بیوگرافی گلچهره سجادیه
در این مطلب، بیوگرافی گلچهره سجادیه را به اشتراک گذاشته ایم. گلچهره سجادیه بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در تاریخ 23 مرداد 1333 و در شهر اراک چشم به جهان هستی گشود. وی از دانشکده هنرهای زیبای تهران در رشته تئاتر فارغ التحصیل شده است. گلچهره فعالیت هنری خود را از سال 1354 در زمینه تئاتر آغاز کرده و با بازی در سریال آنام به شهرت بالایی دست یافت.
همچنین برای اولین بار و در سن 23 سالگی در فیلم “کلاغ” با کارگردانی بهرام بیضایی به ایفای نقش پرداخت. گلچهره سجادیه هنرپیشه تئاتر، تلویزیون و سینما زاده 23 مرداد 1333 در اراک است. وی دارای مدرک لیسانس در رشته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد. گلچهره از سن 20 سالگی پا به عرصه تئاتر نهاد و با بازی نمایش های “خانه برنارد آلبا” و “جادوگران شهر سلیم” روی صحنه رفت.
خانم سجادیه نمایش معروف “بازگشتی نیست” را نیز کارگردانی نموده است. زمانی که تنها 23 سال سن داشت برای اولین بار در فیلم “کلاغ” به کارگردانی بهرام بیضایی به ایفای نقش پرداخت. البته این بازیگر در سال 1368 با بازی در فیلم “دندان مار” به کارگردانی مسعود کیمیایی به یکی از هنرپیشه های مطرح کشور تبدیل شد. سپس همکاری خود را با این کارگردان در فیلم های “رد پای گرگ” و “گروهبان” ادامه داد.
گلچهره سجادیه هنرمند ایرانی پس از اتمام دوره تحصیلی متوسطه در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و در رشته تئاتر مشغول به تحصیل شد. هیچ گونه اطلاعاتی درباره خانواده و زندگی شخصی وی در دسترس نیست. اما فعالیت هنری خود را از سن 20 سالگی و صحنه تئاتر آغاز نمود. سپس با نقش آفرینی در نمایش معروف “جعفرخان از فرنگ برگشته” ساخته کارمان فاضل توانایی های خود را در معرض دید همه قرار داد.

البته خانم سجادیه پس از اخذ مدرک لیسانس در ایران و در سال 1352 جهت دریافت فوق لیسانس به ایتالیا مهاجرت کرد. همچنین به محض فارغ التحصیلی برای تدریس در دانشگاه و ادامه کار به کشورمان بازگشت.
وضعیت تاهل گلچهره سجادیه
اطلاعات چندانی درباره ازدواج و زندگی مشترک یا فرزندان گلچهره سجادیه در دسترس نیست. اما وی سال ها قبل با یک پزشک زندگی مشترک تشکیل می دهد و این ازدواج بعدها به جدایی ختم می شود.
گلچهره از سال 1353 و در سن 20 سالگی به صورت جدی در تئاتر دانشجوی فعالیت هنری خود را آغاز نمود. پس نخستین فعالیت هنری او به نمایش “جعفرخان از فرنگ برگشته” اختصاص دارد. سپس با بازی در نمایش های “خانه برنارد” و “جادوگران شهر سلیم” به موفقیت بالایی دست یافت. البته نخستین تجربه کارگردانی وی نیز به نمایش “برگشتی نیست” باز می گردد.

