در اینبخش نگاهی داریم بـه کمیاب ترین و گرانترین خودرو هـای حال حاضر جهان، خودروهایی کـه رقم تولید انها بسیار کم بوده و یا خودرو هـای کلاسیکی کـه نظیرشان ساخته نشده اسـت، از لامبورگینی تا مایباخ و مرسدس بنز تمام خودرو هـای نایاب و فوق العاده گرانقیمت را در ادامه میبینیم، همچنین امروز کمیاب ترین مدلهای خودروی پورشه را هم بشما معرفی می کنیم.
این ماشین درسال ۱۹۹۰ معرفی شد ودر همان زمان توجه علاقهمندان دنیای ماشین رابه خود جلب کرد. دراین ماشین شاهد حضور یک پیشرانه از نوع V6 بودیم کـه چیزی حدود ۲۷۰ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده قرار میداد. بـه لطف این پیشرانه هوندا اناسایکس بـه اسانی بـه سرعتی حدود ۲۷۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا می کرد.
ویژگیهاي جالب هوندا اناسایکس بهمینجا ختم نمی شود و با خودرویی طرف هستیم کـه بـه صورت کاملاً دستساز تولید شده بود. این اتومبیل در زمان تولید چیزی حدود ۷۰ هزار دلار قیمت داشت و اینروزها بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ هزار دلار معامله میشود. تنها ۱۰۰ دستگاه از خودروی هوندا اناسایکس تولید شده و همین امر این ماشین را جذاب و نایاب کرده اسـت.
انصافاً باید گفت خودرو هـای قدیمی شورولت جذابیتهاي خاصی دارند، خودروی کامارو زد.ال.وان نیز درسال تولید خود بعنوان محصولی جالب توجه و مشتری پسند راهی بازار شد. این اتومبیل پیشرانهاي نیرومند از نوع V8 داشت کـه بیشتر از ۴۲۷ اسب بخار نیرو در اختیار راننده قرار میداد.
شورولت از همان ابتدا این ماشین را در تعداد محدود تولید کرد و همین امر باعث افزایش قیمت آن در دراز مدت شد. کامارو زد.ال.وان در حال حاضر چیزی حدود ۴۵۰ هزار دلار قیمتگذاری میشود اما دیده شده اسـت کـه نسخههاي بهینهشده این اتومبیل با قیمتهاي گزافتری بین ۸۰۰ تا یک میلیون دلار نیز معامله شدهاند.
این ماشین در حال حاضر چیزی حدود ۸۰۰ تا یک میلیون دلار قیمت می خورد، این قیمتگذاری گزاف بیدلیل نیست چرا کـه تنها ۴ دستگاه پکارد پنتر تولید شده اسـت. این ماشین بـه صورت مفهومی تولید شد و قرار بود تکنولوژیهاي آیندهاي کـه پکارد در خودرو هـای خود استفاده خواهد کرد رابه نمایش بگذارد.
این اتومبیل بـه پیشرانهاي با ۲۷۵ اسب بخار نیرو مجهز بودو طراحی آن برای زمان خودش بسیار آیندهنگرانه و جالب بنظر میرسید. این ماشین با جزئیات زیادی طراحی شده بودو حتی امروز نیز جای خودرا در دل هواداران ماشین باز می کند.
بـه احتمال زیاد حتما اسم پگاسو بـه گوش شـما نخورده اسـت اما جالب اسـت بدانید این اتومبیل در زمان خود بـهعنوان سریعترین خودروی دنیا شناخته میشد. برند پگاسو مربوط بـه یک شرکت خودروسازی اسپانیایی بودو پگاسو زد.۱۰۲ بـه سرعتی معادل با ۲۴۱ کیلومتر در ساعت دست پیدا میکرد. این امر باعث شده بود در آن زمان هیچ خودرویی بـه گرد پگاسو زد.۱۰۲ نرسد.
