در اینبخش بهترین ویدیو پلیرهای اندرویدی رابه شـما معرفی می کنیم. امروز همچنین چند برنامه edit ویدیو باکیفیت برای سیستم عامل اندروید را هم بررسی می کنیم. پلیرهای اورجینال گوشی ها و تبلت هاي اندرویدی نمیتوانند تمام فرمت هاي ویدیویی را پخش کنند، خیلی از انها توانایی پخش زیر نویس را ندارند بخاطر همین مجبوریم از پلیرهای مخصوص ویدیو استفاده کنیم، با پارس ناز همراه باشید.
بی شک MX Player را می توان قدرتمندترین ویدیو پلیر برای گوشیهاي هوشمند بـه حساب آورد. این اپلیکیشن قادر بـه پخش انواع فایلهاي ویدیویی با فرمتهاي مختلف بوده و از تمامی برنامههاي موجود دراین زمینه یک پله جلوتر قرار دارد. از جمله قابلیتهاي کاربردی MX Player می توان بـه:
دکود سخت افزاری، افزودن زیرنویس، وجود بستههاي کدک نرم افزاری و استریم فایلهاي ویدیویی اشاره کرد. این اپلیکیشن در دو نسخه پولی و رایگان موجود اسـت. نسخه رایگان MX Player از اکثر قابلیتها پشتیبانی میکند و شـما میتوانید آنرا از اپ استور یا گوگل پلی برای دستگاه خود دانلود کنید.
Archos Video Player برخلاف MX Player فقط برای اندروید عرضه شده اسـت. این اپلیکیشن علاوه بر پخش ویدیو با فرمتهاي مختلف، از قابلیتهاي استریم ویدیو و دسترسی بـه اطلاعات IMDB برای فیلمها برخوردار شده اسـت.
از دیگر ویژگیهاي موجود دراین ویدیو پلیر می توان بـه پشتیبانی از NAS، نمایش زیرنویس و پخش فایلها از حافظههاي خارجی مانند هارد اکسترنال اشاره کرد. برای دانلود Archos Video Player میتوانید از گوگل پلی اقدام کنید.
موبوپلیر میتواند انتخاب مناسب دیگری بعنوان جای گزین برای پلیر اصلی گوشی شـما باشد. این اپلیکیشن بـه اسانی قادر بـه پخش انواع فایلهاي ویدیویی اسـت و از قابلیتهاي متنوعی دراین زمینه برای ارایه تجربه بهتر بهرهمند شده اسـت.
یکی از بخشهاي جالب موجود دراین پلیر، قابلیت ویرایش ویدیوها بوده کـه در اختیار کاربران قرار دارد و توسط آن میتوان تغییرات مورد نیاز را در فایلهاي ویدیویی ایجاد کرد. انتخاب نوع دکود، ابزار تبدیل ویدیو بـه GIF و دانلود زیرنویس از جمله ویژگیهاي خاص موبوپلیر محسوب میشوند. این اپلیکیشن در دو نسخه رایگان و پولی موجود اسـت.
Plex ویدیوپلیری اسـت کـه میتواند برای مشکل کمبود حافظه گوشی بسیار کاربردی باشد. این پلیر سروری بین شـما و کامپیوترتان ایجاد می کند و از این طریق امکان استریم ویدیوهای کامپیوتر در گوشی رابه کاربر ارایه می کند.
دراین حالت دیگر نیاز بـه وجود فایلهاي ویدیویی در گوشی نبوده و نگرانی پرشدن حافظه دستگاه از بین می رود. علاوه بر اینها، Plex سرویس استریم آنلاین هم دارد کـه در آن فیلمهاي جذابی بـه کاربران ارایه میشود. این اپ از گوگل پلی و اپ استور بـه صورت رایگان قابل دانلود اسـت.
اپلیکیشن VLC کـه طرفداران زیادی میان کاربران ویندوز دارد، برای سیستم عاملهاي اندروید و iOS هم عرضه شده و قابلیت پخش ویدیو با قدرت بالا رابه کاربران ارایه میکند.