بیوگرافی گلچهره سجادیه
گلچهره در سال 1356 و قبل از انقلاب برای نخستین بار با نقش آفرینی در فیلم “کلاغ” ساخته بهرام بیضایی پا به عرصه تلویزیون نهاد. همچنین بعد از انقلاب و در سال 1359 با بازی در فیلم “موج طوفان” به عرصه هنر بازگشت. گلچهره سجادیه بعد از انقلاب در سن 31 سالگی و در سال 1364 با حضور در اپیزود اتاق انتظار “طنزآوران جهان” ساخته داریوش مودبیان در تلویزیون ظاهر شد.
آخرین بازی این بازیگر در سینما به سال 1387 و فیلم “حوالی اتوبانگ باز می گردد. سپس در سریال “سرگشته” و در سال 1389 به عنوان راوی در آن حضور پیدا کرد. سرانجام به مدت 7 سال از بازیگری فاصله گرفت و بعد از این بازه زمانی در سال 1396 با سریال “آنام” ساخته جواد افشار به قاب تلویزیون برگشت. از آثار سینمایی، تلویزیونی و تئاتر این هنرمند مطرح می توان به موارد زیر اشاره کرد.
آثار سینمایی
کلاغ (1356) بهرام بیضایی
موج طوفان (1359) منوچهر احمدی
ایستگاه (1366) یدالله صمدی
سفر عشق (1367) ابوالحسن داوودی
دندان مار (1368) مسعود کیمیایی
گروهبان (1369) مسعود کیمیایی
ردپای گرگ (1370) مسعود کیمیایی
هبوط (1372) احمدرضا معتمدی
آرایش مرگ (1373) افشین شرکت
سرزمین خورشید (1375) احمدرضا درویش
زشت و زیبا (1377) احمدرضا معتمدی
هیوا (1377) رسول ملاقلی پور
حوالی اتوبان (1387) سیاوش اسعدی
باران می بارد (1394) علی صفی خانی
آثار تلویزیونی
طنزآوران جهان (1364) داریوش مودبیان
این شرح بی نهایت (1367) حمید لبخنده، حمید حمزه و اسماعیل خلج
رعنا (1368) داوود میرباقری
پرده عجایب (1374) داریوش مودبیان
خانه عروسک (1374) منیژه محامدی
تلخون (1386) علیرضا امینی
سرگشته (1389) محمدحسین حقیقی
سرزمین مادری (1387-1396) کمال تبریزی
آنام (1396) جواد افشار
گلچهره با نقش آفرینی در فیلم “سرزمین خورشید” مانند یک ستاره درخشید و موفق به کسب جایزه سیمرغ بلورین به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن شد. البته خانم سجادیه در عرصه بازیگری موفق به کسب جایزه دیگری شده که به شرح زیر می باشند.

بیوگرافی گلچهره سجادیه
• کسب جایزه سیمرغ بلورین لز 12مین جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن جهت بازی در فیلم “هبوط” در سال 1372
• کسب جایزه سیمرغ بلورین از 15مین جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن جهت بازی در فیلم “سرزمین خورشید” در سال 1375
• کسب تندیس زرین از نخستین جشن خانه سینما به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن جهت بازی در فیلم “سرزمین خورشید” در سال 1376
• کسب سیمرغ بلورین از 17مین جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن جهت بازی در فیلم “هیوا” در سال 1377
• کسب سیمرغ بلورین از 20مین جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن جهت بازی در فیلم “نگین” در سال 1380
گلچهره بازیگر مطرح و پیشکسوت کشورمان با بازی در 5مین فیلم سینمایی خود به اسم “دندان مار” ساخته مسعود کیمیایی در سال 1368 به اوج شهرت و محبوبیت رسید. وی در این فیلم مانند یک ستاره درخشید و تمام توانایی ها و استعدادهای نهفته خود را به نمایش گذاشت. سپس با نقش آفرینی در سریال هایی از جمله سرزمین مادری به کارگردانی کمال تبریزی به شهرت بالایی دست پیدا کرد.

جمع بندی
گلچهره سجادیه هنرپیشه سینما، تلویزیون و تئاتر متولد 23 مرداد 1333 در شهر اراک است. وی از سال 1353 به صورت جدی کار هنری خود را در عرصه تئاتر و در دوران دانشجویی آغاز نمود. نخستین نمایش گلچهره همان “جعفرخان از فرنگ برگشته” است.
وی بعد از اخذ مدرک لیسانس در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته تئاتر، جهت دریافت مدرک فوق لیسانس به ایتالیا رفت و برای تدریس دوباره برگشت. گلچهره یک ازدواج ناموفق داشته و هم اکنون مجرد می باشد.