جستجو در پارس ناز

تمام چیزهایی که باید برای نقاشی ساختمان بدانید

تمام چیزهایی که باید برای نقاشی ساختمان بدانید

نقاشی ساختمان یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که هنگام ساختن ساختمان یا بازسازی آن صورت می‌گیرد. از آنجایی که بخشی از ظاهر یک ساختمان به نوع رنگ مورد استفاده در نقاشی و نحوه رنگ آمیزی ساختمان بستگی دارد.

 

پس کسانی که قصد نقاشی ساختمان خود را دارند، لازم است که به یکسری نکات حتما توجه کنند.مثلا در انتخاب نقاش ساختمان باید کمی وسواس به خرج دهند و از یک نقاش ماهر کمک بگیرند. چون اگر نقاش، کار خود را به درستی انجام ندهد، ظاهر ساختمان آسیب می‌بیند و نتیجه کار رضایت بخش نخواهد بود.

 

از آنجایی که بسیاری از افراد با مراحل نقاشی ساختمان آشنایی ندارند، در ادامه این مطلب تصمیم داریم تا مراحل و گام‌هایی که قبل و حین نقاشی ساختمان باید انجام شود را بررسی نماییم.

 

اقدامات قبل از نقاشی ساختمان

فرض کنید در شهر بزرگی مانند تهران زندگی می کنید، از جمله اقداماتی که قبل از نقاشی ساختمان باید انجام شود شامل گام‌های زیر می‌شود:

 

گام اول: مراجعه به یک نقاش حرفه‌ای

اولین و مهم‌ترین گام برای نقاشی ساختمان، مراجعه به یک نقاش حرفه ای ساختمان در تهران است. چون نقاشان حرفه‌ای به تمام اصول رنگ آمیزی ساختمان تسلط دارند و کار خود را با نهایت دقت انجام می‌دهند. در نتیجه کیفیت نقاشی ساختمانی که توسط یک نقاش حرفه‌ای انجام شود با کیفیت نقاشی توسط یک فرد مبتدی، کاملا متفاوت است.

 

گام دوم: آماده کردن مکان موردنظر

پیش از شروع نقاشی ساختمان لازم است لوازمی که در مکان موردنظر وجود دارد مثل فرش، میز، مبل و… به محل دیگر انتقال داده شود یا با پلاستیک روی آن‌ها پوشانده شود زیرا احتمال رنگی شدن آن‌ها وجود دارد.

 

همچنین هر نوع پیچ، کلید، دستگیره، چراغ و… که روی سقف دیوار نصب شده و امکان جدا شدن آن وجود دارد، بهتر است که جدا شود. چون صاف بودن سطح سقف یا دیوار موجب افزایش کیفیت نقاشی ساختمان می‌شود. البته اگر امکان جداسازی این اقلام نیست باید روی آن‌ها با چسب یا پلاستیک پوشیده شود.

 

گام سوم: تمیز کردن سطح سقف و دیوار

معمولا اگر روی سطح دیوار یا سقفی که قرار است رنگ آمیزی شود، گرد و غبار یا لکه وجود داشته باشد، رنگ به خوبی روی دیوار قرار نمی‌گیرد و نتیجه رنگ آمیزی رضایت بخش نمی‌شود. به همین منظور، لازم است که ابتدا سطح سقف یا دیوار با یک دستمال یا اسفنج به خوبی تمیز شود تا آلودگی‌های روی سقف و دیوار از بین بروند.

 

گام چهارم: چسب زدن به لبه‌های دیوار و پنجره‌ها

چسب زدن به لبه‌های دیوار و پنجره‌ها

معمولا برای جلوگیری از رنگی شدن لبه‌های درب و پنجره‌ها و همچنین تمیز ماندن لبه سقف و دیوار، نقاش ابتدا کلیه لبه‌ها را با چسب می‌پوشاند. نکته مهمی که در رابطه با این گام وجود دارد این است که چسب باید به صورت صاف و مرتب روی لبه‌ها قرار بگیرد.

 

مراحل نقاشی ساختمان

نقاشی ساختمان معمولا در طی چند مرحله زیر انجام می‌شود:

 

بتونه کاری و سنباده زدن سقف و دیوار

سطحی که قرار است رنگ آمیزی شود باید کاملا صاف و یکدست باشد. به همین منظور، نقاش ابتدا هر نوع نم زدگی، ترک، سوراخ، فرورفتگی یا برجستگی که روی سقف یا دیوار وجود دارد را به وسیله بتونه یا سنباده از بین می‌برد.

