پارس ناز پورتال

4 ولیدیتور ترون برای استیکینگ ترون

4 ولیدیتور ترون برای استیکینگ ترون

استیکینگ ارز ترون یک روش بدون دردسر برای دارندگان این رمز ارز است تا علاوه بر مشارکت در تامین امنیت شبکه، سودآوری هم داشته باشند. استیکینگ یا سپرده‌گذاری توسط ولیدیتور این شبکه (Tron Validator) انجام می‌شود. اما نحوه انتخاب و شناسایی آن‌ها بر چه اساسی خواهد بود؟ در ادامه مطلب به معرفی 4 ولیدیتور برای استیکینگ ارز TRX می‌پردازیم.

 

نقش ولیدیتور در استیکینگ ترون

 

استیکینگ (Staking) فرایند قفل­کردن یا نگهداری ارزهای دیجیتال در یک بلاکچین اثبات سهام (PoS) مانند ترون است. ولیدیتورها همان نودها یا گره‌های مخصوصی هستند که مسئولیت تدارک زیرساخت لازم برای تایید بلوک‌های جدید و اضافه کردن آن‌ها به بلاکچین را بر عهده دارند.

 

ولیدیتورها بلوک‌های جدید را به شبکه بلاکچین اضافه کرده و در ازای این کار پاداش دریافت خواهند کرد. آن‌ها در واقع اعتبارسنج‌هایی هستند که در رای‌گیری‌های حاکمیتی شبکه شرکت می‌کنند و به پیشنهادها رای می‌دهند. ارزیابی ولیدیتورها با توجه به اندازه سپرده یا دارایی‌هایی انجام می‌شود که در شبکه بلاک چین قفل کرده‌اند.

 

4 ولیدیتور برتر برای استیکینگ TRON

 

در این بخش به معرفی چهار گزینه ایده‌آل و مناسب به عنوان ولیدیتور ترون می‌پردازیم و نقاط قوت و ضعف آن‌ها را مشخص می‌کنیم.

 

1. صرافی‌های ارز دیجیتال (Crypto Exchanges)

 

صرافی‌های ارز دیجیتال را باید راحت‌ترین گزینه به ‌عنوان ولیدیتور به حساب آورد. چرا که نگرانی‌ها را در رابطه با مدیریت و نگهداری کلیدهای خصوصی، فرایند استیکینگ و پیدا کردن ابزارهای تخصصی از میان برمی‌دارند. صرافی‌هایی مانند کوین­بیس (Coinbase) و بایننس (Binance) را باید بهترین صرافی‌ها در این زمینه به حساب آورد.

 

۲. توسعه‌دهندگان پروتکل (Protocol Developers)

توسعه‌دهندگان پروتکل علاوه بر اعتبارسنجی، پشتیبانی از شبکه‌های بلاکچین را هم بر عهده دارند. آن‌ها از آگاهی کامل در مورد شبکه برخوردار هستند. آن‌ها در توسعه شبکه هم فعالیت دارند، بنابراین می‌توانند بخشی از هزینه‌های استیکینگ شما را سرمایه‌گذاری کنند.

 

بنابراین یک توسعه‌دهنده پروتکل به ‌عنوان ولیدیتور ترون بخشی از هزینه سرمایه‌گذاری شما را برمی‌دارد و دوباره آن را در پروتکل استیکینگ قرار می‌دهد تا سودآوری بیشتری داشته باشید. بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف توسعه‌دهندگان پروتکل این است که از تعداد محدودی شبکه‌های بلاکچین پشتیبانی می‌کنند.

 

بهترین توسعه‌دهندگان پروتکل و فعال به‌ عنوان ولیدیتور ارز TRX شامل Certus One، Chorus One، Cryptium Labs و Figment Networks هستند.

 

3. زیرساخت‌های خالص (Pure Infrastructure)

بهترین گزینه برای اعتبارسنجی در شبکه‌های بلاک چین اثبات سهام (PoS) را باید استفاده از زیرساخت‌های خالص دانست. زیرا این ولیدیتورها به درک کامل از توسعه اکوسیستم‌های مبتنی بر اجماع اثبات سهام دست یافته‌اند.

 

در واقع زیرساخت‌های خالص با تجزیه و تحلیل به این موضوع پی می‌برند که کدام شبکه‌های بلاک چین اثبات سهام در مرحله توسعه بهتری قرار دارند. معایب زیرساخت‌های خالص به‌ عنوان ولیدیتور این است که توانایی پاسخ‌گویی پایینی برای سوالات در مورد شبکه‌های بلاک چین خاص دارند.

 

افراد خواهان استفاده از زیرساخت‌های خالص به ‌عنوان ولیدیتور ترون می‌توانند از زیرساخت‌هایی مثل  Staked،BisonTrils و Stakefish بهره ببرند.

