در اینبخش با تعبیر خواب امام حسین «ع» آشنا خواهیم شد. تعداد زیادی از افراد ائمه معصومین را در خواب دیده اند و میخواهند معنای خواب شان را بدانند. دیدن پیامبران و پیامبر زادگان در خواب بی معنا نیست و افراد کمی در خواب با فرستادگان خدا و فرزندان شان دیدار میکنند. در ادامه این مطلب با تعبیر خواب سرور و سالار شهیدان امام حسین «ع» آشنا خواهیم شد.
بطور کلی سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین «ع» سمبل ایثار، فداکاری و از خود گذشتگی اسـت. شخصیتی بزرگ در تاریخ کـه مانند او دیگر پیدا نشده اسـت. دیدن امام حسین «ع» در خواب با توجه بـه نوع خواب و فضای دیده شده در رویا می تواند معانی متفاوتی داشته باشد آن گونه خوابها کـه شامل ائمه اطهار بوده بـه صورت کلی نیکوست ولی تعبیر و تفسیر یکسانی نخواهد داشت.
تعبیر خواب امام حسین «ع» از ابن سیرین
ابن سیرین می گوید: تعبیر دیدن امام حسن و امام حسین «ع» در خواب این اسـت کـه با یکی از بزرگان یا شخصی ارتباط برقرار می کنی و از او خیر و منفعت بـه دست میآوری و سرانجام بـه درجه شهادت خواهی رسید.
علامه مجلسی در کتاب تعبیر خوابش میفرماید:
«دیدن پیامبرزادگان «کـه شامل ائمه معصومین نیز میشود» در خواب ده وجه دارد: رحمت، عزت، نعمت، شرف، دولت، ظفر، سعادت، ریاست، قوّت، اسانی». و اما انچه کـه در بعضی از کتب تعبیر خواب آمده اسـت این اسـت کـه اگر کسی امام حسین «ع» را در خواب دید با یکی از بزرگان رفیق و مأنوس میشود و از او خیر می بیند و سرانجام بـه درجه شهداء نائل می شود».
اما بطور کلی مـا آنچه وظیفه مان اسـت ودر هوشیاری کامل و بیداری دیده و شنیده ایم مکلف بـه عمل بر طبق آن هستیم و انچه در خواب دیده ایم اگر خوب باشد کـه بـه مـا می رسد و لزومی بـه فکر کردن در مورد آن نیست و اگر بد باشد با دادن صدقات رفع میشود.
امام صادق «ع» معتقد اسـت کـه رفتن بـه حرم و یا زیارت بزرگان می تواند بـه معنای حاجت روایی باشد. بـه تعبیری دیگر تعبیر خواب شش گوشه امام حسین «ع» نیز از جمله مواردی اسـت کـه دراین تعریف جای میگیرد و می تواند تحقق رویاها و آرزوهای فرد را وعده دهد.
هم چنین امام صادق «ع» معتقد اسـت کـه حضور فرد در جوار ضریح می تواند نشانه گشایش در کارها و تسهیل امور دنیوی و اخروی گردد. بدین معنی کـه اگر فرد خواب ببیند در حرم بـه منظور زیارت وارد شود حاجتی کـه در دل دارد بـه زودی محقق خواهد شد. تعبیر خواب شش گوشه امام حسین«ع» نیز می تواند نشانه اي تحقق یافتنی از حاجت روایی فرد و انجام اعمال مفید وی باشد.
ابن سیرین در همین بره گفته اند اگر کسی خواب سوگواری سید سالار شهیدان را ببینید بـه نشانه ي گرفتن حاجت می باشد حتی اگر حاجتی نیز نداشته باشد گره ها و مشکلات او در زندگی بـه تدریج از بین خواهد رفت.
شیخ طوسی میگوید:
اگر کسی خواب زنجیز زنی و سینه زنی برای امام حسین را ببینید بی شک خیر و نیکو اسـت و میتواند امیدوار باشد کـه یکی از آرزوها یا اهداف بزرگ یا کوچکش بـه زودی محقق میشود.
دانیال پیامبر می فرماید:
چقدر خوب و نیکو اسـت اگر کسی شب هنگام و قبل از اذان صبح در رویای خود ماه محرم یا صفر را ببیند کـه این رویا دلالت بر این دارد کـه این شخص در دل خود آرزویی دارد کـه مدت هاست دوست دارد بـه آن برسد و میتواند با دیدن چنین رویایی امیدوار باشد کـه روزهای خوب و خوش در راه هستند.
زیارتگاه «کربلا، حرم امام حسین، مشهد و …» در خواب بجای امن و قرار گرفتن در ایمنی تعبیر میشود. اگر خواب ببینید بـه زیارتگاهی رفتهاید، حاجتی در دل دارید کـه بـه واسطه کسیکه بـه زیارت حرم او رفتهاید، و بـه برکت دعای خیر آن شخص، بـه حاجت خود خواهید رسید و یا عملی انجام دادهاید کـه ثواب زیارت حرم آن شخص بشما خواهد رسید.
انچه کـه از آیات و روایات استفاده می شود این اسـت کـه تعبیر خواب، علمی اسـت کـه خداوند بـه انبیاء و ائمه اطهار «ع» عطا نموده اسـت و عنایتی اسـت از سوی خداوند متعال بـه بعضی از افراد باتقوی کـه بر اثر مخالفت با هوای نفس و شدت پایداری در راه خداوند بـه آنها عطا شده اسـت. خداوند متعال یکی از دلایل نبوت حضرت یوسف«ع» را، اطلاع از علم تعبیر قرار داده اسـت:
وَکَذَلِکَ يَجْتَبِیکَ رَبُّکَ وَيُعَلِّمُکَ مِن تَأْوِیلِ الأَحَادِیثِ.
«و آن گونه پروردگارت تـو را بر میگزیند و از تعبیر خوابها بـه تـو میآموزد».
البته افرادی نیز بوده اند کـه با استفاده از نجوم و جفر و رمل و معیارهاي دیگر بعضی خوابها را تعبیر مینموده اند، اما در تعداد زیادی از موارد تعبیر آنها صحیح نبوده اسـت. عوامل بسیاری در تعبیر و تفسیر خواب مؤثر اسـت کـه بـه بعضی ازآنها اشاره میشود «حالت کلی»:
الف:
حالات روحی و روانی خواب بیننده. مثلاً افرادی کـه در طول روز استرس و اضطراب دارند و یا ذهن مشغول و ناآرام دارند خوابهاي وحشتناک و پر تنش می بینند و کسانی کـه از افسردگی عمیق رنج می برند خوابهاي عرفانی زیادی در قالبهاي مختلف مذهبی و غیر مذهبی میبینند.
ب:
نوع غذایی کـه قبل از خواب خورده اسـت. گویند شخصی آمد خدمت پیامبر «ص» و عرض کرد دیشب خواب پریشانی دیده ام. حضرت فرمود: دیشب چـه خورده اي؟ عرض کرد خرمای پخته بسیاری خورده ام. حضرت فرمود: علتش همان اسـت.
ج:
با وضو خوابیده یا بی وضو.
د:
بـه حالت جنابت خوابیده یا با طهارت.
ه:
شغل و حرفه خواب بیننده.
و:
چـه زمانی خواب دیده اسـت روز یا شب، چـه ساعتی خواب دیده اسـت.