یک پیشرانه ۳.۲ لیتری از نوع V8 دراین ماشین تعبیه شده بودو در همان زمان عرضه نیز با یک خودروی گرانقیمت طرف بودیم کـه گفته می شود قیمت آن حدود ۲ برابر یک خودروی فراری تولید دهه ۵۰ میلادی بود. بخت با پگاسو زد.۱۰۲ یار نبود و از این ماشین تنها ۶۸ دستگاه تولید شد.
تنها ۲۱ دستگاه از خودروی لامبورگینی رونتون تولید شده اسـت کـه ۲۰ دستگاه از این تعداد در اختیار مشتریان قرار گرفته و یک دستگاه دیگر نیز در موزه لامبورگینی نگه داری میشود. لامبورگینی مدعی اسـت در طراحی این ماشین از پیشرفتهترین هواپیماهای جت الهام گرفته اسـت و انصافاً هم باید گفت با خودروی طرف هستیم کـه شباهت زیادی بـه جتهاي جنگی دارد.
یک پیشرانه بزرگ ۶.۵ لیتری از نوع V12 مقدار ۶۴۱ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده لامبورگینی رنتون قرار می دهد. این ماشین در عرض ۳.۴ ثانیه بـه شتابی معادل ۱۰۰ کیلومتر دست مییابد و ۳۳۹ کیلومتر سرعت میگیرد. این خودروی نایاب و پرسرعت لامبورگینی در حال حاضر قیمتی حدود ۱.۵ میلیون دلار دارد.
انصافاً باید گفت بیشتر خودرو هـای پاگانی نایاب و گرانقیمت هستند، پاگانی هوایرا بی.سی نیز قیمتی حدود ۲.۵ میلیون دلار دارد و تنها ۲۰ دستگاه از این خودروی سریع و زیبا تولید شده اسـت. گفته می شود الیاف کربنی کـه در ساخت این ماشین بـه خدمت گرفته شده چیزی حدود ۵۰ درصد نسبت بـه الیاف کربن معمولی سبک تر اسـت.
در نتیجه با خودروی بسیار سبک و چالاکی طرف هستیم کـه در عرض ۲.۸ ثانیه بـه شتاب یکصد کیلومتر دست پیدا میکند. پاگانی هوایرا بی.سی بـه یک پیشرانه ۶ لیتری از نوع V12 مجهز اسـت کـه ۷۴۰ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده قرار می دهد.
تعداد زیادی از کارشناسان صنعت ماشین این محصول را نخستین سوپرکار دنیا قلمداد میکنند، تابلوت لاگو گرند اسپرت در حال حاضر قیمتی حدود ۲.۵ میلیون دلار دارد.
گفته میشود ملکه الیزابت دوم در دوران جوانی خود سوار بر یکی از این خودروها بـه گشت و گذار میپرداخته اسـت. از این اتومبیل تنها تعداد ۱۲ دستگاه ساخته شده اسـت و بهمین دلیل یکی از نایابترین خودرو هـای این لیست شناخته می شود.
آلفا رومئو تنها ۱۸ دستگاه از این خودروی شیک و کلاسیک تولید کرد. اگر با برندهاي ایتالیایی خودروساز آشنا باشید حتما بـهخوبی می دانید کـه آلفا رومئو همیشه طرحهاي آیندهنگرانهاي در سر دارد. این امر رابه خوبی می توان در آلفا رومئو تیپو استرادال مشاهده کرد. طراحی این اتومبیل بـه اندازهاي جذاب اسـت کـه بـهرغم گذشت نیم قرن از تولید آن بازهم خودرویی کاملاً امروزی و جدید بنظر می رسد.
چـه بسا حتی خودروسازان مدرن در محصولات خود ایدههاي زیادی از این ماشین گرفته باشند کـه دراین زمینه می توان بـه طراحی خودرو هـای کوروت اشاره کرد. آلفا رومئو تیپو استرادال بـه لحاظ سرعت نیز حرفهاي زیادی برای گفتن داشت ودر عرض ۵.۵ ثانیه بـه شتاب یکصد کیلومتر دست پیدا می کرد ودر مجموع ۲۵۶ کیلومتر سرعت می گرفت. این اتومبیل در حال حاضر با قیمتی حدود ۳ میلیون دلار در حراجیها معامله می شود.
