جستجو در پارس ناز

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج 

در این پست، راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج را توضیح داده ایم. یکی از اقداماتی که زوج های جوان بعد از ازدواج انجام می دهند، جدا کردن یارانه ها است. امروزه بیشتر افراد جامعه ما به صورت ماهانه مبلغی را به عنوان یارانه از دولت دریافت می کنند. البته این مبلغ به حساب بانکی سرپرست خانوار واریز می شود. بنابراین امکان دسترسی جداگانه به یارانه برای افراد خانواده وجود نخواهد داشت.

 

اما در شرایطی ممکن است اعضای خانواده بخواهند یارانه خود را به صورت جداگانه دریافت کنند. ازدواج یکی از این شرایط هاست. در این مقاله می خواهیم به نحوه جدا کردن یارانه بعد از ازدواج و مدارک لازم برای انجام مراحل اداری این کار بپردازیم. همچنین نحوه جدا کردن یارانه ها را در شرایطی دیگر همانند طلاق، فوت سرپرست خانوار، خانوار بدسرپرست و … را توضیح خواهیم داد.

 

قانون هدفمندی یارانه ها در ایران

قبل از آن که به نحوه جدا کردن یارانه ها بپردازیم، می خواهیم مقداری این قانون را معرفی نماییم. یارانه یک نوع کمک مالی است که از طرف دولت به یک تجارت، بخش اقتصادی و یا اعضای جامعه پرداخت می شود. به یارانه، سوبسید هم گفته می شود.

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج 

این کمک مالی در قالب یک مبلغ مشخص به صورت ماهانه به حساب سرپرست هر خانوار به ازای تعداد اعضای خانوار واریز خواهد شد. مسلما هر چه تعداد اعضای یک خانوار بیشتر باشد، مبلغ یارانه بیشتری به آن خانوار تعلق خواهد گرفت. هدف از دادن یارانه، کاهش فقر و افزایش رفاه افراد جامعه و امکان دسترسی آن ها به کالاها و خدمات مورد نیاز است.

 

در ایران از نیمه دوم سال 1389 و با تصویب مجلس شورای اسلامی پرداخت یارانه ها به صورت رسمی آغاز شد. بسیاری از افراد جامعه به غیر از خانواده های مرفه چه سطح درآمد بالایی دارند، مشمول این قانون هستند. در سال های گذشته بخش زیادی از خانواده های پردرآمد از لیست یارانه بگیران حذف شدند.

 

بیشتر بخوانید: جاماندگان چگونه یارانه حمایت معیشتی دریافت کنیم؟ | پیگیری واریزی یارانه معیشتی

 

چرا بعد از ازدواج یارانه را جدا کنیم؟

همان طور که قبلا اشاره کردیم، یارانه به ازای تعداد اعضای خانوار به حساب بانکی سرپرست خانوار واریز می شود. امکان جدا کردن یارانه تنها در برخی از شرایط ویژه وجود دارد. ازدواج یکی از اعضای خانوار جزء این شرایط هاست. امکان جدا کردن یارانه ها بعد از ازدواج برای تمامی زوج های جوان وجود دارد. زوج های جوان به مبلغ یارانه به عنوان یک کمک مالی برای شروع زندگی خود نگاه می کنند.

 

همچنین این مبلغ می تواند برخی از نیازهای آنان را پوشش دهد. همچنین در صورتی که زوج بچه دار شوند، می توانند یارانه مربوط به فرزند خود را نیز دریافت کنند. به همین دلیل زوج های جوان بهتر است بعد از ازدواج حتما نسبت به جدا کردن یارانه خود از خانواده اقدام کنند. این گونه یک خانوار جدید تشکیل شده و یارانه هر دو نفر به حساب سرپرست خانوار جدید (در بسیاری از موارد آقا) واریز خواهد شد.

 

مدارک لازم برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج باید یک سری مدارک مهم را در اختیار داشته باشید. بدون این مدارک امکان جداسازی یارانه وجود نخواهد داشت. این مدارک به صورت زیر هستند.