اگر بـه دنبال امکانات بیش از نیاز خود دریک برنامه پخش کننده ویدیو نیستید، VLC با رابط کاربری سادهاش می تواند انتخاب مناسبی باشد. این ویدیو پلیر محبوب را می توانید از گوگل پلی یا اپ استور بـه صورت رایگان دانلود کنید.
اگر با کدک ها آشنایی داشته باشید، میدانید کـه کدک AC3 برای اندروید دردسرساز میشود. ویدیو پلیر AC3 Player بـه منظور رفع این مشکل توسعه یافته و همان طور کـه از نامش مشخص شده، پشتیبانی از کدک AC3 را ارائه میکند. این ویدیو پلیر رابط کاربری بسیار ساده اي دارد و بهترین ویژگی آن مربوط بـه پشتیبانی از کدک هاي مختلف بدون نیاز بـه دانلود و نصب پلاگین هاي خاص میشود.
دراین برنامه آپشن هاي مختلفی برای تنظیم و شخصی سازی نحوه نمایش ویدیو ها ارائه شده اسـت. قابلیت هایي مثل امکان تنظیم نرخ فریمی ویدیو ها، امکان مشاهده زیرنویس فیلم ها، امکان نظارت و تنظیم سرعت پخش ویدیو، امکان ایجاد تایمر خواب و غیره عده اي از ویژگی هاي اصلی برنامه AC3 Player بـه شمار میروند. بنابر این این برنامه میتوانید کاندیدی برای انتخاب بعنوان بهترین ویدیو پلیر اندروید باشد.
برنامه BSPlayer یکی از ویدیو پلیر هاي قدیمی ارائه شده برای سیستم عامل اندروید اسـت کـه طرفداران زیادی داشته و مطمئنا پتانسیل لازم برای انتخاب بعنوان بهترین ویدیو پلیر اندروید را دارد. این ویدیو پلیر از قابلیت دیکدینگ چند هستهاي، پخش تسریع شده از طریق سخت افزار، امکان پخش از طریق شبکه «DLNA» و تعداد زیادی از ویژگی هاي دیگر پشتیبانی بـه عمل میآورد.
ضمنا با استفاده از برنامه BSPlayer بـه سادگی می توانید از مشاهده زیرنویس بـه همراه فیلم لذت ببرید. یکیدیگر از ویژگی هاي بسیار جالب این ویدیو پلیر مربوط بـه توانایی آن در پخش فایل هاي ویدیویی فشرده سازی شده خلاصه میشود. برنامه مذکور بـه صورت رایگان عرضه شده و قابل دانلود اسـت اما دراین شرایط تبلیغات درون برنامه اي آن کمی آزاردهنده هستند.
برنامه Kodi یا XBMC یکیدیگر از ویدیو پلیر هاي پرطرفدار موجود برای اندروید اسـت کـه امکان پخش فایل هاي ویدیویی و صوتی بسیار متنوعی را ارائه میکند. رابط کاربری این برنامه زیبا و ساده طراحی شده و از نقاط قوت آن بـه شمار میرود.
استفاده از این برنامه بـه ویژه در تبلت ها و گوشی هایي کـه نمایشگر بزرگ تری دارند، بیش از پیش لذت بخش خواهد بود. از دیگر نقاط مثبت ویدیو پلیر Kodi باید بـه رایگان بودن کامل آن و عدم ارائه هیچ تبلیغی اشاره کنیم. پس Kodi هم می تواند کاندید انتخاب بعنوان بهترین ویدیو پلیر اندروید باشد. نظر شـما چیست؟
آخرین برنامه اي کـه در فهرست بهترین ویدیو پلیر هاي اندرویدی مـا جای دارد، برنامه Wondershare Player اسـت. این ویدیو پلیر هم قابلیت هاي بسیار جالبی را ارائه میکند. با استفاده از این ویدیو پلیر بـه سادگی قادر بـه پخش ویدیوهای با فرمت مختلف خواهید بود. این ویدیو پلیر از پخش مستقیم ویدیو هاي سرویس هایي مثل یوتیوب، Vevo، TED و غیره هم پشتیبانی میکند.