انصافاً باید گفت سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت برای خودرویی کـه درسال ۱۹۵۴ ساخته شده، سرعت چشمگیری اسـت و اولدزموبیل اف ۸۸ در مقام یک خودروی مفهومی بـه اسانی بـه چنین سرعتی دست پیدا می کرد. این اتومبیل بـه صورت کوپه و با دو صندلی طراحی شده بودو ظاهر بسیار شیک و اشرافی داشت.
از آنجایی کـه اولدزموبیل اف ۸۸ بـه صورت مفهومی درست شده بود هرگز نسخه تجاری این اتومبیل رنگ بازار را ندید و اینروزها مدلهاي مفهومی آن با قیمتی حدود ۳.۵ میلیون دلار بـه فروش میرسند.
همانگونه کـه از نام این ماشین پیداست بدنهاي تیتانیوم دارد و نتیجه همکاری مهندسین چینی و ایتالیایی اسـت. ایکونا والکینو تیتانیوم از یک پیشرانه ۶.۲ لیتری از نوع V8 با ۶۷۰ اسب بخار بهره میبرد و بـه لطف این پیشرانه نیرومند در عرض ۲.۸ ثانیه بـه شتابی معادل یکصد کیلومتر دست پیدا میکند و سرعتی حدود ۳۵۴ کیلومتر دارد.
بـه لحاظ طراحی نیز با خودرویی طرف هستیم کـه جذابیت مدرن و امروزی دارد و سرعت و هیجان از سروروی این اتومبیل میبارد. این ویژگیهاي برای مشتری ارزان تمام نمیشود و ایکونا والکینو تیتانیوم قیمتی حدود ۳.۸ میلیون دلار دارد.
درهای این اتومبیل از بالا باز میشود کـه چنین ویژگی برای یک خودروی محصول سال ۱۹۵۴ بسیار جالب توجه بنظر میرسد. از طرف دیگر تنها ۱۶۷ دستگاه از مرسدسبنز ۳۰۰ اسال گالوینگ تولید شده، این امر نیز باعث نایاب شدن این اتومبیل و افزایش قیمت آن شده اسـت. مرسدس بنز ۳۰۰ اسال قیمتی حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون دلار دارد ودر ساخت چندین مدل آن از آلیاژ آلومینیوم کمک گرفته شده کـه این مدلها بسیار نایابتر هستند.
مرسدسبنز برای این ماشین یک پیشرانه ۶ سیلندری درنظر گرفته بود کـه ۲۴۰ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده قرار میداد. مرسدسبنز مدعی اسـت این ماشین درسال ۱۹۹۹ بعنوان بهترین خودروی اسپرت قرن لقب گرفته اسـت.
این اتومبیل ویژگیهاي خاصی دارد کـه در میان تمامی این ویژگیها طراحی آن بیشتر بـه چشم میخورد. بدنه این خودروی نایاب و جذاب بـه صورت کاملاً شخصیشده پوشیده از الیاف کربن اسـت ودر نتیجه این اتومبیل در زیر پرتوهای خورشید نور را بازتاب میدهد تا اینگونه بنظر برسد کـه میلیون ها دانه الماس روی این اتومبیل میدرخشد.
این اتومبیل رابه لحاظ سرعت و قدرت نیز نمی توان دستکم گرفت و یک پیشرانه نیرومند ۱۰۱۸ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده قرار میدهد. این پیشرانه ۴.۸ لیتر ظرفیت دارد ودر عرض ۲.۹ ثانیه بـه سرعت یکصد کیلومتر دست پیدا میکند. تنها ۲ دستگاه از کوئنیگزگ سیسیایکس ترِویتا ساخته شده و همین امر باعث شده تا این اتومبیل ۵ میلیون دلار قیمتگذاری شود.
مرسدسبنز تنها ۱۵۰ دستگاه از این اتومبیل تولید کرده و از آنجایی کـه حدود یک قرن از ساخت آنها میگذرد اینروزها تنها چند دستگاه مرسدسبنز استایپ باقی نمانده اسـت. یک پیشرانه ۶.۸ لیتری کـه ۱۸۰ اسب بخار نیرو تولید میکرد را دراین اتومبیل شاهد بودیم.
