چکیده : در صورتی که بخواهید بهعنوان یک کارشناس رسمی دادگستری مشغول به فعالیت شوید باید مراحل مختلفی را طی کنید. کانون کارشناسان رسمی دادگستری هر چند سال یکبار با توجه به نیاز خود یک اعلامیه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعرسانی میکند با توجه به نیاز دادگستری از علاقهمندان برای ثبت نام در این زمینه درخواست میشود که با توجه به شرایط خود در آزمون دادگستری شرکت کنند.
کارشناسی دادگستری رشته ایرانگردی و جهانگردی بهعنوان یکی از رشتههای مختلف در این زمینه شناخته میشود. از آنجایی که پروندههای دادگستری تنوع بسیار بالایی دارند باید از کارشناسان مختلف برای رسیدگی به آنها استفاده شود.
کارشناسان رسمی دادگستری در رشته ایرانگردی و جهانگردی وظایف و تخصصهای مختلفی دارند که با توجه به تجربه خود میتوانند نظرات درستی را در پروندههای مختلف درج کنند. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
در چهارچوب دادرسی قضایی افرادی وجود دارند که بهعنوان کارشناس رسمی دادگستری شناخته میشوند. این افراد مهارت، دانش و تجربه بالایی در زمینههای گوناگون دارند. با توجه به ماهیت علمی یا فنی مشخص شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری از آنها خواسته میشود تا برای رای دادگاه به دادگاه کمک کنند. رشته گردشگری هم مانند سایر حرفههای مختلف بهعنوان یک حرفه تخصصی شناخته میشود.
از آننجایی که پروندههای زیادی در این رشته در دادگستری وجود دارد باید از یک متخصص مطرح در دادگستری برای تعیین رای آن استفاده شود. این کارشناسان رسمی میتوانند نظرات خود را برای تعیین رلی دادگاه مشخص کرده و کمک بسیار زیادی برای اداره کردن پروندهها به قاضی میکنند.
کارشناس رسمی دادگستری در رشته ایرانگردی و جهانگردی شخصی است که اطلاعات کافی در این زمینه دارد و با استفاده از سواد خود میتواند نظرات مطلوبی را در اختیار دادگستری قرار دهد.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر کارشناس رسمی دادگستری بهعنوان کارمند نیروی قوه قضاییه شناخته نمیشود. این فرد یک نیروی کاری متخصص و خبره است که در رشته مورد نظر با گذراندن دورههای متعدد میتواند تبدیل به کارشناس شده و به صورت مستقل نظر کارشناسی میدهد. این فرد باید پروانه بهرهبرداری خود را از کانون کارشناسان دادگستری دریافت کند. امروزه ۸۰ سال از قدمت کارشناسان رسمی دادگستری در سیستم قضایی ایران میگذرد.
رشته ایرانگردی و جهانگردی در دادگستری چیست؟
یکی از رشتههای کارشناسی رسمی دادگستری از گروههای ۱۲گانه کارشناسی رشته جهانگردی نام دارد. افرادی که در این زمینه تخصص دارند اطلاعات کافی از ایرانگردی و جهانگردی داشته و میتوانند در پروندههایی که به صورت تخصصی در این زمینه به دادگستری ارائه میشوند نظرات خود را دخالت دهند.
برخی از پروندهها با چندین موضوع در دادگستری ارائه میشود که اگر یکی از موضوعات آنها مربوط به جهانگردی و ایرانگردی باشد از کارشناسان اختصاصی در این زمینه کمک میگیرند. رشتههای بسیار متنوع و مختلفی در دادگستری وجود دارند که در هر یک از آنها چندین نفر به عنوان کارشناس وظایف مختلفی را بر عهده میگیرد. در ادامه میتوانید رشتههای مختلف کارشناسی دادگستری را بشناسید:
گروه 1 کارشناس رسمی دادگستری مهندسی آب با رشته های 3 گانه معادن، رشته مواد و رشته مهندسی آب
گروه 2 کارشناس رسمی دادگستری ارزشیابی اموال منقول با رشته های پنجگانه آثار هنری و اشیاء نفیسه، رشته اشیاء عتیقه و احجار کریمه و کتب خطی، رشته ساعت و جواهرات، رشته فرش و رشته لوازم خانگی و اداری
گروه 3 کارشناس رسمی دادگستری امور پزشکی دارویی و غذایی با رشتههای پزشکی، رشته داروسازی و سم شناسی و رشته مواد غذایی و مسمومیتهای ناشی از آن
گروه 4 کارشناس رسمی دادگستری امور مالی با رشتههای 5 گانه که شامل رشته آمار، رشته امور بازرگانی، رشته بیمه، رشته تعیین نفقه و رشته حسابداری و حسابرسی میشوند.
