در بیوگرافی مریم رزاقی آذر آمده وی پزشک ایرانی است که عنوان برترین پزشک جهان در زمینه غدد و متابولیسم کودکان را دریافت کرده است. این پزشک و پژوهشگر ایرانی بعد از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی ابتدا خدمت خود را در مناطق محروم شروع کرد و بعد تخصص خود را در رشته غدد و متابولیسم کودکان دریافت کرد.
او در طی سال ها فعالیت توانسته عناوین مختلفی از قبیل استاد نمونه بهترین متخصص زن کشور و برترین پژوهشگر استان تهران را دریافت کند.
مریم رزاقی آذر پزشک و پژوهشگر ایرانی در سال 1327 در تهران به دنیا امد. او عنوان برترین پزشک دنیا در تخصص غدد و متابولیسم کودکان را دریافت کرده است و جزء چهره های ماندگار جامعه پزشکی جهان است. او در کنار پزشکی عضو هئیت امنای موسسه محک است و فعالیت های خیرخواهانه ی زیادی را در موسسات خیریه انجام می دهد.
در بیوگرافی مریم رزاقی آذر آمده او موفق به کشف اولین مورد مبتلا به بیماری نادر سندرم مینرالوکورتیکوئید بسیار آشکار apparent mineralocrticoid excess در ایران شده است که از ان زمان تاکنون تنها 7 مورد از این بیماری کشف شده است.
اما مهمترین دستاورد وی کشف ژن دخیل در ایجاد این بیماری و پیدا کردن راه درمان ان است.وی در عرصه تدریس پزشکی فعالیت گسترده ای دارد و شمار دانشجویان او در زمینه تخصص غدد و متابولیسم کودکان به بیش از 100 نفر می رسد.
در بیوگرافی مریم رزاقی آذر آمده در سال 1346 ازدواج کرد و حاصل این ازدواج 4 فرزند 3 دختر و 1 پسر است که دوتای ان ها دوقلو هستند. دختر اول او عضو هئیت علمی و معاون آموزشی دانشگاه الزهرا و همچنین متخصص زبان شناسی می باشد.
دختر دوم او به عنوان دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در دپارتمان بیوشیمی فعالیت می کند، دختر سوم وی متخصص غدد کودکان است و تنها پسر او مهندس عمران با مدرک کارشناسی ارشد MBA می باشد.
در بیوگرافی مریم رزاقی آذر آمده در تهران متولد شد و دوران دبیرستان خود را در دبیرستان طبری به پایان رساند. بعد از اخذ دیپلم در سال 1346ازدواج کرد و در همان سال در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شد.
وی در سال ششم تحصیل پزشکی در امتحان ECFMG آمریکا پذیرفته شد اما به دلیل استخدام همسرش این فرصت را از دست داد. او بعد از تحصیلات در رشته پزشکی برای طرح نظام وظیفه که ان زمان برای خانم ها اجبار بود دو سال در مناطق محروم خدمت کرد.
بعد از اتمام نظام وظیفه در سال 1353 دوره های تخصص غدد و متابولیسم کودکان را سپری کرد و در سال 1357 درجه تخصص خود را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت کرد. زمان تحصیل وی با تظاهرات انقلابی مصادف شده بود و بعد از فارغ التحصیلی در مرحله تخصص انقلاب پیروز شد.
او بعد از دریافت تخصص وارد مرحله فوق تخصص شد و پس از دریافت مدرک فوق تخصصی به عنوان عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد. وی در سال 1362 به مقام دانشیاری و در سال 1372 به مقام استادیاری و بعد از ان به درجه پروفسوری دست یافت.
خدمت رسانی در سایه پشتکار و دانش بالا از خصوصیات بارز دکتر مریم رزاقی آذر است. او بعد از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی خدمت رسانی را شروع کرده است و در این راه موفق به کسب افتخارات زیادی شده است.
یکی از برنامه هایی که مریم رزاقی آذر در ان به عنوان مهمان حضور داشت، برنامه جعبه سیاه از شبکه افق بود. در این برنامه مجری طبق معمول به مهمانان یک جعبه اهدا می کرد که در ان کفن و آگهی ترحیم بود. وقتی این هدیه به خانم دکتر داده شد او بسیار دلگیر شد و از مجری درخواست کرد تا اگهی را پاره کند.
ماجرای این جعبه و حضور در این برنامه واکنش های متعددی را به دنبال داشت و کاربران شبکه های اجتماعی اقدام این برنامه را نقد کردند و آن را ناپسند دانستند. در پی حواشی هایی که ایجاد شد رئیس صدا و سیما هم دادن چنین هدیه ای به مهمانان را ناپسند دانست و به عوامل برنامه تذکر داد.
رضا رشید پور که مجری شناخته شده ی تلویزیونی است در خصوص این برنامه و دادن اگهی ترحیم به مهمانان گفت: ” کفن و آگهی ترحیم آینده نیست، عاقبت است. عاقبت کسانی که نور را انکار می کنند.” علیرضا دباغ مدیر سابق صدا و سیما هم گفت: “که هدف چنین هدایایی در این برنامه ها یاداوری مرگ و اخرت است، که بهتر است به افرادی داده شود که تاثیرات مهمی در جامعه دارند.”
سیاوش صفاریان پور برنامه ساز تلویزیون از مدیران پخش و گروه برنامه جعبه سیاه به شدت انتقاد کرد. اما علی شریفی زارچی انتقاد تندی به این برنامه وارد کرد و گفت: ” وقتی به پروفسور مریم رزاقی آذر در یک برنامه صدا و سیما اگهی ترحیم و کفن هدیه داده شد بند بند وجود به لرزه در آمد. او دانشمند بزرگی است که جان کودکان زیادی را نجات داده است. صدا و سیما که نماد همبستگی است با این اقدام به نماد تفرقه و خشم تبدیل شده است.”
مریم رزاقی پوآذرر همواره در کنفرنس های علمی حضور پر رنگی داشته است. او در یکی از کنفرانس های دبی دو مقاله تخصصی در خصوص سن بلوغ ارائه کرد. در این کنفرانس یک پزشک اماراتی چندین بار عبارت خلیج عربی را تکرار کرد.
خانم دکتر رزاقی آذر به این اقدام واکنش نشان داد و در پایان مقاله اول با قاطعیت بیان کرد که: “خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده است و تا ابد هم خلیج فارس باقی می ماند.” این مسئله باعث شد تا مسئولان کنفرانس خرف های خانم دکتر را سیاسی تلقی کنند و اجازه ارائه مقاله دوم را به او ندهند.
حتی در صدد آن بودند تا او را دستگیر کنند. اما خانم دکتر هیچوقت بابت بردن نام خلیج فارس عذرخواهی نکرد و وقتی دفاعیه خود را به پلیس امارات ارائه داد. پلیس بابت این موضوع از وی عذر خواهی کرد.