همچنین ویدیو پلیر مذکور تقریبا از تمام کدک هاي ویدیویی و صوتی پشتیبانی بـه عمل میآورد و شـما از طریق آن می توانید هر فیلم و ویدیویی کـه تمایل داشته باشید را پخش کنید. ضمنا با استفاده از این اپلیکیشن میتوانید مثل ویدیو پلیر VLC از طریق URL بـه پخش ویدیوها بپردازید. خوشبختانه برنامه Wondershare Player بـه صورت کاملا رایگان منتشر شده اسـت.
در میان اپلیکیشنهاي ویرایش فیلم اندروید، کدامیک حرف بیشتری برای گفتن دارند؟ این سؤالی اسـت کـه طبق معمولً برای افرادی کـه علاقهي زیادی بـه تدوین و ویرایش فیلم دارند و میخواهند اینکار رابا گجت اندرویدی خود انجام دهند، ایجاد میشود. اگر چـه در iOS اپلیکیشن iMovie وجوددارد کـه علیرغم داشتن امکانات زیاد و فقدان تبلیغات، کاملاً رایگان اسـت.
اما در اندروید یک اپلیکیشن رایگان همه یفنرقیب برای ویرایش فیلم دیده نمیشود. خوشبختانه، این بـه معنای عدم وجود اپلیکیشنهاي توانا دراین زمینه نیست. در میان میلیونها اپلیکیشن اندروید، تعداد زیادی اپلیکیشن مناسب برای ویرایش فیلم وجوددارد ولی طبق بررسیهاي انجام شده، تعداد اندکی اپلیکیشن کاملاً رایگان مجهز بـه امکانات مناسب وجوددارد.
البته بیشتر این اپلیکیشنهاي پولی، نسخهي رایگان هم دارند کـه البته این نسخهي رایگان دارای تبلیغات زیادی هستند و علاوه بر گذاشتن واترمارک بر ویدیو، امکانات محدودتری نسبت بـه نسخه پولی ارائه می دهند. در نهایت باید خاطرنشان کنیم کـه دراین پست فقط بـه تعداد محدودی از این اپلیکیشنها نگاه میاندازیم و مطمئناً میتوان بـه تعداد بسیار بیشتری ازآنها اشاره کرد.
در میان اپلیکیشنهاي این فهرست، این تنها اپلیکیشن رایگانی اسـت کـه واترمارک بر روی ویدیو نمیاندازد. اگر بـه دنبال امکانات ابتدایی مانند برش هستید، میتوانید بر روی تواناییهاي آن حساب کنید.
اما اگر خواستار امکانات پیشرفتهتر مانند بهرهگیری از لایه ها و انداختن فایلهاي صوتی بر ویدیو هستید، این اپلیکیشن ویرایش فیلم مناسب شـما نیست.
اگر بـه دنبال اپلیکیشن ویرایش فیلم حرفهاي هستید کـه هم از ابزارهای حرفهاي مانند پشتیبانی از لایههاي مختلف بهره ببرد و هم استفاده ازآن آسان باشد، استفاده از این اپلیکیشن را توصیه می کنیم. طبق بررسیهاي انجام شده، Kinemaster در میان انواع و اقسام اپلیکیشنهاي مشابه، رابط کاربری جذابتری دارد.
خیلی سریع می توان بخشهاي مختلف آنرا یاد گرفت و از امکانات گستردهاش استفاده کرد. اگر اهل استفاده از نرمافزارهای حرفهاي مانند Premiere Pro هستید و میخواهید از نسخه موبایل چنین برنامهاي استفاده کنید، می توانید روی امکانات Kinemaster حساب کنید.
InShot یک اپلیکیشن ویرایش فیلم قابل توجه اسـت کـه از رابط کاربری سادهاي بهره می برد و وظیفهي خود رابه خوبی انجام می دهد. در مقایسه با دیگر نسخههاي رایگان اپلیکیشنها، این مورد سرعت بهتری دارد و تبلیغات آن مخل تجربه کاربری نیست.
