پارس ناز پورتال

5 دلیل برای اینکه شبکه های اجتماعی زندگی شما را نابود می کند

5 دلیل برای اینکه شبکه های اجتماعی زندگی شما را نابود می کند

5 دلیل برای اینکه شبکه های اجتماعی زندگی شما را نابود می کند 

مـا در عصر ارتباطات و فناوری قرار داریم . هرکسی بخواهد میتواند از طریق شبکه هاي اجتماعی بطور آنی با افراد دیگر در ارتباط باشد . قرار بود شبکه‌هاي اجتماعی ابزار برابرسازی جامع و بزرگی باشد.

 

هدف اصلی این بود کـه شبکه‌هاي اجتماعی بستر مناسبی برای اشتراک‌گذاری اطلاعات فراهم کنند تا کاربران بتوانند دریک محیط پویا و ایمن عقاید و نظرات خودرا با یک دیگر بـه اشتراک بگذارند. علاوه بر این مردم می‌توانستند در شبکه‌هاي اجتماعی دور هم جمع شوند و موفقیت‌هاي خودرا جشن بگیرند و یا در مورد موضوعات مختلف بحث کنند.

 

در واقع هدف نهایی این بود کـه صدای کاربران شبکه‌هاي اجتماعی در سرتاسر جهان بـه اسانی شنیده شود.اما شبکه‌هاي اجتماعی بعد تاریک ناشناخته و ترسناکی دارند کـه هر چـه بیشتر مردم اطلاعات خودرا این شبکه‌ها بـه اشتراک بگذارند، این بعد تاریک جدی تر و مضرتر خواهد شد.

 

علاوه بر این، گذران وقت افراطی در دنیای آنلاین برای اعتمادبه‌نفس، روابط و چشم ‌انداز شغلی شـما عواقب جدی در پی خواهد داشت.باید بدانید شبکه‌های اجتماعی بـه ۵ طریق زندگی شـما را نابود میکند:

 

۱-اشتراک‌گذاری بیش از حد

امروزه کاربران شبکه‌هاي اجتماعی روزانه چیزی حدود ۳ میلیون آپدیت روزانه دارند.اما این اشتراک‌گذاری افراطی اطلاعات دیگر شبیه گذشته نیست چون کاربران دیگر مثل سابق فقط در مورد صبحانه یا سرگرمی‌هاي خود صحبت نمیکنند.اینروزها کاربران حتی در مورد خصوصی‌ترین جزئیات زندگی خود نیز در شبکه‌هاي اجتماعی بحث میکنند.

 

اشتراک‌گذاری افراطی اطلاعات موجب شده کاربران حتی مدارک شناسایی خودرا نیز دراین شبکه‌ها با دیگران بـه اشتراک بگذارند و جالب این کـه حتی اینکار را در محیط عمومی انجام می دهند نه در هنگام چت خصوصی با دوستان و اعضای خانواده کـه خب همین موضوع احتمال دزدی اطلاعات و سوءاستفاده کلاه‌برداران اینترنتی را دو چندان کرده اسـت.

 

اشتراک‌گذاری افراطی اطلاعات برای شـما مشکل‌ساز خواهد شد. مثل این اسـت کـه تمام لباس‌هاي کثیف خودرا بین دوستان، همکاران و غریبه‌ها پخش کنید و بعد دوستان دوستانتان، خانواده همکارانتان و افراد غریبه‌اي کـه اصلاً آن‌ها را نمی‌شناسید روی پیج شـما استیکرها خنده تمسخرآمیز درج کنند.

 

۲-اشتراک‌گذاری اطلاعات نادرست

شبکه‌هاي اجتماعی ابزاری مفید و مناسب برای برقراری ارتباط با افرادی اسـت کـه از نظر زمانی و مکانی در معرض مـا نیستند، فقط باید کامپیوتر خودرا روشن کنید و وارد حساب کاربری خود شوید.

 

قبلاً اگر میخواستید موضوع جالبی را در شبکه‌هاي اجتماعی با دیگران بـه اشتراک بگذارید روش کار بـه این شکل بود: خب، این مطلب جالبه دوستام حتما خوششون می یاد، یادم باشه بعدا در فیس‌بوک بـه اشتراک بگذارمش، وارد حساب کاربری خودتون می‌شدید، تصویر و متن را در پست جدید آپلود میکردید و آنرا پست میکردید و نهایتاً در هفته چند بار اینکار را تکرار میکردید.

 

الآن دیگر طوری شده کـه حتی حیوانات خانگی نیز می توانند با ساعت هوشمند خود اطلاعات موردعلاقه‌شان را در شبکه‌هاي اجتماعی بـه اشتراک بگذارند. هم‌اکنون اشتراک‌گذاری اطلاعات بـه نحوی شده کـه کاربر با خود می گوید: خب، بـه گمانم این مطلب لایک بیشتری خواهد داشت، در مورد مطالب جالب فکر می کند، پست جدید را ارسال میکند و این روند را چندین و چند بار در طی روز تکرار میکند.

 

وقتی بین تولید محتوای جدید و ارسال آن در شبکه‌هاي اجتماعی فاصله‌اي وجود داشته باشد شـما میتوانید از این زمان ارزشمند استفاده کنید و فکر کنید کـه آیا این مطلب مفید و جالب اسـت یا اشتراک‌گذاری آن هیچ سودی برای شـما و دیگر کاربران ندارد. اگر از این شیوه استفاده کنید هرگز در مورد اتفاقات یا حوادث جدی جک نمی‌سازید و خودتان را در معرض تمسخر و تهدید دیگر کاربران قرار نمیدهید.

