امروزه سقفهای کاذب و کناف (Knauf) طرفداران بسیار زیادی دارد. همانطور که میدانید این سقفها و کنافها علاوه بر زیبایی کاربردهای دیگر هم دارند از مهمترین موضوعاتی که باید در مورد سقفهای کناف بدانید نصب کناف و اجرای آن است.
به همین دلیل قصد داریم که در این مطلب به موضوع سقف کناف و نصب کناف بپردازیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید در این زمینه اطلاعات بیشتری کسب کنید ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
قبل از اینکه بخواهیم در مورد نصب نصب کناف و جزئیات مربوط به آن بدانیم بهتر است که با مفهوم و معنای کلی سقف کاذب کناف آشنا شویم. اگر شما به دکوراسیون داخلی منزل علاقه داشته باشید و یا ساختمان یا منزل خودتان را بازسازی کرده باشید حتماً اسم کناف به گوشتان خورده است.
به زبان ساده سقف کناف سقف کاذبی است که از مصالح و متریال پیش ساخته تشکیل میشود و این سقفهای کاذب علاوه بر اینکه جنبه زیبای بسیار زیادی در ساختمانها دارند مزایای دیگری از جمله عایق هو، صدا و… هستند. همچنین میتوانند یک پوشش برای تاسیسات و یا سیم کشیهای سقف ساختمانها باشند.
به این موضوع مهم توجه کنید که اگر کناف کاری و ساخت کناف به درستی و به صورت اصولی انجام شود میتواند صرفه جویی بسیار خوبی در زمان و بودجه داشته باشد. در واقع اجرا و نصب این سقفهای کاذب نسبتاً راحت است و در زمان کوتاهی انجام میشود.
این موضوع را به خاطر داشته باشید که درست است که نصب و اجرای این سقف کاذب آسان و راحت است اما باز هم باید توسط یک فرد یا مجموعه متخصص و با سابقه انجام شود و هر فرد نمیتواند آن را به خوبی انجام دهد. یکی از ویژگیهای بسیار خوب سقفهای کناف وجود تنوع در طرح و مدل و رنگ است.
همچنین با استفاده از این نوع سقف میتوان نورپردازیهای بسیار مدرن و جذابی را برای ساختمانها انجام داد. این موضوع را به خاطر داشته باشید که کناف کاری فقط مخصوص سقف نیست بلکه میتواند از طرحهای آن بر روی دیوارها نیز استفاده کرد. یکی از ویژگیهای قابل توجه کناف، کم وزن بودن آن است که باعث میشود وزن زیادی به سازه ساختمان وارد نشود.
اگر بخواهیم سقفهای کناف را به دو دسته تقسیم کنیم باید گفت که سقفهای کناف در دو دسته ثابت و متحرک هستند.سقف کناف متحرک: در این نوع سقف کاذب، پنلهایی که سقف کاذب را تشکیل میدهند متحرک هستند و امکان جدا کردن آنها وجود دارد.
سقف کناف ثابت: در این نوع سقفهای کاذب میتوان پنلهای سقف را به تنهایی جدا کرد و یا آنها را جابجا کرد. سقفهای کناف ثابت خود به دو دسته ساده و طرح دار تقسیم بندی میشوند. طرحهای کناف ساده به شکلی هستند که بدون درز کار میشوند. معمولاً این نوع از سقفهای کاذب در شکلهای هندسی مثل دایره، بیضی و… هستند.
سقفهای کناف طرح دار نسبت به سقفهای کناف ساده دارای طرحها و مدلهای بیشتری هستند و افراد زیادی آنها را میپسندند. توجه کنید که معمولاً این نوع از سقفهای کاذب متناسب با سبک دکوراسیون منزل و وسایل منزل طراحی میشوند.
این موضوع مهم را به خاطر داشته باشید که اصولاً همه سقفهای کاذب و کناف از جمله سقفهای کناف طرح دار برای پیادهسازی و اجرا نیاز به یک نصاب متخصص و با سابقه دارند. اگر بخواهید در مورد قیمت کناف و یا قیمت سقف کاذب بدانید باید گفت که هیچ عدد ثابتی نمیتوان برای آن تعیین کرد زیرا با توجه به فاکتورهای متغیری مثل متراژ، نوع کناف، بازه زمانی و… بستگی دارد.
