در این مطلب، انواع عکس و متن روز جهانی پیشگیری از خودکشی 1402 را به اشتراک گذاشته ایم. روز 20 دسامبر در تقویم جهانی به نام روز پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است. سازمان ها مختلف در این روز سعی دارند تا اطلاعاتی درمورد علل و راه های پیشگیری از خودکشی را به مردم ارائه دهند. ما در ادامه عکس هایی به مناسبت این روز را گردآوری کرده ایم.
روز جهانی پیشگیری از خودکشی که همه ساله در ۱۰ سپتامبر و در سراسر جهان برگزار میشود، برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به خودکشی و پیشگیری از آن در نظر گرفته شدهاست.
مجمع جهانی پیشگیری از خودکشی (IASP) با همکاری سازمان بهداشت جهانی (WHO) و فدراسیون جهانی سلامت روان این روز را میزبانی میکند. در سال ۲۰۱۱ مراسم این روز در ۴۰ کشور انجام شد.
بیشتر بخوانید: درباره خودکشی سیلا فرزام شاخ اینستاگرام
سازمان ملل متحد یک سیاست نامه پیشگیری از خودکشی را در دهه ۱۹۹۰ منتشر کرد که بسیاری کشورها از آن برای پیشگیری از خودکشی پیروی میکنند. تا تاریخ ۲۰۱۱، بر پایه تخمینها سالیانه ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ تن با خودکشی به زندگی خود پایان میدهند. یعنی یک خودکشی در هر ۴۰ ثانیه یا ۳٬۰۰۰ خودکشی در هر روز.
طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی از در کنار هر یک خودکشی موفق ۲۰ خودکشی ناموفق صورت میگیرد. این یعنی در هر ۳ ثانیه یک خودکشی ناموفق در جهان انجام میشود. خودکشی مهمترین سبب مرگومیر جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال است. آمار مرگومیر افراد بر اثر خودکشی به تنهایی بیشتر از آمار مرگومیر افراد در جنگها و قتلهاست. خودکشی ۱۳امین عامل مرگومیر در سراسر جهان است.
خودکشی عامل نیمی از مرگومیرهای خشن در جهان به حساب میآید. طبق گفته برایان میشارا، مدیر مجمع جهانی پیشگیری از خودکشی، آنهایی که خود را میکشند تعدادشان از آنهایی که در جنگها، حوادث وحشتافکنی و نزاع خیابانی کشته میشوند بیشتر است. انتظار میرود تا ۲۰۲۰ شمار افرادی که سالیانه خودکشی میکنند به بیش از ۱٫۵ میلیون تن برسد.
بیشتر بخوانید: خودکشی نافرجام زن جوان در مترو تهران
هدف اصلی از نامگذاری این روز افزایش آگاهی عمومی در مورد خودکشی و بیماریهای ذهنی مرتبط با آن، پیشگیری از خودکشی در جهان، پرداختن رسانهها به خودکشی، شناسایی نشانههای خودکشی و معرفی راهحلهای پیشگیری از آن است تا بتوان میزان خودکشی را تا حد زیادی پایین آورد. بهطورکلی روز جهانی پیشگیری از خودکشی برای اولین باربر مبنای دو هدف برگزار شد.
اولین هدف، دهی جهانی، منطقهای و ملی و انجام دادن کارهای مختلف در زمینههای گوناگون برای بالا بردن آگاهی درباره رفتارهای منجر به خودکشی و نحوه جلوگیری مؤثر از این رفتار. و دومین هدف هم، تقویت تواناییهایی کشورها برای توسعه و ارزیابی سیاستهای ملی و طرحهای پیشگیری از خودکشی می باشد.
بیشتر بخوانید: خودکشی دختر جوان پس از پخش عکسش در اینترنت
افسردگی که شایعترین و مهمترین دلیل خودکشی در جهان است. اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) یا روان گسیختگی که یک بیماری روانی است و در آن مرز بین خیال و واقعیت مخدوش میشود.
اختلال دوقطبی که موجب تغییرات شدید در خلقوخوی فرد میشود. همچنین، اختلال شخصیت، مجموعهای از اختلالات روانشناختی است که اصلیترین ویژگی آن رفتار خشک و غیرقابل انعطاف در فرد است.
بیشتر بخوانید: مکان های پرطرفدار برای خودکشی در جهان
دلایل خودکشی انسان ها:
تبعیض
شخصیت ضداجتماعی
عدم توانایی در تحمل درد و رنج
خودبیمارانگاری
فشارهای روانی، اجتماعی و خانوادگی
احساس ناامیدی، درماندگی و اضطراب
اعتیاد به مواد مخدر و الکل
بیکاری، فشارهای مالی و بحرانهای اقتصادی
بیماریهای جسمی که معمولاً کمترین تأثیر را در خودکشی دارد.