گروه 5 کارشناس رسمی دادگستری امور وسایط نقلیه با رشتههای 5 گانه، امور حملونقل، رشته امور وسایط نقلیه دریایی و غواصی، رشته امور وسایط نقلیه ریلی، رشته امور وسایط نقلیه موتوریزمینی و رشته امور وسایط نقلیه هوایی
گروه 6 کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان و نقشهبرداری با رشتههای 8 گانه، ابنیه و آثار باستانی، رشته کارشناسی امور ثبتی، رشته برنامهریزی شهری، رشته راهو ساختمان، رشته معماری داخلی و تزئینات، رشته مهندسی ترافیک، رشته مهندسی محیط زیست و رشته نقشهبرداری و اطلاعات مکانی
گروه 7 کارشناس رسمی دادگستری صنعت و فن با رشتههای یازدهگانه الکتروشیمی، پتروشیمی و فرآوردههای شیمیایی، رشته امور انرژی هستهای، رشته برق، الکترونیک و مخابرات، رشته برق، ماشین و تأسیسات کارخانجات، رشته تأسیسات ساختمان، رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات، رشته صنایع گاز و گازرسانی، رشته صنایع نفت، رشته مهندسی پزشکی لوازم و تجهیزات پزشکی، رشته مهندسی هوافضا و رشته نساجی و رنگرزی
گروه 8 کارشناس رسمی دادگستری فنون هنری با رشتههای امور ورزشی، تألیفات رشته تئاتر و سینما و هنرهای نمایشی، رشته تشخیص اصالت خط، امضاء و اثر انگشت، رشته تمبر، رشته چاپ و چاپخانه، رشته شعر و سرود، رشته صنایع دستی، رشته طراحی و گرافیک، رشته فیلم و عکاسی و رشته موسیقی
گروه 9 کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی با رشتههای رشته آبزیان و شیلات، رشته دامپروری و دامپزشکی، رشته صنایع چوب، رشته کشاورزی و منابع طبیعی، رشته گیاه پزشکی، رشته محصولات دامی (پوست و چرم ـ سالامبور و روده) و رشته محیط زیست طبیعی
گروه 10 کارشناس رسمی دادگستری خدمات اداری و عمومی با رشتههای امور آموزشی، رشته امور اداری و استخدامی، رشته امور خبرنگاری و روزنامهنگاری، رشته امور گمرکی، رشته ایرانگردی و جهانگردی، رشته ثبت شرکتها، علائم تجاری و اختراعات، رشته زبانهای خارجی و رشته کتاب و کتابداری
گروه 11 کارشناس رسمی دادگستری ایمنی و حوادث با رشتههای امور آتشسوزی وآتشنشانی، امور اسلحه و مهمات، امنیت عمومی، حوادث ناشی از کار و رشته مواد محترقه منفجره
گروه 12 کارشناس رسمی دادگستری بیو و نانو تکنولوژی با رشتههای بیوتکنولوژی انسانی
همانطور که ملاحظه کردید ۷۲ رشته اصلی در قالب ۱۲ گروه کارشناسی در دادگستری وجود دارد که یکی از آنها رشته ایرانگردی و جهانگردی است. همه این رشتهها به کمک حل دعاوی در دادگاه میآیند و نظرات خود را به صورت یک متخصص مطرح میکنند.
در صورتی که بخواهید بهعنوان یک کارشناس رسمی دادگستری مشغول به فعالیت شوید باید مراحل مختلفی را طی کنید. کانون کارشناسان رسمی دادگستری هر چند سال یکبار با توجه به نیاز خود یک اعلامیه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعرسانی میکند با توجه به نیاز دادگستری از علاقهمندان برای ثبت نام در این زمینه درخواست میشود که با توجه به شرایط خود در آزمون دادگستری شرکت کنند.
متقاضی برای ثبت نام باید حداقل مدرک لیسانس داشته باشد و با توجه به نداشتن سوء پیشینه کیفری و تاییدیههای لازم از مراجع اطلاعاتی و امنیتی در رشته مورد نظر خود با ۵ سال تجربه شرکت کند.
در صورتی که شما قصد فعالیت در رشته کارشناسی ایرانگردی و جهانگردی دادگستری را داشته باشید و مدرک مرتبط نداتشه باشیدباید حداقل ۱۵ سال تجربه در این زمینه داشته باشید تا بتوانید ثبت نام کنید. پس از ثبت نام شما و بررسیهای لازم توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری از شما یک آزمون کتبی گرفته میشود.
در صورتی که متقاضیان در این آزمون قبول شوند در مرحله بعد باید از در یک مصاحبه حضوری شرکت کنند که کمیته تعیین صلاحیت علمی و فنی در این خصوص نظر میدهد. در صورتی که متقاضی این مرحله را با قبولی بگذراند نیز وارد کلاسهای آموزشی میشود و پس از گذراندن حداقل یک سال کارآموزی به عنوان کارشناس رسمی معرفی خواهد شد.