جستجو در پارس ناز

نکات استفاده از شیردوش برای مادران

نکات استفاده از شیردوش برای مادران

نکات استفاده از شیردوش برای مادران

برای اینکه مادران بتوانند شیر خود را بدوشند و برای نوزاد نگه داری کنند،وسیله هاي به نام شیردوش اینکار را انجام خواهد داد.شیردوش ها وسیله پزشکی و دارویی میباشند که توسط سازمان دارویی و غذای کشور آمریکا تایید شده هست. مادران شیرده برای بیرون کشیدن شیر خود از این وسیله بهره گیری می کنند. همین طور شیردوش به نگهداشتن

 

ذخیره شیر مادر، اتصال مجاری شیر به دهان نوزاد و بیرون آوردن نوک سینه هایي که صاف و برعکس میباشند کمک زیادی کرده و نوزاد شیرخوار راحت تر می‌تواند سینه مادر را بگیرد. بعضی از شیردوش ها به گونه اي طراحی شده اند که مکیدن نوزاد شیرخوار را تقلید می کنند.

 

ضریب هوشی بچه هایي که از شیر مادر تغذیه می کنند به طور متوسط ۸ واحد بیشتر از بچه هایي هست که با شیرخشک تغذیه می شوند،اسید هاي چرب اشباع نشده با زنجیره ي طولانی ،که در شیر مادر به مقدار فراوان وجود دارند مسئول این امر میباشند، کمبود این اسید ها در شیر خشک ممکن هست بر نوزادانی که با این ماده تغذیه می شوند،تاثیر منفی بگذارد.

 

تحقیقات نشان داده هست نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند خواب و آرامش بیشتری دارند و به بیماریهای عفونی کمتر مبتلا می شوندزیرا شیر مادر دارای انواع و اقسام عناصر ضدعفونی کننده هست و در بزرگسالی نیز،در برابر ابتلا‌ به مریضی‌هایي مثل آسم و آلرژی، دیابت، التهاب روده، سرطان، چاقی و مریضی‌هاي قلبی و عروقی و گوارشی ایمن ترند.

 

شیردهی برای مادران هم خوب هست. سرطان پستان و رحم، از سرطان‌هاي شایع در میان بانوان هست که تحقیقات نشان داده بارداری و شیردهی، تاثیر بسیاری بر پیشگیري از این مریضی‌ها دارد. قطعا خوردن شیر توسط نوزاد از سینه مادر برترین انتخاب هم برای مادر و هم برای نوزاد هست؛ اما گاهی پیش می‌آید که بهره گیری از شیردوش لازم می شود.

 

مواردی که بهره گیری از شیر دوش لازم می شود:
* در مورد نوزاد نارس و یا مریضی که در بیمارستان بستری هست و از طریق لوله ،‌سرنگ ،‌فنجان و غیره تغذیه می شود.

 

* ‌آن دسته از شیرخوارانی که به علت نقایص جسمی لب و دهان و امثال آن قادر به مکیدن نیستند.

 

* مادری که در خارج از خانه اشتغال داشته و به هیچ عنوان امکان تغذیه مستقیم در ساعت کار برای او وجود ندارد.

 

* برای پیش گیری از احتقان پستان یا در شرایط و موارد خاص و معدودی که به علت مریضی مادر و یا کودک و یا هر علت دیگری مکیدن و تخلیه پستان توسط کودک برای مدتی مقدور نباشد.

 

* بعضی از مادران از دستگاه شیردوش به منظور تحریک غدد شیردهی برای دریافت شیر بیشتر بهره گیری می کنند که این حالت معمولا برای مادرانی که شیر کمی دارند و یا در آغاز شیردهی میباشند اتفاق میوفتد.

 

* یکی دیگر از موارد کاربرد این دستگاه برای مادرانی هست که میزان ساخت شیر بسیار بالایی «بالاتر از نرخ شیر خوردن نوزاد» دارند. به علت حجم بالای شیر موجود در سینه مادر و خورده نشدن همۀ ي آن توسط نوزاد شیر باقی مانده ایجاد درد و سفتی در سینه ي مادر کرده و لذا پیشنهاد می شود با بهره گیری از شیردوش برقی بخش مازاد شیر از سینه ي مادر گرفته شود.

 

* از جمله کاربرد هاي دیگر دستگاه شیردوش برای مادرانی هست که مجبور به بهره گیری ي دارو به تجویز پزشکشان میباشند. در این مواقع به علت اینکه آثار دارو در شیر مادر ظاهر نشود مادر باید گذشته از خوردن دارو و در ساعت معینی شیر خود را برای نوزاد دوشیده و کنار گذارد و سپس داروی خود را مصرف کند. تنظیم ساعات دوشیدن شیر و مصرف دارو حتما باید با مشاوره ي دکتر انجام گیرد.