 

بتونه نیز معمولا انواع مختلفی دارد و نوع آن به نوع رنگ مصرفی بستگی دارد. مثلا اگر قرار است که دیوار با رنگ پلاستیک رنگ آمیزی شود، نقاش برای پر کردن حفره‌ها از بتونه پلاستیک استفاده می‌کند اما اگر رنگ مصرفی، رنگ روغنی باشد از بتونه روغنی استفاده می‌نماید.

 

زدن پرایمر ساختمانی روی سطوح

پرایمر یا آستری نوعی ماده ساختمانی است که موجب چسبیدن بهتر رنگ روی سطح سقف یا دیوار می‌شود. همچنین استفاده از پرایمر باعث می‌شود که مصرف رنگ نیز کاهش پیدا کند. به همین دلیل پیش از رنگ آمیزی ساختمان ابتدا یک لایه پرایمر روی سطح سقف یا دیوار زده می‌شود.

 

برای زدن پرایمر معمولا از غلتک یا قلمو استفاده می‌کنند و خشک شدن آن حدود 4 ساعت طول می‌کشد.نکته مهمی که در رابطه با پرایمر وجود دارد این است که پرایمر باید به خوبی خشک شود سپس رنگ روی آن اجرا گردد.

 

چون در صورتی که پرایمر به خوبی خشک نشود و رنگ روی آن اجرا گردد، سطح سقف یا دیوار پوسته پوسته می‌شود. به همین منظور اکثر نقاشان، یک الی دو روز پس از زدن پرایمر فرآیند اجرای رنگ را آغاز می‌کنند.

 

انتخاب کردن رنگ برای نقاشی ساختمان

انتخاب کردن رنگ برای نقاشی ساختمان

برای رنگ‌آمیزی دیوارها و سقف یک ساختمان انواع مختلفی از رنگ ساختمانی وجود دارد. رنگ روغنی، رنگ پلاستیک، رنگ اکرلیک، رنگ مولتی کالر و… از جمله پرکاربردترین رنگ‌های ساختمانی به شمار می‌رود. هر یک از این رنگ‌ها، ویژگی‌ها و خواص متفاوتی دارند و قیمت آن‌ها نیز متفاوت است.

 

مثلا حلال رنگ روغنی، تینر است و خاصیت اصلی آن ضد آب و قابل شستشو بودن آن است. اما حلال رنگ پلاستیک، آب است و در برابر رطوبت مقاومت خوبی ندارد و دچار آسیب می‌شود. معمولا قیمت رنگ روغنی بیشتر از رنگ پلاستیک است.

 

در این مرحله نقاش با توجه به بودجه کارفرما، نوع محیط و… نوع رنگ را انتخاب می‌کند. مثلا برای آشپزخانه باید از رنگ روغنی یا رنگ آکرلیک استفاده شود زیرا آشپزخانه یک محیط مرطوب است و رنگ انتخابی آن هم باید ضد آب و رطوبت باشد.

 

آماده کردن رنگ ساختمانی

رنگ‌های ساختمانی بافت تقریبا سفتی دارند و ابتدا باید با کمک حلال مناسب، کمی رقیق شوند. در نتیجه، نقاش ابتدا رنگ را به کمک حلال متناسب با رنگ کپی رقیق می‌کند و آن را خوب به هم می‌زنند تا مایع رنگ یکدست باشد.

 

شروع رنگ آمیزی ساختمان

پس از طی شدن مراحل بالا، نوبت به مرحله اجرای رنگ روی سقف یا دیوار می‌رسد. برای زدن رنگ روی سطوح از قلمو یا غلتک استفاده می‌شود. معمولا برای پوشش دهی بهتر، نقاش هر سطحی را دو الی سه بار رنگ می‌کند. به همین دلیل بعد از خشک شدن لایه اول، لایه دوم رنگ نیز روی لایه اول قرار می‌گیرد.

 

خشک شدن رنگ

خشک شدن رنگ آخرین مرحله نقاشی ساختمان است که معمولا بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می‌کشد. البته مدت زمان خشک شدن رنگ به نوع ر بستگی دارد.

 

دو نکته مهم درباره نقاشی ساختمان که باید بدانید

 

1-بهترین فصل نقاشی ساختمان، فصل بهار و تابستان است زیرا به دلیل گرم بودن هوا، رنگ زودتر خشک می‌شود.

 

2- مدت زمان نقاشی ساختمان به وسعت ساختمان و نوع رنگ مصرفی بستگی دارد. مثلا رنگ روغنی دیرتر از رنگ پلاستیک خشک می‌شود پس در صورت استفاده از رنگ روغنی پروژه نقاشی بیشتر زمان می‌برد.