پارس ناز پورتال

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

یکی از فاکتورها و معیارهای اصلی برای گوگل که تجربه کاربری و یا به اصلاح UX را به طور ویژه و خاص اندازه گیری می کند تا وضعیت یک وب سایت از نظر کاربری مشخص شود، توسط ابزار جدید در سرچ کنسول به نام Core Web Vitals بررسی خواهد شد.کارشناسان ما در مجموعه پیام آوران پارسیان با ارائه این مقاله در نظر دارند تا شما عزیزان را با جزئیات بیشتر Core Web Vitals در سرچ کنسول و نحوه بررسی آن بیشتر آشنا کنند.

 

Core Web Vitals چیست؟

Core Web Vitals در زبان فارسی به نام هسته حیاتی گوگل شناخته می شود، به دلیل اهمیت UX در گوگل، از فاکتورهای مهم SEO برای رتبه بندی سایت به شمار می آید. در سال های اخیر، تحلیل رفتار کاربران در صفحات مختلف وبسایت ها برای گوگل اهمیت زیادی پیدا کرده است.

 

Core Web Vitals با Page Experience چه ارتباطی دارد؟

همانطور که می دانید Page Experience یکی از فاکتورهای گوگل بوده که در سال 2021 برای بررسی و بهبود تجربه کاربری مورد استفاده قرار گرفته شده است. پس می توان گفت که Core Web Vitals یکی از معیارهای Page Experience محسوب می شود.

 

در واقع Core Web Vitals به همراه عوامل دیگری مانند وجود SSL، موبایل فرندلی بودن، امنیت بالا و عدم وجود پاپ آپ های مزاحم، به همراه هم معیارهای Google Page Experience در سئو سایت را تشکیل می دهند که در تصویر زیر بهتر می توانید آن را درک کنید:

 

این مورد را هم باید اضافه کنیم که اهمیت سئو یا بهینه سازی کردن سایت از آنجا ناشی می شود که اکثر مردم از موتورهای جستجو برای رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده میکنند و اهمیت بهینه سازی جایی به اوج خود میرسد که اکثر مردم فقط به صفحه‌ی اول نتایج جستجو نگاه میکنند. بنابراین برای داشتن ترافیک بالا از طرف موتورهای جستجو، این مسئله الزامی است که سایت شما در صفحه‌ی اول نتایج جستجو قرار گیرد.

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

ارتباط فاکتور Core web vitals و Page Experience

عوامل تاثیرگذار در Core Web Vitals کدامند؟

به صورت کلی 3 عامل موثر در Core Web Vitals وجود دارد. LCP، FID و  CLS. این فاکتورها توسط مرورگر استاندارد گوگل کروم سنجیده می شود و استفاده زیاد کاربران از این مرورگر باعث شده تا این مرورگر، به ابزار خوبی برای تحلیل رفتار کاربران برای گوگل تبدیل شود.در ادامه به معرفی جزئی تر هر یک از عوامل تاثیرگذار در Core Web Vitals خواهیم پرداخت:

 

Largest Contentful Paint (LCP) چیست؟

همانطور که از نام آن پیداست، LCP زمانی است که بزرگترین محتوای صفحه لود شود. این محتوا می تواند عکس، نوشته، یا محتوای گرافیکی باشد.گوگل در سرچ کنسول برای LCP زیر 2.5 ثانیه، امتیاز GOOD را در نظر می گیرد. همچنین گوگل سرچ کنسول برای 2.5 تا 4 ثانیه امتیاز NEED IMPROVEMENT و برای بیشتر از 4 ثانیه امتیاز POOR یا ضعیف را در نظر می گیرد.

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

LCP در سئو

First Input Delay (FID) در Core Web Vitals چیست؟

این فاکتور به تاخیر مربوط می شود. FID به معنی مدت زمانی است که طول می کشد یک کاربر با سایت تعامل برقرار کند و یک پاسخ را در مرورگر خود دریافت کند. به عنوان مثال اگر دکمه ای برای ارسال فرم یا یک لیست بازشو در سایت وجود دارد، باید پس از کلیک کاربر بر روی آن ها با سرعت خوبی واکنش و پاسخ نشان دهند.

 

گوگل در سرچ کنسول برای FID زیر 100 میلی ثانیه، امتیاز GOOD را در نظر می گیرد. همچنین گوگل سرچ کنسول برای 100 تا 300 میلی ثانیه امتیاز NEED IMPROVEMENT و برای بیشتر از 300 میلی ثانیه امتیاز POOR یا ضعیف را در نظر می گیرد.

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

FID در سئو و کاربردهای آن

Cumulative Layout Shift (CLS) چیست؟

فاکتور CLS به معنی ثابت و پایدار ماندن وضعیت سایت در حین لود است. به طور مثال اگر کاربر روی گزینه ای کلیک می کند، ظاهر صفحه نباید به هم ریخته و غیر قابل استفاده شود.گوگل در سرچ کنسول برای CLS با توجه به مشکلات سایت، اقدام به نمره دهی می کند. نمره زیر 0.1، برابر با امتیاز GOOD است. همچنین گوگل سرچ کنسول برای نمره 0.1 تا 0.25، امتیاز NEED IMPROVEMENT و برای نمره بیشتر از 0.25 امتیاز POOR یا ضعیف را در نظر می گیرد.

