در بیوگرافی عباس کیارستمی این هنرمند، عکاس و فیلمساز ایرانی آمده که او در تاریخ 1 تیر 1319 و در شهر تهران چشم به جهان هستی گشود. وی لقب یکی از تاثیرگذارترین سینماگران دنیا را در جامعه هنری به خود اختصاص داد. البته وی علاوه بر کارگردانی در عرصه های مختلف از جمله آهنگسازی، تدوین، طراحی صحنه، طراحی لباس، طراحی پوستر، رهبری اپرا و بازیگری فعالیت داشته است.
بیوگرافی عباس کیارستمی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته نقاشی و در مقطع لیسانس فارغ التحصیل گردیده است. وی از سال 1348-1349 دوران هنری خود در عرصه سینما را آغاز نمود. این هنرمند یکی از فعالان حوزه سینما در ایران و جهان می باشد که آثار وی مورد استقبال منتقدان ایرانی و برنامه های هنری، فستیوال ها و جشنواره های خارجی قرار گرفته است.
از آثار معروف این هنرمند پیشکسوت می توان به “سه گانه کوکر یا سه گانه زلزله” در سال 1370 و “طعم گیلاس” در سال 1377 اشاره کرد. از ویژگی های آشکار فیلم های آقای کیارستمی می توان به دیالوگ های عاشقانه، حضور کودکان در نقش قهرمان داستان، بهره گیری از محیط و زندگی ساده و روایت مستندگونه فیلم اشاره کرد.
در بیوگرافی عباس کیارستمی آمده حرفه اصلی هنری این هنرمند محبوب، همان نقاشی است. زیرا همه دوران نوجوانی را با نقاشی کردن و آموختن این حرفه سپری کرد و نخستین جایزه خود را در سن 18 سالگی و در مسابقه نقاشی کسب نمود.
سپس در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران پذیرفته شد و به همین دلیل آموختن نقاشی و طراحی گرافیک را در اولویت قرار داد. البته در کنار تحصیل برای تامین خرج دانشگاه و نیازهای روزمره در پلیس راهنمایی رانندگی استخدام شد.
آقای کیارستمی علاوه بر صنعت سینما در عرصه های دیگر هنری از جمله طراحی گرافیک، موسیقی، عکاسی و شعر نیز فعالیت داشت.
در بیوگرافی عباس کیارستمی آمده که این چهره شناخته شده ایرانی در سال 1347-1348 با پروین امیرقلی زندگی مشترک تشکیل داد. حاصل ازدواج آنها دو پسر به اسم های احمد و بهمن می باشد. این زوج در سال 1360-1361 از یکدیگر جدا شدند.
آقای کیارستمی از جمله کارگردان های ایران بود که پس از انقلاب همچنان در وطن ماند. زیرا دلیل اصلی اکثر موفقیت های خود را زادگاهش می داند. همچنین ماندن در وطن انرژی بیشتری جهت ساختن فیلم هایش به وی داده و از این طریق به زندگی حرفه ای خود ادامه داده است.
باتوجه به بیوگرافی عباس کیارستمی، این هنرمند سرشناس در سال 1340 برای آتلیه 7 و تعدادی موسسه دیگر به آگهی بازرگانی و طراحی جلد کتاب پرداخت. سپس با گذشت 6 سال مشغول به ساخت تیتراژ فیلم در سازمان نگاره شد.در واقع این نقطه شروع موفقیت های آینده آقای کیارستمی محسوب می شد.
همان جایی که تیتراژ فیلم هایی از جمله رضا موتوری، قیصر، وسوسه شیطان توسط وی ساخته شده بود. نخستین تجربه او در حوزه فیلمسازی به سال 1349 و فیلم کوتاه “نان و کوچه” باز می گردد که در جایی زیر نظر بخش سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساخته شد.
اما فعالیت هنری حرفه ای این کارگردان در سال 1353 با ساخت فیلم “مسافر” آغاز گردید. از آثار سینمایی و تلویزیونی آقای کیارستمی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
بیماری و مرگ عباس کیارستمی
این هنرمند در تاریخ 7 فروردین 1395 به دلیل تشدید مشکلات جسمی در بیمارستان بستری شد. سپس بیماری سرطان دستگاه گوارش وی تایید گردید و به دلیل خونریزی داخلی از 4 عمل چراحی جان سالم به در برد. سپس برای ادامه درمان و به کمک آمبولانس هوایی کمپانی MK2 به فرانسه فرستاده شد.
اما چند روز پس از رسیدن و با لخته شدن خون در رگ هایش دچار سکته مغزی شد و در پاریس دار فانی را وداع گفت. پیکر بی جان این هنرمند در 18 تیر از فرانسه به ایران فرستاده شد و مراسم خاکسپاری آن در 20 تیر در گورستان توک مزرعه لواسان برگزار گردید.
فیلمی ایرانی “شیرین” به کارگردانی عباس کیارستمی در سال 1387 ساخته شد. تمام هنرپیشگان این فیلم به غیر از ژولیت بینوش، ایرانی و در حوزه سینمای ایران مشغول به کار بودند. همچنین در این فیلم زنان بازیگر در مقابل دوربین قرار گرفته و واکنش ها و نگاه های خود را هنگام تماشای داستان افسانه ای و عاشقانه خسرو و شیرین به نمایش می گذارند.
آقای کیارستمی در فیلم “شیرین” از بازیگرانی از جمله آتنه فقیه نصیری، آزیتا حاجیان، آفرین بیانی، افسانه بایگان، افسانه چهره آزاد، الناز شاکردوست، الناز فیروزآذر، الیکا عبدالرزاقی، باران کوثری، باران زمانی، بهاره افشاری و… دعوت به عمل آمده است.