 

• ارائه مدارک شناسایی سرپرست خانوار هر دو زوج (در اکثر مواقع پدر زوچین) مانند شناسنامه، کارت ملی و …

• ارائه مدارک شناسایی زوجین اعم از شناسنامه و کارت ملی

• ارائه اصل و کپی عقدنامه رسمی ازدواج

• ارائه شماره حساب بانکی زوجین جهت واریز مبلغ یارانه به آن حساب (حساب بانکی باید صرفا جهت دریافت یارانه افتتاح گردد.)

 

با ارائه تمامی این مدارک می توانید به راحتی یارانه خود را از خانوار خود جدا سازید. دقت کنید که از تمامی این مدارک باید کپی تهیه کنید. بنابراین قبل از مراجعه به مرکز پلیس + 10 حتما از تمامی مدارک کپی بگیرید.

 

نحوه جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

احتمالا شما نیز می خواهید بدانید که نحوه جدا کردن یارانه ها بعد از ازدواج چگونه است؟ بسیاری از زوج ها از انجام اقدامات قانونی جهت جدا کردن این مبلغ صرفه نظر می کنند. زیرا فکر می کنند این جدا کردن روند اداری طولانی و خسته کننده ای دارد. اما اصلا اینطور نیست.

 

با فراهم آوردن برخی از مدارک ساده و مراجعه به دفتر پلیس + 10 به راحتی می توانید یارانه خود را جدا کنید. زوج ها برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج ابتدا مدارک لازم برای این کار را آماده کنند. سپس همراه با مدارک فوق به آدرسی که از مرکز پلیس + 10 دریافت کرده اند، مراجعه کنند. زیرا ابتدا باید نام خود را از لیست خانوار خود حذف نمایند. یعنی زوج ها ابتدا باید از لیست خانوار اصلی خود حذف شوند.

 

سپس زوج ها می توانند با ارائه دادن مدارک، فرم ها و شماره پیگیری که از مرکز قبلی دریافت کرده اند، به مرکز پلیس + 10 مراجعه کنند. مراحل ثبت نام برای ثبت خانوار جدید و ثبت یارانه ها از طریق این مرکز انجام خواهد شد. دقت کنید که جدا کردن یارانه بعد از ازدواج کار سختی نیست و تنها به چند ساعت زمان نیاز دارد. بنابراین توصیه می کنیم حتما جهت جداسازی یارانه خود اقدام نمایید.

 

بیشتر بخوانید: کوپن الکترونیکی چیست؟ کارت کالا چه زمانی توزیع می شود؟

 

جدا کردن یارانه بعد از ازدواج چقدر طول می کشد؟

به صورت کلی انجام امور اداری جدا کردن یارانه بعد از ازدواج مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید. اگر در زمان شلوغی به مرکز پلیس + 10 مراجعه کنید، ممکن است چند ساعت معطلی داشته باشید. به همین دلیل سعی کنید صبح اول وقت جهت انجام امور اداری خود مراجعه کنید تا با تاخیر مواجه نشوید.

نحوه جدا کردن یارانه بعد از ازدواج ،راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

 

جدا کردن یارانه بعد از ازدواج ممکن است یک الی دو ماه طول بکشد. برای آن که یارانه یک ماه را از دست ندهید، بین دهم تا بیستم هر ماه برای انجام روند اداری اقدام کنید. دقت کنید امکان جداسازی یارانه برای زوجینی که قبلا از خانوار خود یارانه دریافت نکرده اند، وجود ندارد. یعنی اگر یکی از طرفین زوج از خانواده های مرفه بوده باشد، اکنون نمی تواند جهت جداسازی یارانه و اخذ آن اقدام نماید.

 

به عبارتی:

حتی در صورت ازدواج نیز یارانه به او تعلق نخواهد گرفت.

 

هزینه جدا کردن یارانه چقدر است؟

خوشبختانه جدا کردن یارانه هیچ هزینه ای ندارد و برای این کار مجبور به پرداخت هزینه به دولت نخواهید بود. البته کاملا مشهود است که انجام امور قانونی از این دست به پرداخت هزینه نیاز نداشته باشد. زیرا افرادی که یارانه به آن ها تعلق می گیرد، مسلما از قشر متوسط یا ضعیف جامعه هستند.