کارشناسان صنعت ماشین مرسدسبنز استایپ رابه لحاظ فنی خودرویی قملداد میکنند کـه از دوران خود جلوتر بود. این امر باعث شد مرسدسبنز استایپ بـهرغم این کـه بـهعنوان یک خودروی مسابقهاي ساخته نشده بود بتواند در مسابقههاي زیادی افتخار کسب کند. این اتومبیل اکنون چیزی بین ۵ تا ۶ میلیون دلار قیمت دارد.
سابقه تولید خودرو هـای فوقسریع برند فورد بـه سال ۱۹۶۴ باز میگردد و فورد جیتی ۴۰ بعنوان نقطه عطف واحد طراحی فورد در ساخت خودرو هـای فوقسریع شناخته میشود. این ماشین باهدف رقابت با خودرو هـای فراری طراحی شده بودو توانست ۴ مرتبه پشتسر هم مقام اول مسابقات لمنز را ازآن خود کند.
تنها ۱۲ دستگاه از خودروی فورد جیتی ۴۰ تولید شده اسـت و مشخص نیست چند دستگاه ازآنها هنوز سالم و سلامت هستند. این اتومبیل جذاب و کلکسیونی با قیمتی حدود ۷ میلیون دلار در حراجها معامله می شود.
لامبورگینی ید طولایی در ساخت خودرو هـای نایاب و منحصربهفرد دارد. لامبورگینی وننو رودستر همانند سایر محصولات این برند سرعتی افسانهاي دارد و بـه یک پیشرانه V12 با ظرفیت ۶.۵ لیتر مجهز اسـت. این پیشرانه ۷۴۰ اسب بخار نیرو در اختیار راننده قرار می دهد.
تا در عرض یک چشم بـه هم زدن بـه سرعتی حدود ۳۶۰ کیلومتر در ساعت دست پیدا کند. تنها ۹ دستگاه از لامبورگینی وننو رودستر ساخته شده اسـت و این ماشین چیزی بین ۸ تا ۹ میلیون دلار قیمت دارد.
افرادی کـه این اتومبیل را از نزدیک مشاهده کردهاند مدعیاند با یک خودروی شاهانه و اشرافی طرف هستیم کـه درکنار ظاهر جذاب و کلاسیک، تجهیزات شیک و اشرافی در داخل دارد. کارشناسان صنعت خودروسازی مدعی هستند بوگاتی رویال کلنر کوپه در زمان بدی تولید شد ودر غیر این صورت بـه یکی از خودرو هـای مشهور و محبوب دنیال تبدیل میشود.
تولید این ماشین بـه دوران رکود کشور آمریکا باز می گردد ودر آن زمان کسی بـه فکر خرید خودرو هـای لوکس و شیک نبود در نتیجه بوگاتی تنها ۶ دستگاه ازآن تولید کرد. جالب اسـت بدانید در بوگاتی رویال کلنر یک پیشرانه ۱۲.۷ لیتری تعبیه شده بود کـه این حجم تا کنون در خودروهایی کـه تولید انبوه دارند مشاهده نشده اسـت. بوگاتی رویال کلنر کوپه چیزی حدود ۱۰ میلیون دلار قیمت دارد.
این یکی از آخرین خودروهایی بود کـه خط تولید مایباخ راهی بازار کرد و انصافاً هم باید گفت با محصولی طرف هستیم کـه آبروی مایباخ را خریده اسـت. این اتومبیل ابعاد بسیار بزرگی دارد اما جالب اسـت بدانید بـهرغم این ابعاد بزرگ با یک خودروی دو صندلی طرف هستیم کـه چیزی بیشتر از ۲ تن وزن دارد.
مایباخ اکسلرو بـه یک پیشرانه بزرگ V12 با ظرفیت ۷۰۰ اسب بخار مجهز اسـت و علی رغم وزن زیاد و ابعاد بزرگ با خودروی چالاکی سروکار داریم کـه در عرض ۴.۴ ثانیه بـه شتابی برابر با یکصد کیلومتر دست پیدا می کند. این اتومبیل ۳۵۰ کیلومتر در ساعت سرعت میگیرد و چیزی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار قیمت دارد.
