خوردن هرروز دو عدد موز میتواند بسیار خوب باشد، موز میوه اي پرمصرف در بین خانواده ها هست که بیشترین تاثیر آن در متعادل کردن فشار خون هست. تعداد زیادی از افراد که به سبک زندگی سلامت روی می آورند، در ابتدا از طعم نه عمده مطلوب خوراکی هاي سالم شکایت میکنند. خوشبختانه تعداد افرادی که به چنین سبکهای سلامتی روی می آورند،
روز به روز در حال افزایش هست و همین امر نیز سبب شده، پژوهش هاي علمی فراوانی در این اساس به انجام برسد. گرچه حق با شماست چرا که با دقت به میزان چربی غیرمفید و قند کمتر موجود در خوراکی هاي سلامت، طعم انها برای تعداد زیادی از ذائقه ها عمده مطلوب به نظر نمیرسد اما این روند با اندکی صبر و جایگزین کردن مواد مناسب امکانپذیر هست.
انچه بخش سلامت روزیاتو برای تان برگزیده، بررسی فواید مصرف یکی از خوراکی هایي هست که اضافه بر داشتن قند کافی برای از بردن هوس شما برای خوردن انواع شیرینی ها و شکلات ها، فواید بسیار دیگری را نیز به همراه دارد. خبر بسیار خوب این هست که میتوانید در طول شبانه روز دو عدد از آن را میل کرده و از سایر خواص خوب آن نیز بهره مند شوید. با بررسی فواید خوردن روزی دو عدد موز با ما همراه باشید:
۱- فشار خون بالا را به نرمال کاهش میدهد
هر عدد موز با دارا بودن، حدود ۴۲۰ میلی گرم پتاسیم، به کاهش فشار خون می انجامد.
۲- سبب کاهش وزن میشود
موز مقادیر قابل توجهی، فیبر دارد. به همین علت نیز تا ساعت ها پس از خوردن آن احساس سیری خواهید کرد. همین طور نوعی نشاسته در موز وجود دارد که از افزایش وزن پیشگیری به عمل می آورد. موز قند خون را کاهش داده و حساسیت بدن به ساخت انسولین را نیز افزایش میدهد.
اگر سلول هاي بدن به انسولین حساسیت نداشته باشند، گلوکز را جذب نمیکنند و غده پانکراس نیز شروع به ساخت فراوان آن خواهد کرد. تجمع چربی نیز به میزان انسولین موجود در بدن مرتبط هست.
۳- خطر ابتلا به «آنمی» را کاهش میدهد
«آنمی» نوعی کم خونی هست که منجر به رنگ پریدگی، احساس خستگی و تنفس هاي بریده بریده میشود. کاهش گلبول هاي قرمز و کم شدن سطح هموگلوبین خون سبب ابتلا به این مریضی میشود.موز دارای مقادیر قابل توجهی آهن هست که سبب تحریک گلبول هاي قرمز خون میشود. همین طور «ویتامین ب۶» نیز دارد. این ویتامین، میزان گلوکز خون را تنظیم کرده و برای افراد مبتلا به آنمی نیز بسیار خوب هست.
۴- منجر به بهبود اوضاع تغذیه میشود
موز یکی از خوراکی هایي هست که به آسانی هضم میشود. نشاسته مقاوم موجود در موز هضم نشده و به سمت روده بزرگ، یعنی محل تجمع باکتری هاي خوب، نمیرود.
موز از جمله خوراکی هایي هست که حتی اگر فردی به سوزش و ورم معده نیز دچار باشد به راحتی میتواند آن را در رژیم خوراکی خود بگنجاند. به علاوه وجود بعضی از مواد معدنی موجود در آن سبب میشود که گزینش مناسبی برای مبتلایان به شکم روش باشد.
۵- میزان استرس را کاهش میدهد
موز به علت دارا بودن ماده اي به نام «تریپتوفان» به بهبود خلق و خوی افراد کمک میکند. این ماده به دریافت «سروتونین»، یعنی همان هورمون شادی آور کمک میکند.هر یک عدد موز به طور متوسط دارای ۲۷ میلی گرم منیزیم نیز هست. این ماده معدنی به بهبود اوضاع سلامت روان افراد کمک بسیار خوبی میکند.
۶- کمبود ویتامین در بدن را جبران میکند
به گزارش پارس ناز همانگونه که در موارد قبلی نیز اشاره شد، موز محتوی «ویتامین ب۶» هست. هر عدد موز به طور متوسط، ۲۰ درصد از میزان نیاز هرروز بدن به این ویتامین را فراهم سازی میکند. «ویتامین ب۶» به ساخت انسولین، هموگلوبین و آمینواسید انجامیده و تمامی این مواد در ساخت سلول هاي سلامت، خوب و موثر میباشند.
اگرچه اکثر ما تصور میکنیم، میوه هایي چون پرتقال و توت فرنگی، حاوی مقادیر قابل توجهی «ویتامین ث» میباشند اما بهتر هست بدانیم که موز به تنهایی میتواند ۱۵ درصد از «ویتامین ث» مورد نیاز بدن را فراهم سازی کند. این ویتامین یکی از انواع مهم آنتی اکسیدان به شمار میرود که با رادیکال هاي آزاد و زیان آور به مبارزه بر می خیزد. همین طور به حفظ سلامت سلول ها کمک کرده و سبب ساخت کلاژن نیز میشود.
۷- سطح انرژی تان را افزایش میدهد
پتاسیم موجود در موز از گرفتگی عضلات پیش گیری به عمل آورده و کربوهیدرات موجود در آن نیز، برای انجام فعالیت هاي سخت ورزشی انرژی لازم را در اختیارتان قرار میدهد.