اگر میخواهید خودتان و کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید ابتدا باید این 6 کار را انجام دهید تا از موفقیت خودتان مطمئن شوید. اگر از قسمت هاي اول یک سریال تلویزیونی خوشتان نیاید, آیا آن سریال را تا قسمت پایان تماشا میکنید؟ نه, زیرا احتمال این که ناگهان به آن علاقه مند شوید بسیار کم هست.
برخلاف سریال, شروع بد شما نمیتواند موجب متوقف شدن جلسه شود اما ده دقیقه اول میتوانید تعیین کننده شکست یا موفقیت شما در آن جلسه باشد.با خواندن این مقاله شما متوجه میشوید که در نخست یک معرفی چه کارهایی ضروری هست.
1. مخاطبانتان را بشناسید.
در جلسه معرفی حضوری شناختن مخاطبان آسان هست زیرا انها رو به روی شما نشسته اند, اما در تماس تلفنی یا چت شما نمیدانید چه کسانی به شما گوش میدهند, ممکن هست فقط مشتری یا مشتری با همراه چند سهامدار حضور داشته باشد.
شناختن مخاطبان بسیار ضروری هست زیرا گفتگو هاي شما باید براساس نیازها, خواسته ها و هدف هاي هر فرد باشد. ممکن هست مشتری از گذشته به شما اطلاع بدهد که چه کسانی در این جلسه حضور خواهندداشت, اما شما چشم براه اینکار نباشید و خودتان در ابتدای جلسه این سوال را بپرسید: «آیا امروز فقط من و شما گفتگو میکنیم
یا افراد دیگری نیز حضور دارند؟»اگر شمار افراد بالاتر از حد انتظار شما بود, از همۀ بخواهید خودشان را معرفی کنند و عنوان شغلی شان را بگویند.
2. صمیمیت ایجاد کنید.
گذشته از این که وارد بحث هاي اصلی جلسه شوید, کمی صمیمیت ایجاد کنید. داشتن لحن دوستانه و خودمانی از ابتدای جلسه بسیار مهم هست زیرا مشتری به گفتگو با شما و همکاری در جلسه علاقه مند میشود, هم*چنین با ایجاد این فضا مشتری سوال هایش را آسان تر بیان میکند. بنابراین نگرانی ها و مخالفت هایش باعث به نتیجه نرسیدن جلسه نمیشود.
به جای حرف هاي کلیشه اي مثل گفتگو درمورد آب و هوا, از وب سایت یا کسب و کارشان تعریف کنید. برای اینکار میتوانید از جملات زیر بهره گیری کنید.
* محصول جدیدتان را دیدم, فوق العاده به نظر میرسد. از چه چیزی برای تولید آن الهام گرفته اید؟
* من عاشق خدمات… شما هستم. به نظر میرسد که خیلی از شرکت ها این خدمات را ارائه نمیدهند.
3. یک حکم جلسه تنظیم کنید.
جلسه معرفی بدون داشتن فرمان جلسه مثل یک کلاف درهم پیچیده هست. زمانی که فرمان جلسه داشته باشید, مشتری هاي شما دقیقا میدانند که از چه حرف میزنید, مبحث بعدی شما چیست و چطور جلسه را تمام خواهید کر. این موضوع نه تنها باعث درک اکثر مشتری ها میشود بلکه با اینکار انها حس میکنند, بازرسی بیشتری دارند و در نتیجه شروع به گفتگو میکنند و شما از نظرات و دیدگاه هایشان باخبر میشوید.
از این طریق بهره گیری کنید: الف» هدف, ب» مزایا, ج» بررسی:
الف» هدف این جلسه را بیان کنید و بگویید درمورد چه مسائلی بحث خواهیدکرد.
ب» مزایا و منفعت ها را به مشتری توضیح بدهید و بگویید که این اطلاعات چطور به آن ها کمک خواهدکرد.
ج»آیا به موافقت رسیده اید یا خیر. از انها بخواهید که نظراتشان را در مورد جلسه بگویند.
این روش به شما کمک میکند که سریع تر به نتیجه دلخواهتان برسید.
4. از انها بخواهید که سوالاتشان را بپرسند.
جلسه معرفی باید دوطرفه باشد, زیرا هیچ چیزی به اندازه گفتگو هاي بی اتمام و یک طرف شما موجب خستگی و بی توجهی مشتری ها نمیشود. به جای تنها گفتگو کردن برای مدت طولانی, کوشش کنید با مشتری ها مصاحبه کنید و مطمئن شوید که آن ها میدانند شما از سوال پرسیدنشان پیشباز خواهید کرد.
بهتر هست که انها را به سوال پرسیدن تشویق کنید زیرا در غیر این صورت احتمال این که شما از مخالفت ها و اعتراض هایشان گذشته از این که دیر شود باخبر شوید, اکثر میشود.
شما میتوانید از جملات زیر بهره گیری کنید.
* هر سوالی که به ذهنتان میرسد, بپرسید. من اکثر از هرکسی به صدایم دلبستگی دارم اما اگر فقط من حرف بزنم شما خسته خواهید شد.
* هر زمانی که سوال داشتید بپرسید. من شاد میشوم اگر بتوانم اطلاعات بیشتری به شما بدهم یا قسمت ه مبهم را مجدد توضیح دهید.
5. اطلاعاتتان را بازبینی کنید.
خواسته مشتری و درکی که از موقعیت آن ها دارید را در یک تا سه جمله خلاصه کنید. بازبینی کردن بزرگترین دشواری های مشتری ها دو منفعت دارد؛ اول این که موجب انسجام در بحث هایتان میشود و دومین منفعت این هست که با اینکار شما میتوانید خصوصیت هاي خاص کالا یا خدماتتان راکه مربوط به این دشواری های هست
توضیح بدهید و آن ها را قانع کنید که کالا و خدمات شما برای انها خوب هست. زمانی که مشتری گفته هاي شما را تایید کرد وارد بحث شوید و بگویید: «بسیار خب, اکنون بیایید در مورد این که چطور محصولات «یا خدمات» ما به حل شما دشوار خواهدکرد, گفتگو میکنیم.»
6. «اختیاری» قرارداد بیعانه تنظیم کنید.
خیلی از افراد تا اتمام جلسه به قدم هاي بعدی اینکار فکر نمیکنند اما بهتر هست که شما یک قرداد تنظیم کنید زیرا با اینکار مشتری ها از مراحل بعدی باخبر میشوند و علاقه انها به ادامه کار اکثر میشود. بعد از اتمام جلسه قرارداد را به انها بدهید و نظرشان را جویا شوید. دو احتمال وجود دارد:
الف» انها موافقت میکنند و شما به طور کامل از مراحل بعد از اتمام جلسه اطلاع دارید.
ب» آن ها مخالفت میکنند که در این صورت شما وقت کافی برای بررسی علت مخالفت و اعتراض آن ها دارید و میتوانید آن ها را متقاعد کنید.