 

۴. اعتبارسنج‌های فردی (Individual Validators)

اعتبارسنج‌های فردی، معمولا یک تا چهار نفر هستند که در یک تا تعدادی محدود از شبکه‌های بلاک چین فعال هستند. مهم‌ترین مزیتی که دارند این است که می‌توانند همه خواسته‌ها و سوالات نمایندگان خود را پاسخ دهند. اعتبارسنج‌های فردی برای تمرکززدایی از شبکه‌های بلاک چین بسیار موثر و مفید هستند.

 

این ولیدیتورها یک ضعف مهم دارند و آن پشتیبانی و نظارت کم‌تر بر روی آن‌ها نسبت به سایر اعتبارسنج‌های سه‌گانه فوق است. چرا که سطح عملیاتی آن‌ها مقیاس کوچک‌تری در مقایسه با سایر اعتبارسنج‌ها دارد. اگر می‌خواهید از این اعتبارسنج‌ها به ‌عنوان ولیدیتور ترون انتخاب کنید، اعتبارسنج Chainflow می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

 

ترون (TRX) چیست؟

TRON یک شبکه غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین با ارز دیجیتال بومی خود به نام ترونیکس یا TRX است. جاستین سان شبکه Tron را در سال 2017 و در ابتدا به ‌عنوان یک توکن ERC20 در شبکه اتریوم ایجاد کرد.

 

سپس آن را در سال 2018 به شبکه خود مهاجرت داد. شعار اصلی Tron «تمرکززدایی از وب» است که ارائه راه‌های غیرمتمرکز برای مصرف رسانه و توزیع محتوا را هدف قرار می‌دهد. بنابراین نیاز به یک واسطه متمرکز از صنعت رسانه را رد می‌کند.

 

کاربران می‌توانند از ارز دیجیتال TRX برای تقویت برنامه‌های میزبانی‌شده خود در شبکه و همچنین سپرده‌گذاری (استیکینگ) یا ذخیره‌سازی ارزش استفاده کنند. علاوه بر این، شبکه Tron از استیبل کوین‌هایی مثل تتر (USDT) و یو اس دی کوین (USDC) پشتیبانی می‌کند.

 

ترون همچنین می‌خواهد منعطف‌ترین بلاک چین باشد تا بتواند قراردادهای هوشمند را به خوبی اجرا کند. به‌ همین دلیل، ماشین مجازی اختصاصی خود با نام TVM را معرفی کرد تا توسعه‌دهندگان بتوانند برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی آن بسازند.

 

TRON همچنین با شبکه JUST (شاخه‌ای از TRON که شامل بسته‌ای از پروژه‌های مالی مبتنی بر قرارداد هوشمند است) به چشم‌انداز مالی غیرمتمرکز (DeFi) هم نیم‌نگاهی دارد.

4 ولیدیتور ترون برای استیکینگ ترون

آیا ترون سرمایه‌گذاری خوبی است؟

 

ترون از نظر ارزش بازار در بین ارزهای دیجیتال برتر بازار قرار دارد. بنابراین مطمئنا پتانسیل خوبی دارد که آن را به عنوان یک سرمایه‌گذاری خوب در میان ارزهای دیجیتال در نظر بگیریم. TRON از پرکاربردترین بلاک چین‌ها است و بیش از 85 میلیون حساب کاربری دارد. این شبکه تاکنون بیش از سه میلیارد تراکنش را پردازش کرده است.

 

با این حال، TRON هنوز هم یک سرمایه‌گذاری دارای ریسک است و رقبای قدرتمندی هم دارد. بنابراین اگر تصمیم به خرید ترون دارید، در ابتدا بخش کوچکی از سبد خود را به آن تبدیل کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که برای نوسانات قیمت TRON هم آمادگی دارید. زیرا قیمت همه ارزهای دیجیتال می‌تواند تا حدی نوسان داشته باشد.

 

جمع‌بندی

 

انتخاب نوع ولیدیتور برای استیکینگ به ارز دیجیتال شما بستگی دارد. مثلا ولیدیتور مورد نظر شما باید از شبکه بلاکچین ترون پشتیبانی کند یا هزینه‌های استفاده از آن در مقایسه با سودآوری احتمالی به صرفه باشد.

 

کسانی که به استیکینگ رمز ارزها روی می‌آورند، از جمله سرمایه‌گذارانی هستند که استراتژی بلندمدت را برای سودآوری خود برمی‌گزینند. اما با استیکینگ می‌توانند از سرمایه خوابیده خود هم سودآوری غیرفعال داشته باشند.

 

منابع

https://wallex.ir/blog/best-validator-to-stake-trx/

https://www.fool.com/investing/stock-market/market-sectors/financials/cryptocurrency-stocks/tron/