 

۳-اعتیاد بـه فیس‌بوک

اگر قبلاً در مورد اعتیاد بـه فیس‌بوک صحبت میکردید مردم شـما را مسخره میکردند اما الآن همین اعتیاد بـه فیس‌بوک بـه معضلی جدی برای کاربران شبکه‌هاي اجتماعی تبدیل شده اسـت. اینروزها حتی افرادی کـه از فیس‌بوک و مارک زاکربرگ متنفرند نیز یک نیاز ناخودآگاه برای اعتبارسنجی ایده‌ها و نظراتشان در فیس‌بوک دارند.

 

اعتیاد بـه فیس‌بوک حقیقی اسـت و این اعتیاد بسیار خطرناک اسـت. اعتیاد بـه فیس‌بوک و بطور کلی شبکه‌هاي اجتماعی اجازه نمیدهد کاربر در دنیای واقعی و زمان حال زندگی کند و وی را با نوعی اضطراب و نگرانی کشنده و فلج‌کننده مواجه میکند؛ اما کاربران کمی هستند کـه جرئت داشته باشند در مورد اعتیاد بـه شبکه‌هاي اجتماعی رک و پست کنده صحبت کنند.

 

اعتیاد بـه فیس‌بوک از شـما فردی ضعیف و خسته خواهد ساخت. در واقع هیچ‌کس واقعاً نمیخواهد بداند فلانی در فیس‌بوک یا شـما در فیس‌بوک چـه چیزی گفته‌اید اگرهم این موضوع برای آن‌ها مهم باشد چند لحظه وقت می گذراند و بعد از بررسی و لایک پست‌ها کامپیوتر را خاموش میکنند و دوباره در دنیای واقعی کارهایشان را دنبال می کنند.

 

۴-شـما هم میتوانید یکی از افراد مشهور اینترنت باشید

بیشتر افراد مشهور بـه طرفداران خود میگویند هیچ‌چیز شیرین‌تر و بهتر از این نیست کـه در فضای مجازی مشهور باشیم یا مشهور شویم.

 

اگر کاربران شبکه‌هاي اجتماعی شـما را بشناسند بـه اسانی میتوانید از پیج خود میلیون ها نفر رابه وب‌سایت خود بکشانید و با اهرم کردن این ترافیک عظیم میلیونها یا میلیاردها تومان بـه جیب بزنید؛ اما این تمام واقعیت نیست.

 

شاید بعضی‌ها بـه این موفقیت دست یابند اما خیلیها برای رسیدن بـه این جایگاه بدون این کـه متوجه باشند بیشتر اطلاعات خصوصی خودرا دراین شبکه‌ها با دیگران سهیم می شوند و خودرا با هزاران خطر بالفعل مواجه میکنند.

 

گاهی اوقات در اینترنت مشهور میشوید چون بـه اشتباه ریزترین جزئیات زندگی خودرا با دیگران بـه اشتراک گذاشته‌اید یا اطلاعات نادرست را دراین شبکه‌ها پست کرده اید. بعضی وقت‌ها نیز دیگران شـما را قربانی هوس‌ها و سودجویی‌هاي خود می کنند کـه خب برای اینکار فقط بـه یک پست، یک عکس یا یک توییت نیاز اسـت.

 

بعد از این کـه مرتکب چنین اشتباهات مضحک و بچه‌گانه‌اي شدید، مطمئن باشید صدها هزار و شاید میلیون ها کاربر پیج شـما را لایک می کنند ودر وب‌سایت‌هاي مختلف در مورد شـما صحبت خواهند کرد.

 

اما این موضوع را جدی بگیرید و مواظب اطلاعاتی کـه در شبکه‌هاي اجتماعی بـه اشتراک می گذارید باشید چون شاید فقط با اشتراک‌گذاری یک عکس، توییت یا پست مضحک ممکن اسـت مسخره‌ي عام و خاص شوید.

 

۵-هیچ‌چیز خصوصی نیست

خطر واقعی شبکه‌هاي اجتماعی این اسـت کـه شاید اطلاعات نادرست را در اختیار افراد اشتباهی قرار دهید.

 

واقعیت این اسـت کـه اگر فردی بیکار و مصمم باشد بـه اسانی می تواند نام، عدد تلفن، آدرس، آدرس والدین، توییتر پسر عمو، رئیس، همکار، همسر کنونی یا پیشین شـما راکه حتی خودتان آن‌ها رابه یاد ندارید را پیدا کنید و از این اطلاعات بـه صورت سیستماتیک برای تکه تکه کردن زندگی شـما استفاده کند.

 

اگر در دنیای واقعی با فردی مشکل داشته باشید هیچ بعید نیست کـه از شبکه‌هاي اجتماعی برای دزدیدن اطلاعات خصوصی شـما استفاده کند و بعدا بـه مدد همین اطلاعات زندگی اجتماعی، روابط و آینده شغلی شـما رابه نابودی بکشاند.

 

شبکه‌هاي اجتماعی میتوانند بهترین ابزار موفقیت و کسب ثروت باشند البته اگر درست استفاده شوند. متأسفانه اگر از شبکه‌هاي اجتماعی بـه نحو نادرست استفاده کنیم شاید ناخواسته زندگی واقعی و مجازی خودرا نابود کنیم. نوبت بعد کـه خواستید چیزی رابا دیگران بـه اشتراک بگذارید حتما موارد مطرح شده دراین مقاله رابه خاطر داشته باشید.