پورشه بـه این اتومبیل مدیون اسـت و افتخارهایی زیادی در مسابقات لمنز برای برند پورشه بدست آورده اسـت. تنها ۲۵ دستگاه از این ماشین ساخته شده و با محصولی بسیار سبک و چالاک طرف هستیم کـه یک پیشرانه ۱۲ سیلندری دارد و ۶۳۰ اسببخار نیرو تولید می کند.
بـه لطف این پیشرانه، پورشه ۹۱۷ کی در عرض ۲.۷ ثانیه بـه شتابی برابر با یکصد کیلومتر دست پیدا می کند ودر یک چشم بـه هم زدن ۳۲۱ کیلومتر سرعت می گیرد. نسخهاي از این ماشین کـه استیو مککوئین بازیگر سینما در فیلم Le Mans سوار شده بود با قیمت گزاف ۱۴ میلیون دلار در حراجی بـه فروش رفته اسـت. سایر این خودروها نیز چیزی بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار قیمت گذاری می شوند.
بعید بنظر میرسد کسی عاشق اتومبیل باشد و بـه مکلارن اف وان ال.ام دل نبندد. نحوه باز شدن درهاي این اتومبیل، رنگ متالیک و جذاب آن و طراحی و ظاهر فریبنده این اتومبیل حکایت از محصولی بیعیب و نقص دارد. سه سرنشین دراین ین خودروی فوقسریع جای می گیرند و پیشرانه آن ۶۸۰ اسب بخار نیرو در اختیار راننده قرار می دهد.
تا در ۲.۹ ثانیه بـه میزان صد کیلومتر شتاب بگیرد. جالب اسـت در قسمت داخل این ماشین شاهد سیستم ارتباط صوتی میان سرنشینها هستیم چرا کـه زمانی کـه مکلارن اف وان ال.ام سرعت می گیرد دیگر صدای سرنشینها بـه یک دیگر نمیرسد. این ماشین افسانهاي و نایاب چیزی حدود ۱۴ میلیون دلار قیمت دارد.
این اتومبیل یکی از نایابترین خودرو هـای دنیاست چرا کـه فراری تنها یک دستگاه ازآن تولید کرده اسـت. بـه لحاظ ظاهری نیز در فراری جیتی اسپایدر با خودرویی طرف هستیم کـه تجهیزات داخل آن زیبایی و جذابیت بیشتری نسبت بـه طراحی بیرونی این ماشین دارد. هزینه ساخت فراری جیتی اسپایدر تنها ۲۰ هزار دلار بوده اسـت و این اتومبیل با قیمت ۹۵۰۰ دلار درسال ۱۹۵۶ بـه فردی با نام رابرت ام لي فروخته شد.
از زمان زمان تا کنون مدت زیادی گذشته اسـت و اینروزها فراری جیتی اسپایدر قیمتی بیشتر از ۲۰ میلیون دلار دارد. یک پیشرانه V12 با ظرفیت ۳ لیتر و ۲۶۰ اسب بخار نیرو را دراین اتومبیل شاهد بودیم. این خودروی کلکسیونی فراری در عرض ۵.۲ ثانیه بـه سرعت یکصد کلیومتر در ساعت دست پیدا می کند و نهایت سرعت آن ۲۶۲ کیلومتر در ساعت اسـت.
بـه احتمال زیاد با نخستین نگاه بـه این اتومبیل بـه این فکر افتادهاید کـه واقعاً کسی حاضر اسـت بابت آن پول پرداخت کند؟ پاسخ این سؤال مثبت اسـت و هلیسا د لیات در حال حاضر چیزی حدود ۲۰ میلیون دلار ناقابل قیمت دارد. این اتومبیل بـه سازوکار خاصی برای حرکت بـه جلو مجهز بود کـه ۸ اسب بخار نیرو تولید میکرد.
