پارس ناز پورتال

رزرو آنلاین هتل

قاصدک 24

سفر به صومعه های قرون وسطایی ارمنستان!

سفر به صومعه های قرون وسطایی ارمنستان!

چکیده : صومعه های ارمنستان گنجینه های معماری و تاریخ ارمنستان هستند و شما با بازدید از آن ها و مطالعه تاریخچه شان می توانید سفری به تاریخ و فرهنگ ارمنستان داشته باشید.

 

به نظر شما اولین کشور مسیحی در جهان، کجای این کره خاکی است؟ شاید کشور ایتالیا اولین پاسخی باشد که به ذهن شما می رسد، ولی این جواب صحیح نیست، در واقع کشور ارمنستان، اولین کشور مسیحی دنیاست.

 

 ارمنستان کشوری است کوچک در ناحیه قفقاز که اولین کشوری است که مسیحیت را به عنوان دین رسمی‌اش در سال 301 قمری اعلام کرد. در حقیقت دین مسیحیت بعد از مرگ حضرت عیسی مسیح، به سرعت در این کشور گسترش پیدا کرد. به همین علت هزاران شیء و بنای مذهبی در تمام این کشور وجود دارد. 

 

کشور ارمنستان به عنوان “موزه غیر مسقف مسیحیت” در سراسر دنیا شناخته می‌شود که در واقع توصیفی بجا است. شاید شما هم علاقه داشته داشته باشید با تور ارمنستان به این کشور سفر کنید و از قیمت تور ارمنستان با خبر شوید. پیشنهاد می‌کنیم به سایت لحظه آخر مراجعه کنید.

 

صومعه تاتو با صخره‌ های مشرف به یک دره زیبا

 

یکی از دورترین صومعه‌های موجود در این کشور، صومعه تاتو است. به همین علت متاسفانه بیشتر مسافرین از بازدید این صومعه صرف نظر می نمایند. ولی ما به شما این قول را می دهیم که مسیر طولانی آن ارزش دیدن این مکان بی نظیر را دارد.

 

 این صومعه در ارتفاعات صخره‌ های مشرف به یک دره زیبا قرار دارد. این بنا متعلق به قرن 9 است و دارای حال و هوایی مربوط به اوایل قرون وسطی است. هنوز هم در این مکان راهبانی هستند که می توانید آن ها را با لباس هایی مخصوص به شکل گروهی در حال حرکت می بینید.

 

موقعیت صومعه تاتو در 250 کیلومتری جنوب شرق ایروان قرار دارد. سفر به این مکان بیشتر از 6 ساعت طول خواهد کشید و بهترین راه برای بازدید از آن استفاده از اتومبیل شخصی و یا تور است.

 

صومعه سواناوانک دارای مناظری ۳۶۰ درجه‌‌ای از دریاچه سوان

 

این صومعه که در بالای تپه ها قرار دارد، شاید یکی از بزرگترین صومعه های کشور ارمنستان نباشد ولی بهترین مناظر را دارد. این صومعه در شبه جزیره‌ای در شمال شهر سوان قرار دارد. دارای مناظری ۳۶۰ درجه‌‌ای از دریاچه سوان و کوه‌هایی پوشیده از برف در اطراف آن است.

 

شاهزاده مریم، این کلیسا را در سال 874 میلادی یافت و به دلیل اینکه این شاهزاده شخصیتی رمانتیک داشت، در سراسر ارمنستان کلیساهایی را به یادبود همسر خود ساخته است، علاوه بر این، در قرن 19، راهبان منحرف در این مکان دور افتاد دور هم جمع می شدند.

 

 سواناوانک در ابتدا روی جزیره ای بنا شده بود، ولی بعد از خالی کردن مصنوعی دریاچه ایروان در دوره شوروی، این جزیره به یک شبه جزیره روی تپه ها بدل شد، که البته برای راهبان منحرف، دورافتاده به نظر نمی‌رسید.

 

موقعیت صومعه سواناوانک در 82 کیلومتری شمال شرقی ایروان قرار دارد. تعدادی بی شمار از شرکت‌‌های تور و هتل‌ با برنامه‌های سفر یک روزه به دریاچه سوان وجود دارند که سفر آن ها شامل بازدید از این صومعه نیز هست.

 

 بعد از رزرو هتل در ارمنستان ایروان و راهی سفر شدن می توانید به سراغ تورهای بازدید نیز بروید، بعلاوه شما می توانید با مینی ون ها از ایستگاه شمالی ایروان به ایین مکان برسید. به همین علت به منظور رزرو صندلی بایستی در ساعت 10 صبح در این محل باشید. سپس از دریاچه سوان می توانید با تاکسی به سمت صومعه بروید.

 

صومعه ساناهین میراثی بی نظیر از قرون وسطی

 

صومعه ساناهین در دره های عمیق دبد قرار دارد. این صومعه در ناحیه ای دور در شمال ارمنستان است ولی از نظر معماری قرون وسطایی سرتاسر این کشور خیلی تاثیرگذار است. صومعه ساناهین به علت اهمیت معماری ای که دارد، یکی از مکان های میراث دنیای یونسکو به شمار می‌رود.

 

 این صومعه به همراه صومعه حقپت، به دوره بیزانس از قرن 10 تا 13 تعلق دارد. از این مکان به عنوان مرکزی مهم برای یادگیری در قرون وسطی استفاده می‌‌شد. به همین علت شما می توانید مکان های مخفی، کتابخانه ها و نسخه های خطی فراوانی را که به دوره قرون وسطی تعلق دارند را دی این مکان پیدا کنید. صومعه ساناهین در جوار دریاچه الوردی در صخره های عمیق دبد، در 165 کیلومتری شمال ایروان قرار دارد.

