استفاده از لوازم آرایش به دلیل اینكه حاوی مواد شیمیایی است، مضرات خاص خود را داشته و مصرف آن در درازمدت ایجاد عوارضی مانند چین و چروك و خشكی پوست میکند. حال تصور كنید كه نوع تقلبی این لوازم که به وفور در بازارهای ایران یافت میشود چه آسیبهای جدیتری را بر نواحی پوست، مژهها، ابروها و موها وارد میکند و موجب پشیمانی مصرف کنندگان شده و این مثل قدیمی که آمد ابروهایش را درست کند، زد چشمش را کور کرد تداعی میکند.در این زمینه دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو با بیان اینکه به طور کلی مواد به كار رفته در لوازم آرایشی مانند مواد رنگی، نگه دارنده یا محافظ و مواد خوشبو کننده، معطر و الکل، بالقوه آلرژیزا و حساسیتزا است، میافزاید: لوازم آرایشی تقلبی از نوع دستساز که به وفور در بازار وجود دارد بیش از لوازم آرایشی معتبر ایجاد حساسیت کرده و عوارض پوستی برجای میگذارد. وی میگوید: بیشترین ناحیهای که دچار آلرژی ناشی از مواد آرایشی میشود، نواحی دور چشم است. زیرا پوست این ناحیه و نواحی پلک و دور ابرو فقط یک لایه اپیدرم دارد و در نتیجه بسیار حساس، نازک و آسیبپذیر است.
بعد از این نواحی، به ترتیب نواحی لبها و دور لب و پس از آن چانهها و برجستگی چانه و کناره بینی دارای بیشترین احتمال ایجاد حساسیت است. این عضو انجمن متخصصان پوست ایران و آمریکا در خصوص عوارض ناشی از حساسیت لوازم آرایشی به ویژه از نوع تقلبی آن بر پوست اظهار میکند: این ضایعات به صورت قرمزی، پوسته پوستهشدن، خشکی و خارش به همراه التهاب و سوزش نمایان شده و توصیه بر این است که هر نوع ماده آرایشی- بهداشتی که برای بار اول استفاده میشود، قبل از استفاده بر سطح داخلی پوست آرنج مالیده شود و به مدت 20 تا 30 دقیقه باقی بماند و اگر واکنش حساسیتی از قبیل قرمزی، خارش، تغییر رنگ یا سوزش ایجاد نشد، میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
دائر با بیان اینکه لوازم آرایشی تقلبی آنقدر با مهارت ساخته میشود که تشخیص آن با نوع اصل به سختی امکانپذیر نیست،در خصوص مواد مضر تشکیلدهنده لوازم آرایشی تقلبی میگوید: بسیاری از رژلبها دارای سرب بیش از حد مجاز و آرسنیک است که خطر مسمومیت خونی ایجاد کرده و تاثیرات سویی روی کبد، کلیه و مسیر گوارش باقی میگذارد و به طور حتم عوارض پوستی ایجاد میکند.همچنین انواع ریمل، سایه چشم، رژگونه، رژلب و فوندوشنهای تقلبی میتواند در ایجاد حساسیت مؤثر باشد. از طرفی هر چقدر هم که مواد تشکیلدهنده لوازم آرایشی دارای غلظت باشد اثرات مخربتری را بر جای میگذارد.
این عضو انجمن لیزر پزشکی ایران درباره استفاده بهینه از وسایل آرایشی که کمترین آسیب را روی پوست وارد کند، میگوید: آرایش نباید به مدت طولانی در صورت باقی بماند و لازم است پس از 5/1 تا 2 ساعت پاک شود تا فرصت برای بازسازی، تنفس و بازشدن روزنههای پوست فراهم شود و برای پاک کردن مواد آرایشی از صورت بهتر است از شیر پاککنها یا محصولات پاککننده آرایش که از کیفیت آن اطمینان وجود دارد، استفاده کرد. دائر همچنین درخصوص عوارض لوازم آرایشی تقلبی و نامرغوب اظهار میکند: به طور مکرر افرادی را مشاهده میکنیم که در اثر استفاده از لوازم آرایشی تقلبی و دیگر لوازم آرایشی دچار آلرژی شده و حتی با عوارضی مانند عفونت در نواحی پوست مواجه میشوند که درمان این گونه عوارض پیچیده بوده و نیاز به صبر و تحمل دارد.