جستجو در پارس ناز

تفاوت‌های کلیدی بین دریل مگنتی و دریل‌های سنتی در کارهای فلزی

تفاوت‌های کلیدی بین دریل مگنتی و دریل‌های سنتی در کارهای فلزی

دریل مگنتی که به نام‌های مته گردبر دریل مگنت یا دریل مغناطیسی نیز شهرت دارد، ابزاری برقی و تخصصی، برای ایجاد سوراخ در سطوح فلزی است. این دریل‎ها معمولا در صنایع فلزکاری و ساخت و ساز کاربرد دارند، جایی که حفاری بر روی سطوح سخت فلزی بخش مهمی از فعالیت‌ها محسوب می‌شود.

 

دریل مغناطیسی به گونه‌ای طراحی شده است که امکان ایجاد سوراخ‌های دقیق را با سرعت و سهولت فراهم می‌آورد و نیاز به تلاش زیاد از سوی اپراتور را کاهش می‌دهد.در مقایسه با دریل‌های سنتی، این نوع دریل مزایای زیادی از نظر سرعت، دقت و ایمنی ارائه می‌دهد. همچنین برای حفاری روی فلزات ضخیم یا سخت، کارآمدی بیشتری دارند و قابل اعتمادتر است. در این مقاله به بررسی عملکرد دریل مگنت و مزایای آن نسبت به دریل‌های سنتی خواهیم پرداخت.

 

دریل مگنت چیست؟

دریل مگنتی به عنوان یک ابزار حفاری قابل حمل، از آهنربای الکتریکی یا پایه آهنربای دائمی، برای سوراخ‌کاری فلزات بهره می‌برد. این دستگاه با استفاده از ابزار برش و آهنربا، عملیات حفاری را انجام می‌دهد. قسمت اصلی دستگاه که به آن «دریل مغزی» گفته می‌شود، ابزاری است که به دستگاه متصل شده و دارای لبه‌های برش است که روی سطح قرار می‌گیرد.

 

این دستگاه معمولاً همراه با انواع مختلف سر مته‌ها مانند مارپیچی، کاتر حلقوی، کاتر دوار و فرز عرضه می‌شود. ویژگی‌هایی نظیر موتور معکوس و کنترل سرعت متغیر نیز برای انجام عملیات مختلف مانند ضربه‌زدن، خزینه مخروطی و ریمینگ وجود دارد. یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های این نوع دریل قابلیت استفاده آن برای سوراخ‌کاری در نقاط دور از دسترس است.

 

کاربرد دریل مگنت

دریل مغناطیسی هم برای کارهای داخل کارگاه و هم خارج از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار مناسب برای حوزه‌های مختلفی همچون ساخت و ساز، تولید صنعتی و مهندسی سنگین است. مدل‌های قابل حمل این دستگاه‌ها برای سوراخ‌کاری روی فولاد سازه‌ای یا تعمیرات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

نسخه‌های جدیدتر این ابزارها سبک‌تر بوده و مناسب کارگاه‌های تولیدی هستند؛ همچنین قابلیت تنظیم عمودی و افقی دارند. این دستگاه‌ها با انواع تغذیه اتوماتیک، نیمه اتوماتیک، پنوماتیک یا شارژی موجود هستند.

دریل مگنتی

اجزای مختلف دریل مگنت برای کار با سطوح فلزی

انواع دریل مگنتی از قبیل دریل ایبن اشتاک ، با کمک قطعات تشکیل‎دهنده خود می‌تواند به خوبی سطوح فلزی را سوراخ کند. در ادامه به این قطعات اشاره کرده‎ایم:

 

  • پایه دستگاه

برای اتصال سریع دستگاه به قطعه کار، یک آهنربای الکتریکی قوی در پایه دریل مغناطیسی تعبیه شده است. پس از شارژ شدن آهنربا، پایه به قطعه کار چسبیده و ثبات لازم را فراهم می‌کند تا اپراتور بتواند بدون نگرانی قطعه کار را تغذیه کند.

 

وجود آهنربای الکتریکی اهمیت زیادی دارد زیرا باعث ثابت نگه داشتن دستگاه حین کار شده و امکان انجام عملیات حفاری به صورت افقی، عمودی یا فوقانی را فراهم می‌آورد. معمولاً از این نوع دریل برای سوراخ‌کاری مواد آهنی استفاده می‌شود؛ اما قابلیت استفاده بر روی مواد غیرآهنی نیز وجود دارد.

 

  • استند دریل

استند دریل شامل کلیدهای الکتریکی موتور، آهنربا و نشانگر آن و PCBها می‌شود که همگی در بدنه اصلی دریل مغناطیسی قرار می‌گیرند. این استند به عنوان ساختار اصلی دستگاه عمل کرده و موتور و پایه مغناطیسی را کنار هم نگه می‌دارد. دسته تغذیه نیز بر روی بدنه نصب شده و حرکت بالا و پایین موتور را تسهیل می‌کند. این دسته قابلیت حرکت روی بدنه را دارد و بدنه دریل مغناطیسی به عنوان دستگیره‌ای برای حمل و نقل ابزار عمل می‌کند.

