صنعت تولید لوازم ساختمان چند سالی است که با پیشرفت های تکنولوژی شکلی جدید به خود گرفته است. همین مسئله باعث شده است که لوازمی که امروزه ساخته می شوند دارای دوام و استحکام بالاتری باشد و سرعت نصب بالاتری داشته باشند.
که همین مسائل باعث می شود که امروزه ساختن ساختمان ها راحت تر از قبل باشد و ساختمان ها دارای کیفیت بالا تری باشند.یکی از صنایع مربوط به ساختمانسازی، که امروزه تغییرات بسیاری کرده است صنعت لوله سازی است. لوله ها نقش بسیار مهمی در ساخت ساختمان ها ایفا می کنند.
سیستم توزیع آب و گاز کاملاً وابسته به صنعت لوله سازی است امروزه این صنعت انواع مدل های مختلف لوله را به بازار عرضه کرده است که هر کدام از این مدل ها دارای ویژگی های مختلفی هستند که در مکان مخصوص به خود کاربرد دارد.یکی از این مدل لولهها، لوله گالوانیزه است.
لوله گالوانیزه درواقع لولهای فولادی است که برای جلوگیری از ساییدگی و زنگ زدگی و مقاومت بیشتر در برابر آسیب ها سطح روی آن را با فلز روی می پوشانند. پوشاندن سطح این نوع از لوله ها با فلز روی، باعث می شود که این لوله در برابر مشکلاتی همچون خوردگی بسیار مقاوم شوند و همچنین رسوبات آب در این لوله ها بسیار کمتر است و این لوله ها به نسبت لوله های عادی از عمر بیشتری برخوردار هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی های مختلف لوله گالوانیزه و کاربرد آن بپردازیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات زیادی درباره این لوله ها بیاموزید.
در این قسمت از مقاله و در ادامه بررسی ویژگی های مربوط به لوله گالوانیزه لازم است که به کاربرد های این لوله ها اشاره کنیم. این لوله ها معمولا از دو نوع فلز فولاد و یا آهن ساخته میشود که هر کدام از لوله های ساخته شده با این نوع از فلزات دارای ویژگی های مختلفی هستند و در موقعیت های مختلفی کاربرد دارند.
لوله های گالوانیزه که از جنس فولاد هستند از لوله های گالوانیزه آهنی دارای مقاومت بالاتری هستند و در موقعیت هایی که فشار بیشتر است بهتر است که از لوله گالوانیزه فولادی استفاده شود.این لوله ها دارای کاربرد های مختلفی هستد. بیشترین و مهم ترین استفاده از این لوله ها مربوط به انتقال آب و گاز است.
معمولاً در ساختن ساختمان ها از لوله های گالوانیزه برای آب رسانی و گاز رسانی به قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود.البته استفاده از این لوله ها تنها محدود به صنعت ساختمان سازی نمی شود. یکی دیگر از استفاده های مهم از این لوله ها ساخت سیستم های آبیاری مزارع است.
همچنین در تصفیه خانه ها و سیستم هایی که نیاز به تهویه دارند نیز از این لوله ها بهره گرفته میشود.در ادامه مطلب شما عزیزان برای اطلاع از قیمت لوله درزدار می توانید با کارشناسان بازرگانی آهن یک در ارتباط باشید.
در ادامه بررسی ویژگی های مربوط به لوله گالوانیزه بد نیست که به شیوههای ساخت این نوع از لوله ها نیز اشاره کنیم. این لوله ها به صورت معمول به دو روش مختلف ساخته می شوند. که هر کدام از این روش ها دارای مزایا و معایبی هستند و باعث ایجاد ویژگی های مختلفی در لوله گالوانیزه می شوند. لوله های گالوانیزه به دو روش گرم و سرد ساخته می شوند که در ادامه این قسمت به ساخت این دو نوع لوله اشاره خواهیم کرد. شیوه های ساخت لوله گالوانیزه به دو صورت زیر هستند.
اولین روشی که میخواهیم به بررسی آن بپردازیم ساخت لوله گالوانیزه به روش سرد است در این روش نمک روی در یک محلول آبی به صورت کامل الکترولیز میشود و این محلول حاوی نمک روی میشود. سپس لوله فلزی به صورت کامل در این محلول قرار میگیرد و به این صورت سطح روئی لوله کاملاً پوشیده از فلز روی می.شود.
در این روش با توجه به شیوه گالوانیزه کردن لوله سطح روحی لوله به صورت کاملاً یکنواخت پوشیده از فلز روی می شود و دارای ظاهری کاملاً براق میشود.اما در این روش سطح فلز روی که بر روی لوله قرار میگیرد، بسیار نازک است و با خراشیدگیهای سطحی، این فلز از روی لوله پاک میشود و در بلند مدت باعث اکسید شدن سطح فلز زیری میشود.
به همینعلت لوله هایی که با این روش گالوانیزه میشوند زیاد مناسب استفاده در مکانهایی که ساییدگی زیاد است و لوله تحت فشار بالای است نیستند. از این روش گالوانیزه کردن لوله ها بیشتر در صنایعی همانند صنایع ساخت پیچ و مهره برای خودرو ها و پوششدهی فلزات برای استفاده در صنایع بهداشتی استفاده میشود. این روش به نسبت روش گالوانیزه کردن گرم، دارای قیمت پایینتری است و محصول نهایی ارزانتر است.
نوع دوم گالوانیزه کردن لوله ها، شیوه گالوانیزه کردن گرم است. در این روش فرآیند گالوانیزه کردن در دمای بسیار بالا رخ می دهد و به این صورت مولکول های فلز کاملاً با مولکول های روی درگیر میشوند و فلز روی به عمق لوله فلزی نفوذ میکند. به همین علت مقاومت این نوع لوله ها در برابر ساییدگی بسیار بیشتر از انواع لولههای گالوانیزه با روش سرد است.
این نوع لولههای به علت شیوه ساختی که دارند، دارای ظاهری کدر و غیرشفاف هستند. همچنین این لولهها دارای عمر زیادی بین بیست و پنج تا سی سال هستند. از این لولهها معمولا در فضا های باز که در معرض خراشیدگی زیادی هستند استفاده می شود.از دیگر محصولات بازرگانی آهن یک لوله داربست می باشد . البته بازرگانی آهن یک در زمینه فروش آهن آلات و انواع لوله ها ، نبشی و ناودانی و … نیز فعالیت دارد
صنایع مربوط به ساختمان سازی دائما در حال پیشرفت هستند. یکی از این صنایع صنعت لوله سازی است. این صنعت به صورت مداوم محصولات جدید و کاربردی را به بازار عرضه می کند. یکی از محصولات مهم این صنعت لوله گالوانیزه است. این لوله ها، لوله هایی فولادی و یا اهنی هستند که سطح رویی آن ها به وسیله فلز روی پوشانده شده است.
استفاده از روی در این لوله ها باعث می شود که این محصولات در برابر سایدگی و زنگ زدگی مصون بمانند. لول های گالوانیزه به دو روش سرد و گرم ساخته می شوند. که در مقاله به بررسی این دو روش پرداختیم. لوله هایی که با روش گالوانیزه کردن گرم سساخته می شوند، دارای مقاومت بالاتری هستند.