جالب اسـت بدانید هلیسا د لیات چیزی حدود ۱۷۷ کیلومتر در ساعت سرعت می گیرد کـه برای یک خودروی ساخت سال ۱۹۲۱ واقعاً مثالزدنی اسـت. بدنه این اتومبیل از چوب ساخته شده اسـت ودر نتیجه وزن کمتری دارد و بهمین دلیل در جاده با سرعت قابلقبولی بـه پیش میرود. این ماشین برای نخستین بار در نمایشگاه خودروی پاریس حدود یک قرن پیش بـه نمایش گذاشت.
این ماشین یکی از پرطرفدارترین خودرو هـای کلکسیونی دنیاست و امکانات و طراحی آن حتی نسبت بـه تعداد زیادی از خودرو هـای امروزی برتری دارد. در آستون مارتین دیپیار وان شاهد حضور یک پیشرانه ۳.۰ لیتری بودیم کـه ۲۷۰ اسب بخار نیرو را در اختیار راننده قرار میداد.
بـه لطف این پیشرانه خودروی آستون مارتین دیبیآر وان توانست در چندین دور مسابقات لمنز و Nürburgring، افتخارات زیادی کسب کند. این ماشین وزن بسیار کمی داشت و بهمین دلیل شتاب خوبی در جاده می گرفت. تنها ۵ دستگاه از آستون مارتین دیبیار وان تولید شده اسـت و همین امر را میتوان دلیل قیمت گزاف ۲۲.۵ تا ۲۵ میلیون دلاری این اتومبیل دانست.
تنها ۱۶ دستگاه از این ماشین تولید شده اسـت کـه از این تعداد ۱۲ دستگاه باقیماندهاند. نایاب بودن جگوار ایکس.کی.اس.اس باعث شده شاهد قسمت ۳۰ میلیون دلاری آن باشیم.
این ماشین بـه لحاظ طراحی نیز ظاهری اسپرت و جوانپسند دارد و برنده مسابقات مختلفی شده اسـت. یک پیشرانه ۳.۴ لیتری از نوع V6 با میزان ۲۵۰ اسب بخار نیرو را در جگوار ایکس.کی.اس.اس شاهد بویدم.
این اتومبیل چیزی حدود ۳۵ میلیون دلار قیمت دارد و بسیار نایاب اسـت چرا کـه تنها ۴ دستگاه ازآن تولید شده کـه یکی ازآنها همان گونه موجود باقیمانده اسـت. لولزرویس ۱۵ اچپی خودرویی بود کـه این برند معتبر را بیشتر بـه علاقهمندان اتومبیل معرفی کرد. این اتومبیل برای مشتریان اشرافی طراحی شده بود.
بهمین منظور تودوزیهاي چرم و بهترین امکانات اتومبیل در آن زمان را برای رولزرویس ۱۵ اچیپی شاهد بودیم. رولزرویس در ساخت این ماشین دقت بسیاری بـهخرج داده بودو جزئیات مختلفی در آن حضور داشت کـه این امر را هنوز هم در خودرو هـای این برند لاکچری انگلیسی مشاهده میکنیم.
کشور آلمان یکی از ستون هاي اصلی خودروسازی در جهان محسوب می شود این کشور منزلگاه نام هاي بزرگی هم چون فولکس واگن، بامو، مرسدس بنز، پورشه و آئودی اسـت. یکی از نام هاي بزرگ صنعت خودروسازی جهان پورشه اسـت کـه بسیاری آن رابا مدل جاودانه و نمادین ۹۱۱ می شناسند.
۱۹۷۳ Long Life Car
در پاسخ بـه بحران نفت و رشد آگاهی هاي زیست محیطی در دهه ۱۹۷۰، وزارت پژوهش و فناوری کشور آلمان فدرال ماموریت ساخت ماشین مفهومی هاچ بک پیشرانه عقب رابه پورشه داد.
این اتومبیل برای مصرف حداقلی طراحی شده بود کـه بـه معنای طول عمر ۲۰ سال و طی مسافت ۳۰۰ هزار کیلومتری بود. این اتومبیل هیچ گاه تولید نشد.