 

  • موتور

موتور یکی از اجزای کلیدی در یک دریل مگنت است که با جریان مستقیم (DC) کار می‌کند. توان خروجی آن بسته به نیاز عملیات سوراخ‌کاری بین ۸۰۰ تا ۲۳۰۰ وات متغیر است. برای سوراخ‌کاری با قطر بیشتر، نیاز به موتوری با قدرت بالاتر دارید. موتورهای مورد استفاده در این تجهیزات، قابلیت تنظیم در جهت عقربه‏های ساعت و خلاف آن را دارند. قطعات الکترونیکی کنترل‌کننده سرعت و گشتاور نیز بر روی موتور نصب شده‌اند.

 

  • اهرم

در دریل‌های مگنت، موتور به اهرمی متصل است که به نام نگهدارنده ابزار یا مرغک شناخته می‌شود. این اهرم نوعی گیره است که برای ثابت نگه داشتن دریل مغزی به کار می‎آید. دو نوع مرغک وجود دارد:

 

  1. صنعتی یا دستی
  2. مرغک با قابلیت تعویض سریع که امکان اتصال آسان‌تر را فراهم می‌کند؛ بدون نیاز به سفت کردن دستی پیچ‌ها یا فک‌ها.

مته گردبر دریل مگنت

تفاوت دریل مگنت و دریل معمولی

تفاوت‌های بین دریل مگنتی و معمولی شامل موارد زیر است:

 

  • عملکرد: دریل مگنتی از پایه الکترومغناطیسی برای تثبیت دستگاه استفاده می‌کند اما یک دریل برقی ساده توسط دست کاربر کنترل شده است. دریل سنتی گونه‎ای طراحی نشده تا خود را ثابت نگه دارد.

 

  • اندازه و ظرفیت: معمولاً دریل‌های مغناطیسی بزرگتر و قوی‌تر هستند.

 

  • دقت: این نوع دریل‌ها برای کارهایی که دقت اهمیت زیادی دارد مانند فلزکاری مناسب هستند، زیرا توانایی حفظ موقعیت دقیق  مته گردبر دریل مگنت را دارند.

 

  • قابلیت حمل: در حالی که مدل‌های برقی ساده قابل حمل‌تر هستند، مدل‌های مغناطیسی به دلیل پایه سنگین‌ترشان کمتر قابل جابه‎جایی‌اند.

 

  • هزینه: دریل‎های مگنتی به دلیل ویژگی‌ها و عملکرد تخصصی‌شان، معمولاً قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های ساده دارند.

 

به طور کلی، مدل‌های مغناطیسی برای وظایف تخصصی طراحی شده‌اند اما مدل‌های سنتی بیشتر برای کاربردهای عمومی مناسب هستند.

 

چرا از مته گردبر دریل مگنت یا دریل مگنتی استفاده کنیم؟

 

دریل‌های مگنتی به دلیل توانایی در سوراخ‌کاری حجم زیادی از فولاد سازه‌ای، مانند تیرهای I شکل، برای پروژه‌های ساختمانی بسیار مناسب هستند. این ابزارها در حین کار ثبات بالایی دارند و استفاده از آن‌ها نسبت به دریل‌های سنتی ساده‌تر است. همچنین، دریل‏های مگنتی دقت بیشتری ارائه می‌دهند و می‌توانند سوراخ‌هایی با قطر بزرگ را با سرعت بیشتری ایجاد کنند.

 

با بهره‌گیری از دریل مگنتی، می‌توانید سرعت ثابت و دقیقی را برای سوراخ‌کاری مواد سخت تجربه کنید. این دستگاه دارای پایه‌ای الکترومغناطیسی قوی است که هنگام روشن بودن به سطح فولاد کربنی متصل می‌شود. در پروژه‌های ساختمانی که نیازمند قرارگیری دریل در زوایای مختلف هستند، این ابزار عملکرد بسیار خوبی دارد و امکان تنظیم از جهات مختلف را دارد.

 

کلام آخر

دریل‌های مگنتی یا مته گردبر دریل مگنت، کاربرد وسیعی در صنایع مختلف و به ویژه سوراخ‎کاری سطوح فلزی دارند. این دریل‎ها، با وجود قیمت بالاتر، اولویت بیشتری نسبت به مدل‎های سنتی دارند؛ چراکه دقت و کیفیت را ارائه می ‎دهند. دریل ایبن اشتاک یکی از دریل‎های مگنتی پرطرفدار است که می‎توان به آن اشاره کرد. شما چه تجربه ‏ای در این رابطه دارید؟