 

انواع شیردوش
شیردوش‌ها انواع مختلفی دارند ولی کلاً به دو دسته تقسیم میشوند: دستی «که با دست مورد بهره گیری قرار می گیرند» و برقی «یا باتری دار». بیشتر خانم‌ها تقریباً یکی از این دو نوع را ترجیح میدهند. به منظور کمک به شما برای انتخاب بهتر، مزایا و معایب هر یک از این شیردوش‌ها از نظر بهره گیری کنندگان توضیح داده میشود.

 

شیردوش دستی
مادرانی که شیر دوش دستی را ترجیح می دهند به سهولت و راحتی اندازه آن اشاره می کنند. بسیاری نیز معتقدند که شیردوش دستی به حالتی که نوزاد به طور طبیعی پستان را می‌مکد شبیه تر هست. این افراد دوست دارند که بتوانند عمل مکیدن را با دست نظارت کنند. شیردوش‌هاي دستی معمولاً ارزان‌تر، کوچک‌تر،

 

سبک‌تر و کم صدا تر از انواع برقی میباشند. اگر شما علاقه‌مند هستید که در حالیکه نوزاد یک طرف را می‌مکد طرف دیگر را بدوشید، احتمالاً نوزاد سکوت شیردوش دستی را به سر و صدای شیردوش برقی ترجیح می دهد.از طرف دیگر در حالی‌که بعضی از مادران فن سریع دوشیدن را به خوبی می‌آموزند بعضی دیگر معتقدند که سرعت این وسیله

 

به نحو دیوانه‌کننده‌اي آهسته هست «این امر تا حدی به این بستگی دارد که دسته شیردوش را با چه سرعتی میتوان فشار داد». بعضی از مادران به سختی می توانند حتی قطره‌اي شیر با کمک شیردوش دستی بدوشند. عده اي نیز معتقدند که شیردوش‌هاي دستی نمیتوانند سینه‌ها را به طور کامل خالی کنند که در نتیجه میزان ترشح شیر کاهش خواهد یافت. بعضی از مادران ابراز می‌دارند که دستشان در اثر پمپ زدن خسته میشود.

 

شیردوش برقی
سهولت بهره گیری و کارایی بالا نکات مثبت این نوع شیردوش‌ها محسوب میشوند. مادرانی که مکرر اقدام به دوشیدن میکنند «مثلاً به منظور ادامه شیردهی پس از بازگشت به کار یا برای تغذیه دوقلوها» معمولاً شیردوش‌هاي برقی «یا باتری دار» را انتخاب می کنند. با بیشتر شیردوش‌هاي برقی می توان هر دو سینه را در آن واحد دوشید.

 

از معایب این شیردوش‌ها می توان سنگینی و سر و صدای چندان را نسبت به انواع دستی نام برد. گرچه بعضی از انواع نیز به نحو تعجب آوری جمع و جور و در عین حال بی صدا میباشند.بهتر هست هر یک از انواع شیردوش‌ها راکه می‌پسندید، گذشته از آن که به سر کار خود برگردید و یا نوزاد را به کسی بسپارید، تهیه کنید. در حقیقت برترین زمان دوشیدن شیر و تغذیه نوزاد با شیشه درست زمانی هست که نوزاد ۳ تا ۴ هفتـه دارد زیرا بسـیاری از نوزادان اگر دیر شـود شـیشـه را نمی گیرند.

 

نکاتی چند برای مادرانی که می خواهند شیر خود را بدوشند:

 

* هنگام بهره گیری از شیردوش برای نخستین بار، به توجه راهنمای آموزشی آن را بخوانید.

 

* دست‌هاي‌تان را با آب گرم و صابون برای ۱۰ تا ۱۵ ثانیه بشویید، سپس آن ها را کاملا خشک کنید.

 

* در صورتی که روی نوک سینه کرم یا پمادی مالیده‌اید، آن را هم بشویید.

 

* اطمینان حاصل کنید که اجزای شیردوش را درست سرهم کرده‌اید، و در مکانی راحت و در حال آرامش بنشینید.

 

* سر شیردوش را به توجه روی نوک سینه قرار دهید، طوری که آن را نکشد یا به آن فشار نیاورد.

 

* هنگامی که در اوضاع راحتی قرار گرفتید و و شیردوش هم در اوضاع مناسبی قرار گرفت، تلمبه‌کردن را شروع کنید.

 

* به طور معمول میتوانید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه هر سینه را بدوشید. اما شیر دوشیدن را باید تنها تا هنگامی ادامه دهید که احساس ناراحتی به شما دست ندهد.