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

CLS  و کاربردهای آن در سئو

ابزارهای مهم Core Web Vitals در سئو کدامند؟

ابزارهای لازم برای بررسی Core Web Vitals شامل موارد زیر می باشد که با استفاده از این ابزارها می توانید 3 عامل معرفی شده CLS، LCP و FID  را به راحتی بررسی کنید.

 

* Chrome User Experience Report

* PageSpeed Insights

* Google Search Console (Core Web Vitals report)

* Web-vitals JavaScript library

* LightHouse

* dev

* Web Vitals Extension

 

در بین ابزارهای معرفی شده گوگل سرچ کنسول و همینطور Google PageSpeed Insights بیشتر دردسترس بوده و کاربردی تر می باشد.

 

تاثیر Core Web Vitals در بهینه سازی سایت چیست؟

بعضی صفحات شما از نظر Core Web Vitals وضعیت مناسبی نداشته باشند اما از نظر رنکینگ در گوگل رتبه های بسیار خوبی داشته باشند. دلیل آن همان مقایسه با رقبا است. زمانی که رقبای شما امتیاز پایین تری در Core Web Vitals دارند، گوگل به شما رتبه بهتری خواهد داد. پس این نکته را توجه داشته باشید که لازم نیست نگاه ایده آل گرایانه به Core Web Vitals داشته باشید. توجه به آن خوب است اما باید رقبای خود را نیز بررسی کنید.

 

نحوه کار با Core Web Vitals در سرچ کنسول به چه صورت است؟

برای کار با Core Web Vitals در سرچ کنسول باید طبق موارد زیر پیش بروید:

 

* وارد سرچ کنسول شوید

 

* در منوی سمت چپ بر روی گزینه Core Web Vitals کلیک کنید

 

* با کلیک بر روی این گزینه با نموداری رو به رو خواهید شد که که در دو حالت Desktop و Mobile نمایش داده خواهد شد که همانطور که می دانید نتایج بر روی هر یک از نسخه ها Desktop و Mobile و بسیار متفاوت می باشد

 

* رنگ قرمز به معنی صفحات ضعیف (Poor URLs) ، رنگ زرد به معنی صفحاتی است که نیاز به بهبود دارند (Need improvement) ، و رنگ سبز به معنی صفحات خوب (Good URLs) است که تمام معیارها در آن رعایت شده است.

Core Web Vitals در سرچ کنسول چیست و نحوه بررسی آن چگونه می باشد؟

Core Web Vitals در موبایل و دسکتاپ

تنها کافیست بر روی هر یک از گزینه های دسکتاپ و یا موبایل کلیک کنید تا گزارش ها به صورت جزئی تر برای شما نمایش داده شود. در پایین این نمودار، اطلاعات صفحات شما قابل مشاهده است. می توانید کدام صفحات مشکل CLS ،LCP و یا FID دارند. با کلیک روی هر کدام از آن ها تمام صفحاتی که آن مشکل را دارند برای شما دسته بندی شده و می توانید به بررسی و حل این مشکلات بپردازید.

 

بررسی Core Web Vitals در Google Page Speed Insights

تنها کافیست با وارد شدن در وب سایت Google Page Speed Insights آدرس صفحه مورد نظر خود را در کادر موجود وارد کرده تا صفحه آنالیز صفحه خود را مشاهده کنید. اما این آنالیز، معیار دیگری را نیز بررسی می کند و آن FCP است. FCP به زمان لود اولین المان صفحه اشاره دارد.

 

همانطور که می دانید برای داشتن وب سایتی بهینه باید تمام قوانین سئو را رعایت کنید. قبل از هر چیز طراحی سایت نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده که باید به تمام نکات آن توجه داشته تا بتوانید وب سایتی با طراحی مناسب و خوب داشته باشید.

 

طراحی سایت اولین مرحله ورود به تجارت آنلاین است، زمانی بود که داشتن وب سایت تنها یک روش مدرن اطلاع رسانی بود اما با وجود 36 میلیون مصرف کننده اینترنت در ایران دیگر داشتن سایت امری ضروری و غیر قابل انکار است. این روز ها بیشتر مشتریان یا کارفرمایان کمتر وارد شرکت های ما می شوند و بیشتر از هر روش دیگری با سایت ما ارتباط می گیرند. پس طراحی سایت کار آمد بیشتر از دکور شرکت و عوامل محیطی موجب جذب کارفرما می شود.

 

سخن پایانی

رعایت موارد بهینه سازی سایت از نکات مهمی است که همواره باید مد نظر داشته باشید. از این رو همواره توصیه ما این است که در زمینه طراحی سایت و سئو تجربه های لازم را کسب کنید. در کنار آن نیز بهترین راه این است که بررسی تمامی موارد وب سایت خود را به کارشناسان با تجربه بسپارید.

 

شرکت پیام آوران پارسیان یکی از شرکت های با تجربه در زمینه طراحی سایت و سئو می باشد که می توانید صفر تا صد وب سایت کسب و کار خود را به این مجموعه (www.papgroup.ir) بسپارید.شرکت پیام آوران پارسیان از ابتدای سال 1389 به عنوان اولین شرکت تابعه گروه نرم افزاری پارسیان، فعالیت خود را درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) سازماندهی و متمركز نموده است.

 

این شركت هم اكنون در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و 2 شركت وابسته در زمینه مدیریت‌، نظارت، مشاوره، ارائه محصولات و خدمات و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های ICT، حضوری فعال و مؤثر در بازار داخلی، با رویكرد حضور در عرصه‌های کشوری دارد.