پارس ناز پورتال

سالم ترین روش از بین بردن موهای بدن

مجموعه : نکات سلامت مو
سالم ترین روش از بین بردن موهای بدن
 
تاریخچه از بین بردن مو به عصر حجر و به حدود یکصد هزار سال قبل بازمی‌گردد. نخستین بار این انسان‌های نئاندرتال بودند که شروع به تراشیدن موی بدن خود کردند. بررسی نقاشی‌های غارهای باستانی نشان دهنده شیوه‌هایی است که انسان‌های اولیه از آنها برای تراشیدن موها استفاده می‌کردند. در ابتدا آنها از دو تکه صدف به عنوان موچین استفاده ‌کرده و موها را بیرون می‌کشیدند. موچین‌ها در طول تاریخ به عنوان محبوب‌ترین وسیله آرایشی یاقی مانده و از سوی مردان و زنان متمدن برای برداشتن توأم با درد موی صورت و بدن مورد استفاده قرار می گرفتند

درزمان های قدیم به عنوان یکی از انواع مجازات مجرمین (بخصوص در زنان) موهای سررا از تَه می تراشیدند. نخستین تیغ‌های صورت‌تراشی سی هزار سال با استفاده از سنگ آتش‌زنه درست شدند. این تیغ‌ها را شاید بتوان نخستین تیغ‌های یکبار مصرف محسوب کرد به خاطر اینکه تیغ‌های درست شده با سنگ آتش‌زنه به سرعت کند می‌شدند. در سه هزار سال قبل از میلاد مسیح انسان‌ها قادر به ذوب فلز شده و توانستند برای نخستین بار تیغ‌های دائمی موتراشی درست کنند. تیغ‌های مسی ساخته شده در این دوره در هند و مصر یافت شده‌اند.

سالم ترین روش از بین بردن موقتی موهای بدن مثل زیر بغل، نواحی تناسلی، صورت و اندام ها تراشیدن آن با تیغ بوده و بر خلاف عقیده عمومی این كار باعث كلفت تر یا بیشترشدن موها نمی گردد. رعایت نکات ذیل در مورد استفاده از تیغ برای زدودن موها توصیه می شود:

همواره تیغ را در جهت رویش مو بر روی پوست بکشید. تیغ زدن موها در خلاف جهت رویش مو موجب بروز جوش های چرکی و تغییر رنگ پوست می گردد که در دراز مدت دائمی شده و دیگر از بین نمی رود. گرم و مرطوب کردن پوست برای حداقل 5 دقیقه قبل از اصلاح مؤثر بوده و لذا بهتر است در حین استحمام اقدام به اصلاح با تیغ شود.

استفاده از کرم یا ژل حاوی آلو ئه ورا (و یا هر نرم کننده دیگر) قبل و بعد از تیغ زدن بخصوص در مورد ریش و سبیل بسیار مفید می باشد. تیغ مصرفی بایستی نو، تیز و ترجیحاً یک بار مصرف بوده و بهتر است که در انتهای آن لایه ای از مواد نرم کننده وجود داشته باشد. تیغ های دو یا 3 لبه برای منطقه صورت بهتر هستند. در حین استعمال تیغ بایستی با یک دست پوست را کشیده تا حرکت تیغ بر روی پوست به آسانی و با کمترین احتمال بریدگی همراه باشد. از فشار دادن زیاد تیغ بر پوست خودداری نمایید. ناحیه مورد نظر را پس از اتمام کار با آب گرم شسته، با حرکات ضربه ای حوله نرم خشک نمایید (حوله را روی پوست نکشید) و سپس کرم نرم کننده استفاده نمایید. از استعمال فرآورده های سوزاننده (مثل ادئوکلن) پس از تیغ پرهیز نمایید.

استفاده از كرم موبر هم خوب است ولی امكان بروز حساسیت، قرمزی و خارش  پوست بخصوص در صورت و گاهی سوختگی شیمیایی پوست وجود دارد و لذا بهتر است آن را قبل از  استعمال در پشت گوش و یا پوست بازو امتحان كرد (اكثركرم های موبر موجود در بازار برای پوست صورت مناسب نیستند). تبلیغاتی كه در مورد رفع دائمی موهای زائد با استفاده از كرم موبر می شود، صحت ندارند. موم و واکس هم از دیگر روش های برداشت موهای بدن می باشند که از معایب آنها احتمال بروز عفونت پوست (فولیکولیت) است. بهترین و مطمئن ترین راه برداشت تقریباً دائمی موهای بدن استفاده از لیزر بوده که بایستی صرفاً توسط متخصص پوست و مو انجام شود. پودرهای نظافت بدلیل داشتن آرسنیك (كه فوق العاده سمی بوده و ا زطریق پوست قابل جذب است) به هیچوجه نباید بكار برده شوند.

درصورت استفاده از قیچی برای کوتاه کردن مو باید توجه داشت که قیچی تیز باشد در غیر این صورت ساقه مو لِه شده، آسیب می بیند و احتمال بروز موخوره افزایش می یابد. دستگاه اپی لیدی برخلاف تبلیغات موجود بدترین روش برای رفع موهای دست و پا بوده و دارای عوارض پوستی زیادی می باشد و لذا مصرف آن اصلاً توصیه نمی گردد.