 

بنابراین دولت نیز جهت انجام امور قانونی مربوط به یارانه از آنان هزینه ای دریافت نخواهد کرد. البته جدا کردن یارانه همچنین رایگان هم نیست. زیرا باید هزینه مربوط به تهیه کپی مدارک و افتتاح حساب بانکی جهت دریافت یارانه را نیز در نظر بگیرید.

 

جدا کردن یارانه بعد از طلاق

از دیگر شرایطی که افراد مجبور به جدا کردن یارانه خود هستند، طلاق است. زوجینی که از هم طلاق می گیرند می توانند جهت جداسازی یارانه خود با در دست داشتن مدارک لازم به مرکز پلیس + 10 مراجعه کنند. دقت کنید در این حالت ابتدا باید زوجین یارانه خود را جدا کرده و سپس جهت دریافت یارانه مجددا در سامانه ثبت نام کنند.

 

یعنی اطلاعات آن ها باید در سامانه ثبت نام یارانه، بروزرسانی شود. در صورت جدا کردن یارانه و عدم ثبت نام، یارانه فرد حذف شده و مشمول دریافت یارانه نخواهد شد. بنابراین سعی کنید بعد از جداسازی یارانه ها، مجددا جهت ثبت نام اقدام کنید. برای جدا کردن یارانه بعد از طلاق ارائه اصل و کپی مدارک شناسایی زوجین شامل کارت ملی و شناسنامه و سند طلاق لازم است.

 

بدون ارائه سند طلاق امکان جداسازی یارانه ها وجود ندارد. زوجین می توانند با در دست داشتن این مدارک، نسبت به ثبت تقاضای سرپرست جدید اقدام کنند. دقت کنید که هر کدام از زوجین باید شماره حساب مشخصی را جهت دریافت مبلغ یارانه به سامانه ارائه دهند. در واقع ایجاد حساب یارانه جدا در بانک جهت دریافت مبلغ یارانه ضروری است.

 

بیشتر بخوانید: یک میلیون یارانه برای این خانواده پرجمعیت! (عکس)

 

جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست

متاسفانه از دیگر شرایطی که افراد را مجبور به جدا کردن یارانه ها می کند، خانوار بدسرپرست است. در این خانوارها ممکن است سرپرست معتاد به مواد مخدر، دارای بیماری روحی و روانی و یا زندانی باشد. ممکن است سرپرست در خارج از کشور زندگی کرده و یا مفقود شود و دادگاه تحت شرایطی صلاحیت وی را جهت سرپرست بودن رد کند.

آموزش جدا کردن یارانه بعد از ازدواج 

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

 

در این حالت اعضای خانواده می توانند جهت تغییر دادن سرپرست خانواده و جدا کردن یارانه اقدام نمایند. بعد از پدر مادر به عنوان سرپرست خانواده در نظر گرفته می شود. اگر مادر نیز سرپرست نشود، فرزند ارشدی که به سن قانونی رسیده است به عنوان سرپرست معرفی خواهد شد.

 

برای جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست ابتدا باید امور مربوط به تغییر در حضانت و کفالت در مرکز فرمانداری استان محل زندگی انجام شوند. همچنین دریافت نامه رسمی از مرکز فرمانداری استان ضروری است. بعد از دریافت نامه رسمی می توان با فراهم آوردن مدارک زیر جهت تغییر دادن سرپرست خانوار و جداسازی یارانه اقدام کرد.

 

• حکم مرجع قضایی ذی صلاح

• گواهی بیمارستان روانی و مرکز نگهداری این قبیل افراد که صلاحیت آن به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد. (در صورت مبتلا بودن سرپرست خانوار به بیماری روانی)

• گواهی پزشکی قانونی

• گواهی مربوط به سازمان بهزیستی محل زندگی

• گواهی از زندان (در صورت زندانی بودن سرپرست)

• گواهی از معاونت کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه (در صورت حضور سرپرست در خارج از کشور)

 

با در دست داشتن این مدارک و مراجعه به دفاتر پلیس + 10 به راحتی می توانید سرپرست خانوار را تغییر دهید. سرپرست جدید می تواند مادر یا فرزند ارشد (بالای 18 سال) باشد.

