دراین پست مجموعه اي از عکس و متن وفات رسول اکرم «ص» را مرور میکنیم. روز 28 صفر مصادف اسـت با رحلت رسول اکرم «ص» و شهادت امام حسن مجتبی «ع». دراین روز پیامبر اکرم، حضرت محمد رسول الله با زندگی دنیوی خداحافظی کردند. هم چنین امام حسن نوه ایشان هم چندین سال بعد ودر همین روز بـه مقام رفیع شهادت نائل شدند. در ادامه مجموعه برای تسلیت این ایام رابه اشتراک گذاشته ایم.
ذکر مـا با چشم گریان
یا محمد یا حسن جان
در دو عالَم چـه شوری بپا شد
فاطمه چونکه صاحب عزا شد
یا محمد یا مولا حسن جان…
بار غم بر شانه بردند
جان و جانان جان سپردند
رزق دل سوز و آه و بُکا شد
پيامبر خدا «ص» در تاريخ ۲۸ صفر سال ۱۱ هجری در مدينه منوره چشم از جهان فرو بستند و بـه لقاء الله پيوستند. اين در حالی بود كه سر در سينه برادر خويش علی بن ابی طالب «ع» داشتند: «ولقد قبض رسول الله…»؛ «…و رسول خدا در حالی قبض روح شد كه سر بر سينه مـن نهاده بودو جانش در ميان دستانم گرفته شد و مـن دستم را بر چهره ايشان كشيدم و مـن متولی غسل آن حضرت شدم.
ملائكه مرا كمك می كردند ودر و ديوار خانهاش مـن از صدای آهسته آنان كه بر او نماز می خواندند و گروهی بالای می رفتند و گوش مـن از صدای آهسته آنان كه بر او نماز می خواندند خالی نمی شد تا آن كه او را در ضريحش بـه خاک سپرديم…» «نهج البلاغه، فيض الاسلام: خطبه ۸۸».
رسول خدا «ص» لحظاتی پيش از رحلت فرمود: «برای مـن كاغذ و دواتی بياوريد تا مكتوبی بنويسم كه پس از مـن گمراه نشويد!» دراين لحظه، عمر بن الخطاب گفت: «اين مرد هذيان میگويد و بيماری بر او غلبه كرده اسـت! مـا را كتاب خدا بست اسـت! و شعار «حسبنا كتاب الله» كه نقض كننده فرمايش نبی اكرم «ص» إنی تارك فيكم الثقلين… از همان مجلس ريشه گرفت.
پس ازآن، در حالی كه علی «ع» هنوز در حال غسل و تدفين پيامبر بود، گروهی در محلی بنام «سقيفه» جمع شدند ودر امر خلافت نزاع آغاز كردند و سرانجام ابوبكر را بعنوان خليفه برگزيده، با او بيعت كردند و اين، آغاز مسيری بود كه بـه نوبه خود نتايجی بـه همراه داشت.
رحلت پیامبر مصیبت بزرگی برای اسلام و مسلمانان بـه شمار میرفت كه تا آن روزگار نظیری برای آن اتفاق نیفتاده بود. حضرت علی «ع» بـه انجام غسل و كفن پیامبر مشغول شد و همراه با دیگر مسلمانان بر پیكر پاك آن حضرت نماز گزارد و آن گاه او را در خانهاش، مقبره كنونی آن حضرت بـه خاك سپرد. بهترین درودها و درود ها بر تـو اي رسول خدا و برخاندان پاك و پاكیزهات باد!
رحلت یا شهادت پیامبر؟
یکی از مظلومیت هاي حضرت رسول این اسـت کـه طبق معمول بـه کیفیت شهادت ایشان توجه نمیشود. کتاب هاي سیره و حدیث مرگ رسول خدا بـه وسیله زهر را تایید و آن رابا احادیث متواتر ذکر کرده اند از جمله: ابن سعد می گوید در روایتی آمده اسـت: پیامبر «ص» مسموم درگذشت و ۶۳ ساله بود. این قول ابن عبده اسـت.
شیخ مفید می گوید: او در مدینه روز دوشنبه دو شب باقیمانده از ماه صفر درسال دهم هجری درگذشت در حالیکه ۶۳ سال داشت. علامه حلی شهادت رسول خدا رابه وسیله زهر ذکر میکند. در کتاب جامع الرواه آمده اسـت: پیامبر «ص» در مدینه مسموم درگذشت. شیخ طوسی نیز می گوید: رسول خدا دو شب باقیمانده از ماه صفر درسال دهم هجری مسموم درگذشت.
تا آفتاب روی نبی در حجاب شد
دل ها ز داغ ماتم عظمی کباب شد
گرد عزا بـه چهره افلاکیان نشست
از آه فاطمه دل ذرات آب شد
وقتی سه روز جسم نبی روی خاک بود
دنیا بـه فرق اهل محبت خراب شد
بعد از کناره گیری امت ز اهل بیت
قوم امین مکه دچار عذاب شد
آیا عذاب بدتر از این کـه پس از رسول
بی حرمتی بـه گفته ي مالک رِقاب شد؟
آیا عذاب بدتر از این کـه بـه ستم و جور
دست گره گشای علی در طناب شد؟
عذاب بدتر از این کـه بـه دست قهر
در خانه هم عزیز علی در نقاب شد؟
از فتنه اي کـه حرمت خیر النسا شکست
پامال، دین حضرت خیرالمَآب شد
در التهاب آتش ودر ازدحام ستم
گلواژه ي کتاب رسالت گلاب شد