۱۹۷۴ ۹۲۴ “World Record”
یکی از اهداف پورشه از معرفی مدل ۹۲۴، اسپرت بودن در عین بهره وری و کارایی بود. این مدل کـه از اسپویلری بزرگ در عقب اتومبیل سود می برد.
بـه منظور ثبت رکورد سرعت بلند مدت بطور میانگین ۱۵۵ مایل در ساعت «۲۵۵ کیلومتر در ساعت» برای ۱۰ هزار مایل «۱۶۰۹۳ کیلومتر» طراحی شده بود اما این آزمایش هیچ گاه انجام نشد.
۱۹۷۸/۷۹ ۹۹۵ Research Car
این اتومبیل بر اساس مدل ۹۲۸ ساخته شد و یکیدیگر از سفارش هاي وزارت پژوهش و فناوری کشور آلمان فدرال بود کـه مصرف سوخت اقتصادی و ایمنی بـه همراه سواری اسپرت را مدنظر داشت.
دو پیشرانه مختلف برای آن استفاده شدند؛ یک پیشرانه ۳ لیتری هشت سیلندر خورجینی با قابلیت غیر فعال کردن سیلندر و یک پیشرانه ۲.۲ لیتری چهار سیلندر. ترمزهای ضد قفل، جعبه دنده دو کلاچه و یک بدنه آلومینیومی کـه بنظر می رسد هرگز بـه فریم نارنجی خود متصل نشده از دیگر ویژگی هاي این ماشین بودند.
۱۹۸۲ ۹۵۹ Aerodynamic Study
شکوه مدل ۹۵۹ در اواخر دهه ۱۹۸۰ حاصل نمی شد مگر ان کـه پیش از تولید شرایط آیرودینامیکی این ماشین آزمایش میشدند. این مدل فایبرگلاسی فرانکن-۹۱۱ بـه تحقق این هدف کمک کرد.
۱۹۸۴ ۹۱۱ Carrera 3.2 Studie E19
علی رغم طراحی ظاهری قابل ستایش، ۹۱۱ یکی از آیرودینامیکترین خودرو هـای تولیدی محسوب نمی شد. این پروژه برای یافتن روش هایي بـه منظور افزایش هرچه بیشتر آیرودنامیک ۹۱۱ شکل گرفت کـه با تغییر:
طراحی شیشه، حذف راه آب باران، پایین آوردن چراغ ها و اضافه کردن پوشش چرخ ها حاصل شد. تعداد زیادی از این پیشرفت ها در مدل ۹۶۴ در اواخر دهه ۱۹۸۰ بکار گرفته شدند.
۱۹۸۴-۸۷ ۹۸۴ Sport Two Seat
پس از ۹۱۴ و پیش از باکستر، پورشه در پی معرفی اتومبیل دو نفره سبک وزن، اسپرت و مقرون بـه صرفه بود. این مدل مفهومی با سقف فولادی قابل جمع شدن، چهار چرخ متحرک و پیشرانه ۲ لیتری چهار سیلندر تخت کـه با هوا خنک می شد.
برهمین اساس شکل گرفت. اما با بروز بحران اقتصادی جهان و سقوط بازار بورس ایالات امریکا درسال ۱۹۸۷، این مفهوم هیچ گاه بـه واقعیت تبدیل نشد.
۱۹۹۳-۹۶ ۹۸۶ A4 Test Vehicle
در اواسط دهه ۱۹۹۰ و با التیام شرایط اقتصادی پورشه احیای مدل اسپرت دو نفره مقرون بـه صرفه را مدنظر قرار دارد. برای انجام تست امکان سنجی این پروژه در بدنه یک ۹۱۱ پیشرانه ۳.۲ لیتری ۲۰۷ اسب بخاری کررا کـه نیروی خود رابه محور عقب منتقل می کرد قرار داده شد.
مهندسان پورشه وزن و فاصله دو محور را تنظیم کردند تا ابعاد اتومبیل برنامه ریزی شده شکل بگیرد. این اتومبیل تستر هزاران مایل را بدون جلب توجه طی کرد.