در اینبخش درباره خواص انار صحبت میکنیم. این میوه با طعم بی نظیر مشهور بـه عروس سفره یلداست، از قدیم حیکمان و اطبا خواص این میوه را کشف کرده بودند اما با گذر زمان و پیشرفت علم دکتری و زیست شناسی، هرروز فایده هاي بیشتری از انار برای سلامتی و زیبایی کشف میشود. در ادامه این مطلب شـما رابا بهترین خواص انار، عروس یلدا آشنا میکنیم. با مـا همراه باشید.
از مهمترین فواید انار تصفیه خون و بازرسی فشار خون می باشد. مصرف روزانه انار برای مبتلایان بـه فشارخون بسیار مفید بوده و فشارخون شان را تا 5 درصد کاهش می دهد.
انار از تجمع باکتری ها در شریان ها پیشگیری کرده و بـه سلامت آن می انجامد.
انار علاوه بر خاصیت بازرسی فشارخون، بدلیل دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان کلسترول بد را کاهش داده و از بیماری هاي قلبی عروقی پیشگیری می کند.
اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، انار مصرف کنید. آنزیم هاي موجود در انار حرکت روده ها را متعادل کرده و از بروز انگل هاي روده اي و حالت تهوع پیشگیری می کند.
انار یکی از میوه هاي اشتهاآور می باشد. بنابر این اگر بـه دنبال راهی طبیعی برای چاق شدن هستید، از آب این میوه بنوشید.
خوردن انار و نوشیدن آب آن تناسب اندام رابه ارمغان میآورد.
انار با خاصیت چربی زدایی می تواند کلسترول بد را کاهش داده و بـه بیماران دیابتی با حفظ سلامت شریان کمک کند؛ دانه ها، گل ها و آب انار دارای نوع آنتی اکسیدان موثر و ضد دیابت می باشد
انار بـه علت داشتن فیبر زیاد باعث احساس سیری و بازرسی اشتها در طول روز میکند، اگر علاقه اي بـه خوردن انار دریک پیاله ندارید، میتوانید آن را بـه سالاد یا ماست اضافه کنید. رب انار نیز میتواند بـه کاهش وزن کمک کند.
اگر معده درد دارید، مصرف دانه هاي انار بـه همراه ماست می تواند این درد را تسکین دهد.
مصرف جوشانده پوست درخت انار و یا برگ آن سه بار در طول روز و نوشیدن آن بـه فاصله دو ساعت می تواند بـه رفع انگل هاي روده اي کمک کند.
انار بدلیل دارا بودن خواص مفرط اعم از آهن و فیبر قادر اسـت مشکلات قاعدگی بانوان را برطرف کند. تعداد زیادی از بی نظمی هاي قاعدگی ناشی از کمبود آهن اسـت کـه می توان با مصرف انار آن را رفع نمود علاوه بر این، انار بدلیل فیبر غنی می تواند عفونت قارچی را درمان کند.
انار بدلیل تحریک انقباضات رحمی برای خانم هاي باردار مفید فایده اسـت.
انار حاوی آنتی اکسیدان سرشار اسـت. از این رو، با مصرف انار در زمان بارداری می توان بـه سالم نگه داشتن جفت کمک کرد. آنتی اکسیدانهاي موجود در انار قادرند توسط رادیکالهاي آزاد از آسیب رسیدن بـه جفت پیشگیری کنند.
انار و حتی روغن انار بـه ترمیم زخم و التیام جای زخم کمک می کند. در واقع، مصرف انار موجب بازسازی و ترمیم سلول هاي پوست می گردد.
اگر پس از تمیز کردن پوست از هر گونه آلودگی صورتتان رابا پنبه اي آغشته بـه آب انار بمالید و سپس بشویید، صاحب پوستی شاداب و درخشان خواهید شد.
مصرف انار، آب انار و یا حتی استعمال مستقیم آب انار روی پوست موجب رفع تیرگی و یا لکه هاي قهوه اي می شود.
اگر روزانه آب انار بیاشامید، بـه سیر شادابی و جوان سازی پوست کمک می کنید. انار موجب افزایش طول عمر فیبروبلاست ها و درنتیجه ایجاد کلاژن و الاستین می شود کـه این امر پوست را سفت و جوان نگه می دارد.
استعمال مستقیم آب انار بـه روی پوست باعث گردیده تا آنتی اکسیدان پلیفنولی موجود در انار بنام اسید الاجیک از سرطان پوست پیشگیري کند.
نوشیدن، استعمال آب انار و یا حتی روغن انار موجب حفظ رطوبت پوست و هم چنین پیشگیری از هر گونه خشکی و زبری می گردد.
استعمال روغن انار بر روی مو هاي خشک و یا وز شده بـه مدت یک ساعت پیش از استحمام موجب نرمی و حالت گرفتن موها می شود.
مصرف انار و آب انار موجب تقویت فولیکولهاي مو میگردد و بدین جهت موها را پرپشت و درخشان می کند.
انار حاوی آنتی اکسیدان سرشار اسـت. از این رو، موجب کاهش استرس اکسیداتیو می گردد. بنابر این می توان نتیجه گرفت با مصرف انار می شود از بیماری کبد چرب تا حدی جلوگیري نمود.
ترکیب پودر پوست انار و آبلیمو موجب پدید آمدن خمیری می شود کـه قرار دادن آن بر روی پوست باعث رفع جوش و آکنه می شود.
انواع مختلفی انار وجوددارد کـه انار سیاه و انار سفید از مشهور ترین انها هستند. تحقیقات نشان داده کـه آنتی اکسیدان هاي منحصر بـه فرد انار بنام هاي پونیک اسید در هسته و پونیک آلاژین در پوست و آب انار برای درمان بیماری هایي از جمله: فشار خون بالا، کلسترول خون بالا، و سرطان مفید می باشند. طبع انار ترش سرد و خشک و طبع انار شیرین سرد و تر می باشد. انار حاوی مقادیر بالای فیبر، ویتامین C و ویتامین K می باشد.
مصرف انار و آب انار ممکن اسـت باعث آلرژی غذایی در بعضی افراد شود. اگر فشار خون دارید و از داروهای فشار خون استفاده میکنید در مصرف انار زیاده روی نکنید چون ممکن اسـت باعث کاهش شدید فشار خون شود.
آب انار ممکن اسـت با داروهای وارفارین و آنژیوتانسین، کاپتوپریل، انالاپریل و لیزینوپریل تداخل دارویی داشته باشد. برای کسانی کـه زخم معده دارند خوردن انار ترش ممنوع اسـت. بطور کلی زیاده روی در مصرف انار ترش امکان بـه وجود آمدن زخم معده را دارد.
کالری: 83
فیبر: 4 گرم
کربوهیدرات: 19 گرم
قند: 14 گرم
پروتئین: 1.7 گرم
چربی: 1.2 گرم