در بیوگرافی پروفسور کمال سرابندی آمده نویسنده، پژوهشگر، عضو شورای مشورتی ناسا، مدیر آزمایشگاه پرتوافشانی دانشگاه میشیگان آمریکا، استاد مهندسی علوم کامپیوتر و استاد مهندسی برق در تاریخ 14 آبان 1335 با ملیت ایرانی-آمریکایی و در شهر زابل چشم به جهان هستی گشود.
پروفسور کمال سرابندی در سال 1359 از دانشگاه صنعتی شریف تهران در رشته مهندسی برق و در مقطع لیسانس فارغ التحصیل گردیده است. همچنین مدرک فوق لیسانس خود را در همین دانشگاه و در رشته ریاضی کاربردی اخذ نمود. سپس در سال 1359-1363 به عنوان مهندس ماکروویو در مرکز تحقیقات مخابرات ایران مشغول به کار بود.
پروفسور سرابندی از دانشگاه میشیگان ایالات متحده آمریکا نیز مدرک دکترای مهندس برق را نیز گرفت. این نابغه ایرانی، 18 مدرک دکترای افتخاری را اخذ نموده و در حوزه علمی به یکی از شاخص ترین و ماندگارترین چهره های برتر جهان تبدیل شده است.
در بیوگرافی پروفسور کمال سرابندی آمده که وی زاده طایفه سربندی شهرستان زابل در استان سیستان و بلوچستان است. البته خانواده پدری وی هم اکنون ساکن شهرستان کرج می باشند.
در بیوگرافی پروفسور کمال سرابندی آمده بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه شریف تهران در رشته مهندسی برق و در مقطع فوق لیسانس با هدف ادامه تحصیلات، کشور آمریکا را برای مهاجرت بر می گزیند. سپس در اوایل ساکن شهر میشیگان شده و در دانشگاه ایالتی میشیگان شهر آن آربور به تحصیلات خود در رشته ریاضی کاربردی می پردازد. بنابراین در سال 1365 و در این رشته مدرک فوق لیسانس خود را اخذ می نماید.
وی دوباره با هدف ادامه تحصیل وارد دانشگاه میشیگان شده و در سال 1368 در رشته برق مدرک دکترای خود را می گیرد. البته آقای سرابندی در زمینه های متعددی به تحصیل پرداخته و تا به امروز موفق به کسب 18 مدرک دکترای افتخاری در رشته های علم الکترونیک، علم رادار و علم ریاضیات شده است.
در بیوگرافی کمال سرابندی آمده که در سال 2000 و در دانشگاه میشیگان به عنوان مدیر آزمایشگاه پرتو افشانی در تیم مهندسی علوم کامپیوتر و برق منصوب گردید. سپس تا سال 2021 به فعالیت خود در این آزمایشگاه پرداخت. البته این آزمایشگاه به مدت 6 دهه در توسعه و پیشرفت زمینه الکترومغناطیسی کاربردی نقش اساسی داشته است.
پروفسور سرابندی در سال 2006 از سوی مدیر ناسا به عضویت شورای مشورتی ناسا برگزیده شد. وی تا سال 2010 و در دو دوره متوالی در این شورا عضو بود.
پروفسور کمال سرابندی در گروه مهندسی علوم کامپیوتر و برق دانشگاه میشیگان به عنوان استاد مهندسی روفوس تیزدیل فعالیت داشته و در EECS نیز استاد ممتاز دانشگاه فواز تی اولابی بوده است. همچنین دانشجویان phD که زیر نظر وی فارغ التحصیل گردیده اند تعداد آنها 62 نفر هستند.
البته بسیاری از دانشجویان مقطع فوق لیسانس و فوق دکترای را نیز سرپرستی کرده است. همچنین زمانی که شخصی جهت تحصیل در سه رشته پروفسوری علوم الکترونیک، علوم رادار و علم ریاضیات اقدام می نماید به تاییدیه پروفسور سرابندی نیاز دارد. زیرا تنها از این طریق می تواند مدرک خود را بگیرد.
این نابغه ایرانی علاقه مند به تحقیق در زمینه های مختلف از جمله کوچک سازی آنتن، انتشار امواج الکترومغناطیسی، متا مواد و سنجش از راه دور رادار امواج میلیمتری و مایکروویو می باشد.
همچنین در حوزه انتشار امواج در رسانه های تصادفی، سیستم های رادار، حسگرهای مایکروویو و مدل سازی کانال های ارتباطی از تجربه 25 ساله برخوردار است.
پروفسور کمال سرابندی یکی از محققین و رهبران در حوزه ماکروویو و اسباب آلات کنترل از راه دور می باشد. وی یک روش عملی و علمی در مهندسی مایکرویو ایجاد نموده که ظرفیت در زمینه مایکرویو رادار افزایش داده است. البته این روش کاربردی جزء دقیق ترین و پیشرفته ترین مدل های ریاضی به شمار می رود.
آقای سرابندی با بهره وری از سیستم های نوین تصویری رادار به تجسس و تحقیق در اطراف کره خاکی و فضای سبز نیز اقدام کرده است. البته کار پیشگامانه این نابغه ایرانی در گسترش مدل های پراکندگی الکترومغناطیسی پیچیده جهت دستیابی به اهداف طبیعی، طراحی رادارهای پلاریمتری و راه حل های معکوس آنها جهت نظارت بر رطوبت خاک، پوشش گیاهی و برف نقش پررنگی ایفا کرده است.
آقای سرابندی جزء نخستین کسانی بود که ارتباط مابین حوزه های منسجم و نامنسجم قطب سنجی راداری را ایجاد کرد. وی تنها و اولین مخترع هواپیمای بدون سرنشین رادار گریز در جهان می باشد. پس همین دروس جدید را جایگزین دروس قدیمی در مقاطع دکترا و فوق دکترا کرده است.
این دانشمند ایرانی موفق به تالیف یک کتاب درسی درباره الکترومغناطیسی شده که در دسترس دانشجویان سال نخست تحصیلات تکمیلی قرار داده است. البته همه محققان و دانشجویان سراسر جهان به صورت رایگان می توانند به این کتاب دسترسی داشته باشند.
همچنین 770 مقاله کنفرانسی و 325 مقاله در انواع مجلات داوری به نشر رسیده است. البته در سال های گذشته توسط پروفسور سرابندی و دانشجویانش تعدادی مقاله مشترک از سمپوزیوم های بین المللی نشر یافته و همراه با دانشجویانش، 35 جایزه جهت مقاله برتر برنده شده است.
پروفسور کمال سرابندی با کسب 18 دکترای افتخاری مختلف در رشته های علم ریاضیات، رادار و الکترونیک موفق به کسب جوایز متعددی شده که به شرح زیر می باشند.