دراین پست، مجموعه اي از عکس و متن تسلیت شهادت حضرت زهرا «س» را مرور میکنیم. روز 3 جمادی الثانی مصادف اسـت با شهادت حضرت فاطمه زهرا «س»، این روز در تقویم رسمی کشور، تعطیل می باشد. حضرت فاطمه الزهرا «س» تنها فرزند پیامبر اکرم «ص» و حضرت خدیجه «س» می باشند. ایشان هم چنین همسر حضرت علی «ع» و لقب مادر شیعیان جهان را دارا می باشند.
حضرت مادر!
دستم را بـه پرچمت میگیرم
شبیه رزمندهها…
کـه دلشان گرم بود بـه سربند یازهرا«س»
گرمایِ دست مادر گرم میکند یخ دنیا را…
الحمدالله کـه مادرمی
حضرت فاطمه، دختر حضرت محمّد و خدیجه «س»، همسر علی بن ابیطالب، و مادر حسن بن علی و حسین بن علی «ع» اسـت. او کوچک ترین دختر پیامبر اکرم و تنها فرزندش بود کـه از خود فرزندانی باقی گذاشت، کـه بـه «سید» یا «شریف» مشهورند. در تاریخ تولد حضرت فاطمه «س» اختلاف بسیاری هست. اما دو قول پنج سال پیش از بعثت و پنج سال پس ازآن رایج تر اسـت.
باید بگوییم کـه حضرت فاطمه «س» در کودکی مستقیماً زیر نظر پدر و مادرش رشد یافت. جوانیاش را در دوران دشوار کار تبلیغی پدرش گذرانید. ایشان در محاصرهٔ شعب ابیطالب مادر گرامی و ارجمند شان را از دست داد. پس از هجرت بـه مدینه، درسال دوم ه.ق با حضرت علی بن ابیطالب ازدواج کرد و چهار یا پنج فرزند بدنیا آورد.
حضرت زهرا «س» درسال یازدهم ه. ق، پس از درگذشت پدرش، بـه دفاع از علی بن ابیطالب در جانشینی پدر گرامی شان پرداخت و خطبهٔ فدکیه را در مسجد پیامبر برای دفاع از حقّ خویش در مورد فدک ایراد کرد. او احتجاجهاي بسیاری با ابوبکر و عمر کرد، اما این احتجاجها سودی نبخشید. در جریان این وقایع، عمر و گروهی از همراهانش بـهقصد گرفتن بیعت بـه خانهٔ علی رفتند.
آن ها ودر خانه مبارک دختر پیامبر، با مقاومت حضرت علی و فاطمه «س» و طرفدارانشان روبهرو شدند. او اولین کس از خانوادهٔ حضرت محمّد اسـت کـه پس از وی درگذشت. تاریخ درگذشتش را از سی روز تا شش ماه پس از محمّد آوردهاند، اما دو قول هفتادوپنج روز و نودوپنج روز رایجتر و معتبرتر اسـت.
فاطمیه آمد و آن مونس و همدم کجاست؟
شمع میپرسد ز پروانه گل نرگس کجاست؟
در عزای مادرت یابن الحسن یکدم بیا
تا نپرسد این جماعت بانی مجلس کجاست
فرارسیدن ایام شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا «س» تسلیت باد
محل دفن حضرت فاطمه زهرا «س» نامشخص و مورد اختلاف اسـت. با این همه ی، سه جای محتملتر اسـت: نخست در روضهٔ نبوی میان قبر و منبر پیامبر، دوم در خانهٔ خود فاطمه زهرا کـه اکنون در مسجد النبی قرار گرفتهاسـت، و سوم در آرامستان بقیع.
باید بساط داغ و عزایش علم شود
باید عزای مادرمان ارجمند شود
اي شیعه داغ مادرمان کم نمی شود
حتی اگر کـه دست مغیره قلم شود
تا لحظه اي کـه مهدی زهرا نیامده
یک سوزنی نباید از این روضه کم شود
ایشان از شخصیتهاي بسیار ارجمند نزد همه ی مسلمانان بـهویژه شیعیان اسـت. منابع اهل سنت شخصیت فاطمه «س» را هم چون بانویی پرهیزکار و باایمان مینمایند و زندگی زاهدانه و شخصیتش رابهعنوان الگوی تقوا میستایند. وی یکی از چهارده معصوم در نزد شیعیان دوازدهامامی بـهشمار می رود کـه دارای مقامات ویژهٔ معنوی مانند طهارت و عصمت اسـت. هم چنین وی از اهل بیت محمّد و یکی از پنج تن آل عباست.