اجرا و نصب کناف به موضوعات مختلفی مثل نوعی کناف و متراژی که قرار است کناف در آن اجرا شود بستگی دارد. اما به صورت کلی یک سری مراحل برای اجرای این سقف کاذب باید رعایت شود. مثلاً زیرسازی کناف که به شاسیکشی کناف نیز معروف است یکی از اصلیترین مراحل نصب کناف است.
در اولین مرحله بهتر است که شاسیکشی مربوط به کناف دور تا دور سقف مورد نظر انجام شود. بعد از این مرحله باید صفحه یا ورقهای کناف که از قبل انتخاب شدند به اندازه مناسب برش بخورند. در مرحلهی زیر سازی نیز باید برای مرحله نورپردازی مربوط به سقف اختصاص داده شود که در این مرحله بعد از سیمکشی قسمتهایی که قرار است در آن نورپردازی انجام شود لامپهای مربوط به آن نصب میشوند.
سپس باید رنگ آمیزی صفحات گچی و همچنین قسمتهای نورپردازی شده انجام شود. یکی از مراحل مهم زیرسازی سقفهای کناف مرحله نصب پروفیلهای فلزی بر روی سقف اولیه یا همان سقف اصلی است. در این مرحله باید پروفیلها یعنی همان شبکههای فلزی را از سقف اصلی آویزان کرد.
با توجه به آسان و ساده بودن مراحل نصب سقف کناف آیا هر کسی میتواند آن را انجام بدهند یا خیر؟
درست است که در مطالب بالا به این موضوع اشاره شد که نصب سقف کناف و سقف کاذب کار نسبتاً راحتی است اما این به این معنا نیست که هر فردی میتواند نصب و اجرای آن را انجام دهد. بلکه اجرا و نصب این سقفهای کاذب نیاز به افراد و یا مجموعههای متخصص و با سابقه دارد در غیر این صورت مجبور هستید که هزینه نصب را دوباره انجام بدهید.
کناف کاری علاوه بر زیبایی سقف ساختمان چه کاربردهای دیگری دارد؟
سقف کاذب کناف علاوه بر زیبایی سقف ساختمان، عایق هوا و صدا بوده همچنین میتواند یک پوشش مناسب برای تاسیسات ساختمان و سیمکشیهای آن باشد. بسیاری از مدلهای آن ضد حریق و ضد آب و رطوبت هم هستند.
آیا سقفهای کاذب و کناف کاری را برای محیطهای مرطوب مثل حمام و سرویس بهداشتی هم میتوان استفاده کرد یا خیر؟
بله یکی از بیشترین محیطهایی که سقفهای کاذب و کناف در آن استفاده میشوند سقفهای سرویس بهداشتی و حمام هستند که دلیل آن ضد رطوبت و ضد آب بودن آن است. از طرفی چون بیشتر تاسیسات مربوط به سرویس بهداشتی و حمام در سقف قرار میگیرند، این سقفهای کاذب میتواند به عنوان یک عایق آب و رطوبت عمل کند و در نتیجه تاسیسات و سیمکشیهای آن دوام بیشتری داشته باشند. در صورتی هم که دچار خرابی شوند به آسانی و با هزینه کم میتوان آنها را تعویض کرد.
مدت زمان نصب و اجرای سقف کناف چقدر است؟
این موضوع به فاکتورهای مهمی مثل متراژ و نوع کناف بستگی دارد. اما به صورت معمول و میانگین برای متراژ ۱۰۰ متر نیاز به ۴ روز کاری زمان است. مدت زمان نصب کناف نسبت به نصب سقف کاذب رابیتس بسیار کمتر و کوتاهتر است.
در مورد استحکام سقفهای کاذب آیا سقفهای کناف استحکام بیشتری دارند یا سقفهای رابیتس؟
در پاسخ باید گفت که سقفهای کناف به این دلیل که از طریق شبکهها و سازههای فولادی به سقف وصل میشوند بسیار مستحکمتر و مقاومتر نسبت به سقفهای رابیتس هستند. این موضوع در حالی است که سقفهای کناف از نظر وزنی هم از سقفهای رابیتس سبکتر میباشند.