بیوگرافی هایده حائری مترجم، بازیگردان، مجری، کارگردان، نویسنده و بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینمای ایران زاده 28 اسفند 133 در تهران است. وی در سال 1381 با بازی در سریال “سفر سبز” ساخته محمد حسین لطیفی و سریال “پاورچین” ساخته مهران مدیری به شناخت بین مخاطبان دست یافت. سپس با آثاری از جمله “رویای ناتمام”، “هنگامه”، “فرار بزرگ” و “مروارید سرخ” به اوج شهرت رسید.
بیوگرافی هایده حائری از دانشگاه ویلیام پترسون آمریکا در رشته تئاتر مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد را اخذ نموده است. سپس از دانشگاه هنر ایران و در مقطع پژوهش هنر فارغ التحصیل گردید که علاوه بر بازیگری از استادان بازنشسته همین دانشگاه به شمار می رود.
وی فعالیت هنری خود را با اجرای نمایش در تئاتر مدرسه آغاز نمود. همچنین در سال 1341 و در سن 7 سالگی روی صحنه تئاتر رفت. خانم حائری اشعار احمد شاملو را در تلویزیون ملی ایران دکلمه می نمود تا جایی که در سال 1349 با قصد ادامه تحصیل راهی آمریکا شد و پیش دایی هایش ماند.
در بیوگرافی هایده حائری آمده پدر ایشان نخستین آخوند قبل از انقلاب بود و در دانشگاه حقوق کار می کرد. همچنین وکیل دادگستری بود. مادرش نیز در مدرسه و در مقطع دبیرستان تدریس می کرد. پروفسور دانا حائری پسر عموی این هنرمند بوده و از بهترین پزشکان شیراز محسوب می شود.
طوسی حائری عمه خانم حائری و همسر دوم احمد شاملو می باشد. البته زنده یاد داوود رشیدی هم نوه عمه خانم حائری از سوی خانواده پدری است.
در بیوگرافی هایده حائری آمده که پس از بازگشت به ایران با یکی از نوابغ معماری کشورمان به اسم پروفسور علی اکبر صارمی زندگی مشترک تشکیل داد. حاصل ازدواج آنها یک فرزند پسر به اسم سپهر است. مرحوم علی اکبر صارمی زاده 1332 و دارای مدرک دکترای معماری از دانشگاه پنسیلوانیا بود.
رابطه بین این زوج بسیار خوب بوده و آقای صارمی زاده در کارش بسیار آکادمیکی و جدی و تاجایی که نخستین فردی بود با مدرک دکترای دانشگاه پنسیلوانیا به کشور بازگشت. خانم حائری به همراه همسرش با یکدیگر در دانشگاه فارابی استخدام شدند و بعد از آن در دانشگاه هنر سر درآوردند.
باتوجه به بیوگرافی هایده حائری، این بازیگر فعالیت هنری خود را از سال 1341 و با تئاتر مدرسه آغاز نمود. البته در سن 16 سالگی به دکلمه اشعار احمد شاملو پرداخت. سپس به آمریکا سفر کرد و بعد از 6 سال تحصیل در این کشور در سال 1355 به وطن بازگشت. وی به استخدامی دانشگاه فارابی درآمد و بعد از انقلاب درجه استادی بازنشسته را کسب نمود.
خانم حائری در سال 1365 با بازی سریال “گرگ ها” ساخته داوود میرباقری در قاب تلویزیون ظاهر شد. همچنین در سال 1368 با نقش آفرینی در فیلم “پرواز پنجم ژوئن” ساخته علیرضا سمیع آذر روی پرده سینما رفت. از آثار سینمایی، تلویزیونی و نمایش خانگی این بازیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
از کارگردانی تا بازیگری هایده حائری
خانم حائری در بحبوحه انقلاب اسلامی و سال 1357 کارگردانی نمایش “پادشاه و زن راه نشین” را بر عهده داشت. سپس در تالار انجمن فرهنگی کشورمان و هند نیز آن را به نمایش درآورد. وی مدتی پس از انقلاب هیچ گونه فعالیت هنری نداشت. اما در سال 1362 با نقش آفرینی در تله فیلم “دسیسه” ساخته حسین فرد و داریوش مودبیان به عرصه بازیگری برگشت. همچنین یک سال بعد با کارگردانی نمایش “با کار و اندیشه پیروز میشیم همیشه” در تئاتر ظاهر شد.
علت کم کاری هایده حائری
این بازیگر درباره کم کاری خود اینگونه بیان کرده که اقوام تهیه کنندگان، کارگردان ها، پسرعمو و دخترخاله تنها با یک تماس می توانند نقش بگیرند. اما برای هیچ کس مهم نیست که وی نقشی را می گیرد، در عرصه بازیگری فعالیت دارد و یا همچنان بیکار می ماند.
همچنین در آثار هنری و فیلم ها کیفیت مدنظر نبوده و اگر با بازیگران پیشکسوت در این مورد صحبت شد همین نظر قابل تایید است. بنابراین هنرمندان هر کدام به دلیل نادیده گرفتن به شکلی افسرده شده اند.
مجموعه تلویزیونی “هنگامه” به کارگردانی مجید جوانمرد و تهیه کنندگی محسن شایانفر در سال 1383 برای شبکه یک ساخته شد. داستان این فیلم به مقوله طلاق با جنبه های مختلف در جامعه می پردازد. همچنین از اپیزودهای مختلف با شخصیت ها و قصه های مستقل تشکیل شده که هر کدام دارای داستانی کاملا مجزا هستند.
خانم حائری در این مجموعه به عنوان کاراکتر پروانه با بازیگرانی از جمله شهره سلطانی، بهزاد خداویسی، پویا امینی، اردلان شجاع کاوه، اکبر قدمی، پرویز فلاحی پور، حمید طاعتی، رابعه اسکویی، رزیتا غفاری، سیامک اشعریون و … همبازی شده است.