صومعه گغارد در مجاورت کوهی زیبا

صومعه گغارد در مجاورت کوهی زیبا

صومعه گغارد (Geghard Monastry)در 35 کیلومتری ایروان، پایتخت ارمنستان قرار دارد. مجموعه ایست متشکل از یک کلیسای جامع، اتاقک‌های قدیمی، راهروی ستون دار و تعداد بسیاری ستون صلیب دار در اطراف این صومعه. 

 

فاصله نزدیک این صومعه با آرتاشات (پایتخت باستانی ارمنستان) و قلعه قرون وسطایی کاکاوابرد Kakavaberd، این احتمال را می دهد که اطراف صومعه در دوران ما قبل تاریخ دارای سکنه هم بوده است. گغارد در لغت به معنی سرنیزه است و اشاره ای به این دارد که گفته می‌شود هنگامی که حضرت مسیح مصلوب شده بود بدن وی را شکافته بود.

 

در دوره مشرکان، ساکنان محلی نیزه را در غاری که اکنون بخشی از صومعه را تشکیل می‌دهد تقدیس می‌کردند. به همین جهت است که گاهی از گغارد به عنوان آیویرانک Ayvirankیاد می‌کنند. یعنی غار به زبان ارمنی. نوشته های مورخان ارمنی قرون وسطی و باستان هم وجود این صومعه را تایید می‌کند.

 

 با این وجود بقایای آیویرانک در گذر زمان از بین رفته است. به این علت که متجاوزان عرب در قرون 8 و 9 میلادی صومعه‌ی آیویرانک را غارت کردند و کتاب‌های منحصربه فرد آن و دست نوشته‌هایش را از بین بردند، همچنین ساختمان‌های مذهبی‌اش را به آتش کشیدند.

 

 کتیبه‌های کشف شده در این صومعه، سال ساخت کلیسای اصلی را به ۱۲۱۵ میلادی نسبت می‌دهد، همچنین این بنا در فهرست میراث فرهنگی یونسکو به ثبت جهانی نیز رسیده است.

 

صومعه نوراوانک و پله های سنگی خاص آن

نوراوانک در قرن 12 و توسط کشیش اعظم شهر یغگنادوز یعنی هوهانس و استان سیونیک تأسیس گردید. نوراوانک در زبان ارمنی به معنی چیزی جدید و نو است؛ در نتیجه به صومعه نو ترجمه می‌شود. با این وجود که این ترجمه با واقعیت کنونی و حال حاضر صومعه همخوانی ندارد.

 

 این صومعه بنایی خیلی ارزشمند است که به قرن 13-14 میلادی تعلق دارد. بی شک دیدن بناهایی که در قرن 13 میلادی ساخته شده اند؛ برای علاقمندان به تاریخ و آثار تاریخی می تواند خیلی جذاب باشد.

 

از جمله دلائلی که این صومعه بسیار اهمیت دارد این است که محل زندگی کشیش ارشد استان سیونیک بوده است؛ او در مدت اقامت خود در این صومعه آن را به مرکزی نه فقط مذهبی بلکه فرهنگی نیز تبدیل کرده است.

 

 برای مثال صومعه نوراوانک ارتباطی نزدیک با خیلی از مراکز آموزشی محلی، علی الخصوص کتابخانه و دانشگاه معروف گلادزور داشته است. شهرت این صومعه به این خاطر است که این بنا دو طبقه است و بایستی از پله های سنگی خیلی باریک که در امتداد دیوار بیرونی کلیسا هستند بالا بروید.

 

 این پله ها به اندازه ای باریک هستند که همگان جرات بالا رفتن از آن را ندارند؛ و همین خود چالش جالبی برای گردشگران است.در بالای دیوار ورودی کلیسا، یک نقش برجسته وجود دارد که توسط معمار مومیک ساخته شده است. 

 

در آن یک حکاکی تصویری از حضرت مریم به همراه یک کودک که روی پای او نشسته است و 2 فرشته پیتر و پولس را می‌بینید. همچنین در فضای داخلی این مجموعه، کلیسای سنت گریگورر، کلیسای سنت استپانوس نخاوکا، کلیسای کوچک قرون وسطایی و هتل صومعه که تازه تاسیس شده است به نام واناتون را مشاهده می‌کنید.

 

سخن پایانی

کلیساهای ارمنستان یکی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری این کشور هستند و برای علاقه‌مندان به معماری، تاریخ و هنر مذهبی، مقصدی جذاب محسوب می‌شوند. در این مقاله، گلچینی از کلیساهای دیدنی ارمنستان معرفی شده است و اطلاعات مفیدی از جمله تاریخچه، امکانات، موقعیت قرارگیری و… ارائه شده است.

 

 همچنین، به این نکته اشاره شده است که برای ورود به کلیساهای ارمنستان، پوشش خاصی ضروری است که حتما قبل از بازدید این نکته را در نظر داشته باشید. در ادامه شما گردشگران اگر قصد دارید با دیگر جاذبه های گردشگری ارمنستان آشنا شوید می توانید عبارت “جاهای دیدنی ارمنستان لحظه آخر” را در گوگل سرچ کرده و با کلیک روی سایت لحظه آخر، لیست کاملی از آن ها را مشاهده کنید و در برنامه سفر خود قرار دهید.