 

جدا کردن یارانه ها بعد از فوت سرپرست خانوار

بعد از فوت سرپرست خانوار، اعضای خانوار می توانند جهت جدا کردن یارانه ها و تعین سرپرست برای خانوار اقدام نمایند. بعد از فوت سرپرست خانوار یارانه خانوار به صورت موقت قطع خواهد شد تا امور اداری مربوطه صورت گیرند. جهت تعیین سرپرست جدید برای خانوار مادر باید همراه با فرزندان خود به مراکز پلیس + 10 مراجعه کند.

 

سرپرست جدید خانواده می تواند مادر خانواده و یا فرزند ارشد خانواده باشد. دقت کنید فرزند ارشد حتما باید به سن قانونی برسد تا بتواند به عنوان سرپرست خانوار معرفی شود. برای تغییر سرپرست جهت جدا کردن یارانه ها در هنگام فوت سرپرست ارائه مدارک زیر لازم است:

 

• اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی سرپرست جدید

• اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی همه اعضای خانواده

• گواهی فوت سرپرست خانواده

• ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی سرپرست فوت شده

 

آیا جدا کردن یارانه افراد مجرد امکان پذیر است؟

بسیاری از افراد مجرد این سوال را دارند که آیا امکان جدا کردن یارانه خود را دارند یا خیر؟ برخی از افراد مجرد با رسیدن به سن قانونی ممکن است به صورت جداگانه زندگی کرده و زندگی مستقلی را شروع کنند. به همین دلیل درخواست جداسازی یارانه خود از سرپرست خانواده را دارند.

 

دقت کنید که امکان جدا کردن یارانه در این حالت اصلا وجود ندارد. یعنی مبلغ یارانه تنها به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد. بنابراین یارانه هر خانوار تنها به سرپرست همان خانوار داده می شود. امکان تغییر دادن سرپرست در صورت نداشتن صلاحیت قانونی یا فوت آن وجود دارد. اما امکان دریافت یارانه توسط هر کدام از اعضای خانواده به صورت جداگانه وجود ندارد.

 

بیشتر بخوانید: افزایش میلیونی جمعیت یارانه‌ بگیران

 

جدا کردن یارانه نوزاد تازه به دنیا آمده

امکان جدا کردن یارانه نوزاد تازه به دنیا آمده برای هیچ خانواری وجود ندارد. یارانه هر نوزاد تازه به دنیا آمده به حساب سرپرست وی واریز خواهد شد. دقت کنید که سرپرستان خانوار نیازی نیست جهت ثبت نام نوزاد تازه به دنیا آمده برای دریافت یارانه اقدام کنند. زیرا نوزاد تازه به دنیا آمده در خانوار مشمول یارانه به صورت خودکار ثبت نام خواهد شد.

روش جدا کردن یارانه بعد از ازدواج 

راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

 

در نتیجه نیازی به ثبت نام نوزاد تازه به دنیا آمده نخواهد بود این ثبت نام خودکار موجب راحت شدن بسیاری از امور قانونی مربوط به دریافت یارانه شده است. در این مقاله به صورت کامل نحوه جدا کردن یارانه بعد از ازدواج و در سایر شرایط را توضیح دادیم. همان طور که اشاره کردیم یارانه هر خانوار به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد. در صورت فوت سرپرست یا عدم صلاحیت سرپرست می توان آن را تغییر داد.

 

تمامی امور مربوط به تغییر سرپرست یارانه از طریق مراجعه به مراکز پلیس + ۱۰ انجام می شود. البته دقت کنید که باید تمامی مدارک لازم برای جدا کردن یارانه را به همراه داشته باشید. زیرا بدون این مدارم امکان جداسازی یارانه ها وجود نخواهد داشت. طی کردن روند قانونی جداسازی یارانه نیازی به صرف هیچ هزینه ای ندارد. بنابراین بدون کمترین هزینه می توانید به راحتی یارانه خود را جدا کنید.