جستجو در پارس ناز

آشنایی با لوپ‌بک و کاربردهای آن در ضبط صدا

آشنایی با لوپ‌بک و کاربردهای آن در ضبط صدا

فرض کنید که در حال ضبط ویدیوی بررسی یک نرم‌افزار، استریمینگ بازی رایانه‌ای، سمپل کردن یک بیت یا ثبت و آرشیو کردن یک جلسه کاری مهم هستید؛ در این شرایط چگونه صدا را در داخل کامپیوتر از نرم‌افزاری به نرم‌افزار دیگر می‌فرستید؟

 

راه‌حل، لوپ‌بک (Loopback) است و اگر در سال‌های اخیر اقدام به خرید کارت صدا کرده‌ باشید، به احتمال زیاد این قابلیت را در کارت صدای استودیویی خود دارید.

 

لوپ‌بک به شما اجازه می‌دهد تا کانال‌کشی صدا (routing) در داخل سیستم را تغییر دهید؛ چه صدای بازی باشد و چه صدای سازهای مجازی، شما می‌توانید آنها را به کارت صدا فرستاده و از این اصوات در قالب سایر برنامه‌ها استفاده کنید.به بیان دیگر، لوپ‌بک صدایی که هدفون یا اسپیکرهای شما پخش می‌کنند را به نرم‌افزاری دیگر برای استریمینگ یا ضبط منتقل می‌کند.

 

ورودی‌های ساز و میکروفون کارت صدای استودیویی شما برای ضبط صدا به اتصال فیزیکی نیاز دارند؛ اما لوپ‌بک کاملاً در عالم دیجیتال رخ می‌دهد. این قابلیت، دروازه‌ای از امکانات جدید کانال‌کشی را بدون نیاز به تغییرات فیزیکی سیستم در اختیار ما می‌گذارد.

 

کاربردهای لوپ‌بک

در اینجا به چند موقعیت اشاره می‌کنیم که لوپ‌بک در آنها مفید واقع می‌شود:

 

– برگزاری پادکست با میهمانان به‌صورت مجازی

عدم امکان شنیدن صدای مهمانان یا همکاران، روند مصاحبه را خراب می‌کند. لوپ‌بک کمک می‌کند تا صدای هر مهمان به‌صورت زنده و شفاف شنیده شود.

 

– استریمینگ بازی

لوپ‌بک به مخاطبان شما اجازه می‌دهد تا نه‌تنها صدای میکروفون شما، بلکه مکالمات و افکت‌های صوتی درون بازی را نیز بشنوند.

 

– ویدیوهای واکنش به ویدیویی دیگر

شاید شنیده باشید که واکنش نشان دادن به محتوای سایرین، راه خوبی برای پول‌سازی است. اگر به این کار علاقه دارید، باید بدانید که لوپ‌بک به مخاطبانتان امکان می‌دهد تا صدای محتوایی که به آن واکنش نشان می‌دهید را همزمان با صدای خود شما بشنوند.

 

– ویدیوهای آموزشی و بررسی محصول

تولیدکنندگان موسیقی دوست دارند برای بررسی پلاگین‌ها یا آموزش کار با نرم‌افزارها به یوتیوب مراجعه کنند. لوپ‌بک برای اطمینان از اینکه مخاطبان می‌توانند تأثیر ناشی از پیچاندن هر یک از پیچ‌های نرم‌افزار را به‌طور زنده بشنوند، ضروری است.

 

محبوب‌ترین کارت صداهای مجهز به لوپ‌بک

 

در ادامه مطلب به برخی از محبوب‌ترین کارت صداهای موجود در بازار اشاره می‌کنیم که قابلیت لوپ‌بک را در اختیار کاربر می‌گذارند:

 

Focusrite Scarlett 4i4 4th Gen

سری اسکارلت کمپانی فوکوس‌رایت، یکی از مطمئن‌ترین گزینه‌ها برای سیستم عامل اپل و ویندوز به شمار می‌آید. کاربران نسل چهارم Scarlett 4i4 می‌توانند تنظیمات لوپ‌بک را در نرم‌افزار Focusrite Control 2 پیدا کنند.

 

Audient EVO 4

آدینت EVO 4 یکی از مدل‌های بسیار محبوب در بین پادکسترها و تولیدکنندگان محتواست؛ زیرا اندازه آن کوچک و کار با آن راحت است. تنظیمات لوپ‌بک EVO 4 را در قسمت «Show Loopback Mixer» نرم‌افزار اختصاصی این کارت صدا پیدا می‌کنید.

 

RME Babyface Pro FS

آدیو اینترفیس‌های Babyface کمپانی RME، جزو تحسین‌شده‌ترین کارت صداها در صنعت آدیو هستند. جدیدترین عضو این سری، Babyface Pro FS است که دو پری‌امپلیفایر حرفه‌ای، تبدیل سیگنال استثنایی و مسیردهی سیگنال منعطف را در قالب بدنه‌ای کوچک ارائه می‌کند. تنظیمات لوپ‌بک این کارت صدا را در نرم‌افزار TotalMix FX با فشردن دکمه ابزارها که به شکل آچار است پیدا می‌کنید.

