت کنید که تابش آفتاب کمتر است. همچنین هنگام توقف های کوتاه حتما در سایه، مثلا کنار ستون های مسیر پیاده روی اربعین یا موکب ها و چادرها قرار بگیرد. اگر در طول روز پیاده روی می کنید، حتما هر نیم ساعت، ده دقیقه در سایه قرار بگیرید و دوباره به مسیر خود ادامه بدهید.

 

عصرها و شب ها پیاده روی کنید

مسیر پیاده روی اربعین تعطیلی ندارد و یک مسیر ۲۴ ساعته است. در نتیجه لازم نیست شب ها استراحت و روزها حرکت کنید. شما می توانید امسال که اربعین در تابستان قرار گرفته، روزها در موکب های مخصوص استراحت کنید و سپس در عصر و شب مشغول پیاده روی شوید. با این کار کمتر در معرض گرمازدگی قرار خواهید گرفت.

 

از چفیه، کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید

این سه وسیله برای جلوگیری از جذب گرما بسیار مفید خواهد بود. بخصوص کلاه که از تابش مستقیم خورشید به سر جلوگیری می کند و خطر گرمازدگی را کاهش می دهد. می توانید با مرطوب کردن چفیه و انداختن آن روی سر یا گردن نیز بدن خود را خنک کنید.

 

مراقب افراد آسیب پذیر باشید

در طول سفر مراقب کودکان، افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری باشید. زیرا این افراد بیشتر در معرض گرمازدگی هستند.

 

مصرف شیرینی، غذاهای سرخ شده و ادویه جات را به حداقل برسانید

 

توصیه می شود که مصرف شیرینی ها، غذاهای سرخ شده و پر ادویه را در گرما محدود نمایید. چرا که که مصرف این نوع غذاها می تواند باعث افزایش دمای بدن شود و همچنین تولید حرارت در بدن را افزایش می دهد.

 

از پیاده روی در گرم ترین ساعات روز خودداری کنید

 

سعی کنید پیاده روی های خود را در اوایل صبح یا اواخر عصر، زمانی که دمای هوا خنک تر است، برنامه ریزی کنید. پیاده روی در گرمای شدید می تواند خطر گرمازدگی در پیاده روی اربعین را افزایش دهد.

 

از مصرف نوشیدنی های کافئین دار و گازدار خودداری کنید

 

این نوشیدنی ها باعث کم آبی بدن می شوند و در مقابل عطش شخص را افزایش می دهند. بنابراین برای رفع تشنگی به نوشیدنی های سرد گازدار رو نیاورید.

 

از مصرف آب یخ خودداری کنید

آب یخ برای اعضای داخلی بدن مضر است و می تواند تعادل بدن را بهم بزند. همچنین رفع عطش نمی کند و دوباره شما را به نوشیدن آب ترغیب می کند. در نتیجه فقط از آب ولرم یا نیمه خنک همراه با آب لیمو در طول پیاده روی استفاده کنید.

 

در خوردن غذا زیاده روی نکنید

اگر تابحال تجربه پیاده روی در اربعین داشته باشید، می دانید که در طول مسیر موکب های بسیار زیادی از زائران با غذاها و نوشیدنی های خود پذیرایی می کنند. شاید گاهی اوقات وسوسه شوید که از هر موکب غذایی میل کنید.

 

اما خوردن غذای زیاد باعث افزایش حرارت بدن می شود. زیرا عمل هضم و متابولیسم غذاها باعث ایجاد گرما در بدن شده و ریسک ابتلا به گرمازدگی را افزایش می دهد.در  نهایت در مسیر برگشت برای جلوگیری از گرمازدگی، می توانید تا نجف را با موکب همراه باشید و از نجف با خرید بلیط هواپیما با پرواز به ایران بازگردید.

جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین ،تور کربلا

چگونه گرمازدگی در پیاده روی اربعین را درمان کنیم؟

 

برای درمان گرمازدگی ابتدا باید علائم آن را به خوبی بشناسیم تا اگر خودمان یا کسی دچار آن شد، بتوانیم به سرعت اقدامات لازم را انجام دهید. علائم گرمازدگی عبارت اند از:

 

  • احساس سرگیجگی
  • احساس سردرد شدید
  • عدم تعریق بدن با وجود گرمای هوا
  • قرمز شدن، خشکی یا داغ شدن پوست
  • احساس تهوع و استفراغ
  • ضعف یا گرفتگی عضلات
  • بالا رفتن تپش قلب
  • تنفس سریع و کم عمق
  • تشنج
  • بی هوشی

 

اگر هر کدام از این علائم را احساس کردید، باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کرده یا خودتان با استفاده از چند روش گرمازدگی را درمان کنید:

 

  • قبل از رسیدن نیروی درمانی، به یک محیط سایه دار و خنک پناه ببرید و لباس های اضافی خود را از تن خارج کنید.

 

  • پوست خود یا فرد مبتلا را خیس کرده و با یک بادبزن باد بزنید.

 

  • در صورت امکان، از کمپرس یخ استفاده کرده و آن را بر روی ران، پشت گردن یا زیر بغل قرار دهید. زیرا این نواحی بدن را زودتر خنک می کند. می توانید از یک پارچه خیس نیز برای انجام این کار استفاده کنید.

 

انجام هر کدام از اقدامات زیر می تواند مانع آسیب های گرمازدگی می شود.

 

سخن پایانی

در این مطلب به بایدها و نبایدهای ضروری برای جلوگیری از گرمازدگی در پیاده روی اربعین اشاره کردیم. با رعایت این راهکارها دمای بدن شما در حالت متعادل قرار می گیرد و ریسک گرمازدگی کاهش پیدا می کند. اگر با تور کربلا به سمت مرز نجف تا کربلا راهی شده اید، حتما وسایل ضروری همچون عینک، کلاه، سبد چرخدار و چفیه همراه داشته باشید.