بیوگرافی داریوش ارجمند بازیگر ایرانی راده 5 مرداد 1323 در شهر مشهد است. وی در سال 1370 با بازی در فیلم “مالک اشتر” در بین مخاطبان به شناخت بیشتری رسید. سپس در سال 1388 با نقش آفرینی در مجموعه تلویزیونی “ستایش” ساخته سعید سلطانی و در نقش حشمت فردوس به اوج شهرت رسید.
بیوگرافی داریوش ارجمند از دانشگاه فردوسی در رشته تاریخ و جانعه شناسی در مقطع لیسانس و از دانشگاه سوربن فرانسه در رشته تئاتر و در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل گردیده است. وی از شاگردان ممتاز دکتر علی شریعتی بوده است.
آقای ارجمند از سن 26 سالگی پا به عرصه تئاتر نهاد و با علاقه مندان به این رشته توانست سینمای آزاد مشهد را بنبان نماید. این بازیگر در سال 1391 به عنوان سخنگوی رشته ورزشی پهلوانی و زورخانه ای از سوی سرپرست فدراسیون این رشته آقای محمدرضا طالقانی انتخاب شد. سپس در سال 1392 نشان درجه یک فرهنگ و هنر یا همان مدرک دکتری را دریافت کرد.
در بیوگرافی داریوش ارجمند آمده تیمسار ارجمند رئیس بیمارستان رضاشاه در شهر مشهد، مرکز مامایی در بیرجند و ارتشی پدر ایشان بود. همچنین مادرش به اسم فامیلی یغمایی دختر بزرگترین کارخانه دار نوشابه سازی در آن زمان بود. این بازیگر فرزند دوم خانواده و دارای دو خواهر و سه برادر می باشد. البته برادر کوچکترش زنده یاد انوشیروان ارجمند از چهره های شرسناس بازیگری است.
در بیوگرافی داریوش ارجمند آمده این هنرپیشه موفق در سال 1352 با فرشته یغمایی زندگی مشترک تشکیل داد. حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به اسم های امیرسام و امیریل و یک فرزند دختر به اسم یلدا می باشد.
امیرسام چندین سال است که ساکن انگلیس بوده و یلدا نیز در کشور مالزی زندگی می کند. همچنین امیریل به همراه زنش یاسمینا باهر در حوزه بازیگری مشغول به فعالیت می باشد. آقای ارجمند از همان سال اول دانشگاه عاشق و دلباخته خانمی در کلاس های دکتر علی شریعتی شد. این عشق بدون هیچ کلامی تا چهار سال اتمام دانشگاه ادامه داشت و در نهایت به ازدواج ختم گردید.
باتوجه به بیوگرافی داریوش ارجمند، این بازیگر فعالیت هنری خود را به صورت جدی در سال 1349 و زمانی که 26 سال سن داشت با عرصه تئاتر آغاز نمود. وی با همرامی دوستداران رشته تئاتر سینمای آزاد مشهد را بنا نهاد و در بازه زمانی کوتاه در وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد.
آقای ارجمند علاوه بر کارگردانی و بازیگری، فیلم های کوتاه 8 میلیمتری را ساخت که از مشهورترین آنها می توان به فیلم کوتاه “هیس” اشاره کرد. سپس در سال 1362 نویسندگی و کارگردانی فیلم 90 دقیقه ای به اسم “گفت زیر سلطه من آیید” را بر عهده داشت.
البته در سال 1365 با بازی در فیلم “ناخدا خورشید” روی پرده سینما رفت و جایزه سیمرغ بلورین را از جشنواره فنجر به عنوان بهترین بازیگر نقش اول گرفت. از آثار سینمایی و تلویزیوین این بازیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد.
شخصیت های تاثیرگذار در زندگی داریوش ارجمند
شحصیت های مختلفی بر زندگی آقاز ارجمند از کودکانی تا ورود به عرصه هنر تاثیر گذاشته اندو یکی از این شخصیت های مادر این بازیگر بود که به عنوان یک نوازنده حیرت انگیز تار از وی یاد می شود. مادر این بازیگر هر شب او را با ساز می خواباند و هر روز از تئاتر بر می گشت با جایزه مادرش هیجان زده می شد.
این هنرمند در دوران دبیرستان معلمی به اسم آقای اقبال داشت که مدام او را فعالیت در عرصه هنر تشویق می کرد. همچنین دکتر علی شریعتی استاد اقای ارجمند بود که در موفقیت وی تاثیر زیادی داشت و چیزهای زیادی از او یاد گرفت.
رابطه داریوش ارجمند با ورزش
این بازیگر در دوران دبیرستان در تیم فوتبال عضو بود و در مسابقات دوره ای، قهرمان دبیرستان ها شد. همچنین علاقه زیادی به پینگ پنگ و بیسکتبال داشت و در دانشگاه مشهد مقام سوم را در مسابقات پینگ کسب نمود.
آقای ارجمند از طرفداران تیم فوتبال استقلال و رنگی آبی بوده و در زمانی که آقاز دکتر افشارزاده مدیر عامل بود به عنوان مشاور فرهنگی باشگاه فعالیت داشت. این هنرمند عاشق ذره به ذره خاک ایران از کویر تا جنگل و از بندر تا کویرش بوده است.
مجموعه تلویزیونی “مالک اشتر یا امام علی” به کارگردانی داوود میرباقری و نویسندگی حسین پناهی در ژانر تاریخی و در سال 1370-1375 برای شبکه یک سیما ساخته شد. این مجموعه داستان اواخر دوران خلافت عثمان بن عقان و آغاز دوران خلافت و در نهایت زندگی علی بن ابی طالب را به تصویر می کشد.
آقای ارجمند در این سریال به عنوان کاراکتر مالک اشتر به ایفای نقش می پردازد. از بازیگران این مجموعه می توان به مهدی فتحی، بهزاد فراهانی، محمدرضا شریفی نیا، زنده یاد سیروس گرجستانی، اصغر هت، ویشکا آسایش، انوشیروان ارجمند، چنگیز وثوقی، جواد خدادادی و … اشاره کرد.