دلیل اصلی و شایع کم شدن میل جنسی زنان و عدم تمایل آن ها برای برقراری رابطه تغییر در میزان هورمون های بدن می باشد. هر گونه تغییر قابل توجه در وضعیت هورمونهای زنانه، عملکرد جنسی زنان را مختل میکند. میل جنسی تاثیری مستقیم بر کیفیت رابطه جنسی بین همسران دارد.
دلایل کاهش میل جنسی در خانم ها چیست؟
جنبههای فیزیولوژیکی میل جنس زنان، تا حدود زیادی تحت تاثیر کنترل هورمونی قرار دارد. هورمونهای زنانه، یعنی استروژن و پروژسترون، نقش مهمی در این زمینه دارند و عدم تعادل آنها میتواند اثرات قابل توجهی بر رابطه جنسی باقی بگذارد.هر گونه تغییر قابل توجه در وضعیت هورمونهای زنانه، عملکرد جنسی زنان را مختل میکند. این تغییرات هورمونی مخرب معمولا در دوره یائسگی، شیردهی به نوزاد، پس از زایمان و بعد از هیسترکتومی اتفاق میافتند.
حدود ۱۵ درصد از زنان یائسه، از دست دادن میل جنسی را تجربه میکنند. این نکته نشان میدهد که میل جنسی زنان بهراحتی تحت تاثیر داروهای هورمونی قرار میگیرد. ما بیشتر با قرصهای ضدبارداری در این زمینه آشنایی داریم، اما روشهای ضدبارداری هورمونی دیگر مانند تزریق پروژسترون یا ایمپلنت نیز میتوانند چنین تاثیری داشته باشند.
به گزارش پارس ناز هورمون دیگری که در رابطه با میل جنسی زنان دارای اهمیت است، هورمون مردانه تستوسترون نام دارد. شاید این موضوع عجیب به نظر برسد، اما بدن زنان به سطح مشخصی از هورمون تستوسترون نیاز دارد. میل جنسی زنان و برانگیختگی جنسی آنان تحت تاثیر همین هورمون قرار میگیرد.