این اپلیکیشن ویرایش فیلم از پس انجام چـه کارهایی برمیآید؟ از بین قابلیتهاي آن می توانیم بـه مواردی مانند برش، افزودن موسیقی، استیکر، متن و بازرسی سرعت ویدیو اشاره کنیم. روی هم رفته این اپلیکیشن، موارد مقدماتی مربوط بـه ویرایش فیلم رابهخوبی پوشش می دهد.
یکی از محبوبترین اپلیکیشنهاي ویرایش فیلم همین VivaVideo اسـت کـه رابط کاربری شلوغی دارد ودر ابتدا پاپآپهایي برای معرفی ابزارهای مختلف را نمایش می دهد.
بطور کلی این اپلیکیشن از ابزارهای ساده مربوط بـه این ویرایش ویدیو بهره می برد و هرچند از لایههاي مختلف پشتیبانی نمی کند، اما همین تایملاین ساده هم واجد امکانات قابل توجهی اسـت. روی هم رفته برای ویرایشهاي ساده، این اپلیکیشن شـما را ناامید نخواهد کرد.
Power Director کاربرانی را هدف گرفته کـه در زمینهي ویرایش فیلم جدی تر هستند. رابط کاربری تاریک آن فاقد تبلیغات اسـت و کاربران بـهاسانی می توانند فایلهاي خودرا از طریق گوگل درایو روانهي این اپلیکیشن کنند.
در محیط این اپلیکیشن بـه ۳ لایه دسترسی دارید و محیط تایملاین آن هم ساده و جذاب اسـت و بـه اسانی میتوانید آنرا بازرسی کنید. علاوه بر این، Power Director از جمله معدود اپلیکیشنهایي اسـت کـه از تکنیکهاي پیشرفتهاي مانند پرده سبز پشتیبانی می کند.
این هم یکیدیگر از اپلیکیشنهایي اسـت کـه اصلیترین نیازهای کاربران را پوشش میدهد و از قابلیتهایي مانند برش یا کراپ کردن بهره میبرد. از دیگر امکانات آن هم می توانیم بـه امکان افزودن موسیقی، ضبط صدا و افکتهاي ساده و افزودن زیرنویس اشاره کنیم.
اگر چـه این اپلیکیشن از چند لایه مختلف پشتیبانی نمیکند، اما می توانید تعداد زیادی از این کارهای مربوط بـه تایملاینهاي چند لایه را در محیط ساده آن انجام دهید. نسخه رایگان آن، ویدیوهای خروجی را همراه با واترمارک ذخیره میکند و برای حذف آن باید ۳ دلار بپردازید.
Action Director سابقهي زیادی دارد و اگر چـه تایملاین آن چند لایه نیست، ولی از قابلیتهاي ابتدایی مانند برش، نظارت سرعت کلیپهاي معکوس کردن، افزودن استیکر، متون و صدا پشتیبانی میکند.
اما متأسفانه، در مقایسه با دیگر اپلیکیشنهاي مشابه، رابط کاربری آن چندان جذاب و مدرن نیست و بهمین خاطر در نگاه اول نمی تواند توجه کاربران را جلب کند.
Adobe Premiere Clip یک اپلیکیشن عالی برای افرادی اسـت کـه برای ویرایش فیلم بـه دنبال امکانات ابتدایی هستند. علاوه بر این نباید رابط کاربری ساده و مدرن آن از قلم بیندازیم. اما مهمترین نکته ضعف این اپلیکیشن، مبلغ بالای اشتراک برای Adobe suite اسـت.
VideoShow هم یکیدیگر از محبوبترین اپلیکیشنهاي ویرایش فیلم محسوب می شود و رابط کاربری آن تا حد زیادی مشابه VivaVideo اسـت ولی از لحاظ تجربه کاربری، در مقایسه با آن اپلیکیشن حرف کمتری برای گفتن دارد.
رابط کاربری VideoShow بسیار شلوغ اسـت و این اپلیکیشن تلاش میکند انواع و اقسام افکتها رابه فروش برساند. بعد از اتمام مهلت آزمایشی هم استفاده از این اپلیکیشن تقریبا غیرممکن می شود زیرا انواع و اقسام آگهیها برای ترغیب کاربر بـه خرید نسخه پولی نمایش داده می شود.