 

MOTU M2

سری آدیو اینترفیس‌های M شرکت موتو، ضبط حرفه‌ای در استودیو و خارج از آن را به کاری ساده بدل می‌کنند. شگرد این کار نیز در فناوری تبدیل دیجیتال به آنالوگ ESS Sabre32 و درایورهای بهینه‌ای است که در تعامل با یکدیگر، دامنه دینامیک ۱۲۰ دسی‌بلی و حرکت سریع سیگنال با زمان کوتاه ۲.۵ میلی‌ثانیه را در نرخ سمپلینگ ۹۶ کیلوهرتز ممکن می‌سازد.

 

کافیست یکی از کانال‌های «Loopback 1-2» را در نرم‌افزار آهنگسازی یا درگاه استریمینگ به‌عنوان کانال ورودی انتخاب کنید تا صدای پخش‌شده از درگاه استریمینگ مورد نظر خود را در نرم‌افزار آهنگسازی به‌طور همزمان دریافت کنید.

 

Universal Audio Apollo Twin X DUO Heritage Edition

 

سخت‌افزار باکیفیت یونیورسال آدیو و نرم‌افزارهای DSP اختصاصی این شرکت کهنه‌کار، ترکیبی استثنایی در کارت صدای Apollo Twin X DUO است. در این دستگاه می‌توان با استفاده از کانال‌های «Virtual Channels» کنسول مجازی Console App، سیگنال را به‌سادگی از نرم‌افزارهای پخش موسیقی و سایر منابع، مسیردهی کرد.

 

این کانال‌های مجازی کار لوپ‌بک را انجام داده و علاوه بر آن به شما اجازه می‌دهند تا پلاگین‌های یونیورسال آدیو را بر روی کانال مورد نظر خود قرار داده و ماهیت آنالوگ را به سیگنال اضافه کنید.

 

میکروفون PreSonus Revelator

میکروفون پری‌سونس Revelator، صدای باکیفیت و کاربری ساده را در قالبی جمع‌و‌جور ارائه می‌کند. پشت پرده همه اینها، نرم‌افزار PreSonus Universal Control قرار دارد. سه کانال لوپ‌بک استریوی این میکروفون USB-C، به شکل فیدر‌هایی جداگانه با نام‌های «Loopback 2» ،«Loopback 1» و «Playback» در نرم‌افزار اشاره‌شده قرار گرفته‌اند.

میکروفون PreSonus Revelator

اگر کارت صدای من از قابلیت لوپ‌بک بی‌بهره باشد، چه‌کار می‌توانم بکنم؟

 

آیا کارت صدای شما امکان استفاده از لوپ‌بک را ندارد؟ شاید هنوز شانسی باشد! نرم‌افزارهایی هستند که بدون نیاز به صرف هزینه برای خرید سخت‌افزار جدید، این امکان را در اختیار شما می‌گذارند و در ادامه، به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

 

نرم‌افزارهای پیشنهادی برای مکینتاش

Rogue Amoeba Loopback

این نرم‌افزار که نام آن به‌درستی لوپ‌بک گذاشته شده است، یکی از بازیگران اصلی صحنه لوپ‌بک مجازی به شمار می‌آید. Rogue Amoeba Loopback از فناوری اختصاصی Audio Capture Engine یا ACE استفاده می‌کند تا به‌راحتی سیگنال آدیو را از نرم‌افزاری به نرم‌افزار دیگر منتقل کند. استفاده آزمایشی از این نرم‌افزار رایگان است؛ اما برای بهره‌مندی از امکان کانال‌کشی‌های پیشرفته، باید نسخه پولی آن را تهیه کنید.

 

iShowU Audio Capture

Audio Capture نرم‌افزاری رایگان بر مبنای نرم‌افزار اُپن سورس Soundflower است. این نرم‌افزار گزینه‌ای هوشمندانه برای تولیدکنندگانی است که تنها قصد دارند لوپ‌بک را امتحان کنند.

 

BlackHole

BlackHole شاید ساده‌ترین راه برای ایجاد لوپ‌بک در macOS باشد. این نرم‌افزار کم‌حجم به شما اجازه می‌دهد صدا را به‌راحتی از اپلیکیشنی به اپلیکیشن دیگر کانال‌کشی کنید. همچنین می‌توانید از آن برای ایجاد یک دستگاه معدل صوتی یا Audio Aggregate Device در macOS بهره بگیرید.

 

نرم‌افزارهای پیشنهادی برای ویندوز

VB-Audio Voicemeeter

Voicemeeter و زیرمجموعه‌های آن، بسته‌هایی قدرتمند از نرم‌افزارهای رایگان (اما با صفحات تبلیغاتی کلافه‌کننده) را برای ایجاد لوپ‌بک در سیستم عامل ویندوز ارائه می‌کنند.

 

Jack Audio Connection Kit

Jack Audio Connection Kit نیز شبیه به Voicemeeter کار می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا صدای نرم‌افزارها را در محیط ویندوز و با تأخیر کم به یکدیگر کانال‌کشی کنید. این نرم‌افزار برای سیستم عامل‌های لینوکس و مکینتاش نیز موجود است.

 

ASIO Link Pro Patcher

ماتریکس قدرتمند ODeus Audio، امروزه در قالب نسخه پچ‌شده ASIO Link Pro به کار خود ادامه می‌دهد؛ پروژه‌ای که به لطف زحمات گروهی از علاقه‌مندان صنعت صدا ایجاد شده است. این نرم‌افزار نیز مانند Reason، امکان کانال‌کشی کابل‌های مجازی بین نرم‌افزارهای پخش و ضبط را فراهم می‌کند.